Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C7 kumina/jyrinä

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • A6 C7 kumina/jyrinä

  Onkohan mahdollisesti laakeri vikaa? Autosta kuuluu ns kuminaa epätasaisella tienpinnalla ja soralla, vaimenee ajettaessa pois urista. 80 km/h vauhdissa tulee outo jyrinä häviää kun ajaa 90 tai laskee nopeuden 70km/h. Talvirenkailla kumina vaimeampaa mutta jyrinä pysyy. Ei vaikuta veto tai mutkittelu, kuuluu myös rullatessa 80km/h alueella. Auto A6 quattro avant 2011.

  #2
  Onhan noista etulaakereita mennyt ja ne voi oireilla joskus kovin erikoisesti alkuvaiheessa. Tosin tien pinnan muutos puoltaisi enemmän renkaiden suuntaan. Millaiset talvi- ja kesärenkaat autossa? Kuiva laakeri helppo todeta värinänä olka-akselissa, kun pyörittää rengasta ilmassa.

  Comment


  • #3
   Renkaita oon pyöritellyt ilmassa ja mitään värinää tai muuta laakerivikaan viittaavaa en oo löytäny. Kesärenkaat on 255/35-20 ja talvirenkaat 255/45-18 nastat. Voiko suuntaus tehdä tuollaista?

   Comment


    #4
    On sen verran miehekkäät speksit kumeissa, että melkein laittaisin ihan rengasmelun piikkiin. Talvella nastat vielä pitää oman äänensä. Virheellisen suuntauksen ei pitäisi mitään ääntä aiheuttaa.

    Comment


     #5
     Omassa c7 255/35-20 edessä ja 285/30/20 takana, kyllähän se jyrisee mutta taas talvella 255/35-20 nastat ja ei jyrise. Nyt kesälläkin alkanu naputtaa kuskinpuolelta joka rauhottuu jarrua painamalla. Jarrupalat vai sittenkin se laakeri. Äänekäs auto enivei :)

     Comment


     • #6
      Eipä oo jyrinä vielä selvinny. Pitää varmistaa se suuntaus ja sitten tutkia laakerit huolella.

      Comment


      • #7
       Itselläni on samanlaisessa autossa Goodyearin 255/45 18 Eaglet. Renkaan aines on melko kovaa ja jyrinä on todella epämiellyttävän kova nastojen karhentamalla tiellä. Michelinit talvirenkaina eivät tuota ääntä pidä. Uudella asfaltilla voisi sanoa jopa olevan täysin äänetön. Renkaiden vaihto auttaa.

       Comment


       • #8
        Täysin vastaavat kokemukset noista GY:n renkaista 245/45 R18 koossa. Pirellin saman kokoiset nastat ei myöskään pitäneet läheskään vastaavaa ääntä. Tuo meidän kakkosauto A4 B7 on hiljaisempi rengasmelun suhteen vaikka alla on lähes saman kokoiset nangangit...

        Comment


        • #9
         Omasta samanlaisesta -ja ikäisestä vaihdettiin keväällä etupään kuskinpuoleinen laakeri. Vika alkoi ensin pelkällä jurinalla. Jonkin ajan kuluttua ääni alkoi muuttua mutkiin ajaessa. Sitten alkoi kuulua myös pientä metallista hankausääntä. Alkujyrinästä vaihtoon ajoin n. 3000 km. Laakerivaihto poisti kaikki em. äänet kertaheitolla.

         Comment


         • #10
          Onko syytä kuminalle selvinnyt? Itselläkin vastaavassa autossa epämääräistä kuminaa selvästi havaittavissa etenkin soratiellä, ajoittain asfaltilla. Vauhti, veto, kallistukset, jarruttaminen eivät tuntuisi vaikuttavan asiaan. Ei vaikuta laakerivialta? Jyrinöitä/jurinoita ei ole. Renkaat Nokialaiset 255/40/19.

          edit: lisäyksenä vielä että "tuntuu" paikallistuvan kuskinpuolen etunurkkaan.
          Viimeksi muokannut zaci; 16.8.2018, 11:05.

          Comment


          • #11
           Onkos näihin syitä selvinnyt? Itse vaihdoin juuri laakerin vasemmalle eteen ja ei poistunut ääni. Rengaspaineella ehkä hiuksenhieno vaikutus ääneen. Alkaa jo 25kmh nopeuksista ja tasaisella asvaltilla tuntuu kuin renkaat "soisivat". MY16 C7.5 A6 kyseessä. Kaveri meinasi, että jos renkaat voisi tuon aiheuttaa, mutta en oikein usko kun ääni alkaa jo niin pienissä nopeuksissa ja nopeus ei tunnu sitä juurikaan voimistavan. Renkaat on siis 225/50/17 Hakkapeliitta 9.

           Comment


           • #12
            Onko kenelläkään tipsejä C7 takalaakerin vaihdolle, 3.TDIq ilma-alustalla. Ilmeisesti takana ahtaampaa kuin edessä?

            Comment


            • #13
             Samanlaista "metallimaista soimista" täälläkkin, sekä kesä-, että talvirenkailla. Tuntuu, että kuuluisi vasemmalta edestä. Meneekö eteen ja taakse samat laakerit 3.0TDI ilma-alusta ja CDUC moottori? Mitä tarkoittaa, kun joissakin laakereissa on integroitu ABS sensori? Pitääkö olla semmoinen?

             Comment


             • #14
              Nyt on vielä hakka9 vaihdettu R3 kitkoihin. Meno hiljeni, mutta tuo resonoiva sointi / kumina jäi. Liekö tämä Suomen karheiden teiden tuoma ominaisuus..

              Comment


               #15
               Mulla kuuluu myös ja pahimmillaan tasan 25km/h vauhdissa. Hakka9 255/35/20 renkaina. Kesälläkin kuuluu muttei niin kovaa. Melkoisen erikoinen juttu, laakerit meinasin vaihtaa seuraavana.

               Comment


               • #16
                Kerro kuinka käy kun olet laakerit vaihtanut. Melkoista aavejahtia. Määräaikaishuollossa sanovat aina, että eivät he huomaa tai kuule mitään.

                Comment


                 #17
                 Heissan! Onko kukaan keksinyt millä äänen saa pois? Mulla tekee samaa ääntä kesä- ja talvinakit on molemmat 245/45R18. Tuntuu melkeinpä kovemmalta tuo ääni nokia kesärenkailla mitä continental nastoilla

                 Comment


                 • #18
                  Taas on kitkat alla ja rengasäänet pieneni --> Kuminat ja soimiset kuuluvat taas helpommin muun hälyn hiljennyttyä. Onko kenelläkään vielä arpaonni suosinut vian paikallistamisessa? Itse ajattelin seuraavaksi ruveta puslia vaihtamaan. Tien pinnalla on selvästi vaikutus tuohon äänen välittymiseen ohjaamoon ja ääni ikään kuin tuntuukin siltä, että jokin palikka siellä välittää renkaitten resonointia koria pitkin kajuuttaan.

                  Comment

                  Working...
                  X