Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 4F ajovalon säätöhäiriö, adaptive light defective.

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi A6 4F ajovalon säätöhäiriö, adaptive light defective.

  Kyseessä siis vuoden 2010 Audi A6. Herjailee aina satunnaisesti ajovalon suuntausta (Adaptive light Defective). En ole löytänyt mitään olosuhdetta, joka laukauisisi varoitusvalon (ei esiinny esim märällä kelillä tai lämpimänä sen enempää kun kylmänäkään). Valot kääntyvät ohjauksen mukaan normaalisti silloin kun vikavalo ei pala, mutta silloin kun vikavalo palaa valot eivät käänny ohjauksen mukaan.

  Luin vikakoodit ja tulokseksi sain:

  02629 - Sensor for Swivel Module Position, Left
  008 - Implausible signal - Internment
  Freeze Frame:
  Fault status: 00111000
  Fault Priority: 2
  Fault Frequency: 6
  Reset counter: 184
  Mileage: 172101 km
  Time indications: 0

  Etsin netistä mahdollisia vikoja ja vaikuttaa, että kyseessä voisi olla sensorivika tai kosketushäiriö. Kävin myös kysymässä Audilta ja vakkarihuoltamosta, jossa autoa käytetään. Audilla epäilivät vikakoodin perusteella sensoriviaksi ja vakkarihuolto epäili, että olisi koko umpio tiensä päässä.

  Onko muilla ollut vastaavia tilanteita?
  Viimeksi muokannut Killeri; 12.11.2020, 19:03. Perustelu: Aiheet yhdistetty.

 • #2
  Touaregista sain tuon vian esille kun vaihdoin projektoreita. Kääntötunnistin on siinä ruuvilla kiinni projektorin kehdossa heti kääntömoottorin vieressä. Se on sellainen varsi jossa on pieni piirilevy kyljessä. Piirilevystä löytyi kylmäjuotos tunnistimen kohdalta ja hetken kolvilla tökkimisen jälkeen se toimi taas kivasti.
  Sitä ei tosiaan saa irtaallaan eli jos ei korjaannu, se on umpion vaihdon paikka.

  Comment


   #3
   Omassa kulkineessa oli se perinteinen johtosarja ongelma mitä noissa on ollut eli johdot liian lyhkäset niin rupee katkomaan sitä välillä kun tiukalla. Googlella taitaa löytyy tuosta johto jutusta tietoa.

   Comment


   • #4
    A6 C7 2013 näyttöön tupsahti tuollainen teksti. Valot kyllä toimii, mutta mitä kaikkea sitten tuohon adaptiiviseen systeemiin kuuluukaan. Onko edessä merkkiliikkeen huoltokäynti, vai voiko tuota itse jotenkin selvittää? Tuli päälle muutama sekunti käynnistyksestä. Sammutin auton jonkin ajan kuluttua, mutta tuli takaisin.

    Comment


     #5
     VCDS:llä esim vikakoodit lukuun, niin tietää paremmin mistä kenkä puristaa. Tosin, jos autossa on xenon-valot, niin ihan ekana kattosin, onko jompi kumpi kääntymisvalo palanut umpioista. Sellainen H7? hehkulankapolttimo siis. Ainakin vastaavan ikäisessä A4:ssä niiden polttimoiden palaminen kätevästi sytyttää adaptive light failuren, eikä esim. palaneen polttimon merkkivaloa.

     Comment


     • #6
      Pitää tarkistaa nuo lamput! Ne ei ainakaan syttyneet enää. Huoltoneuvoja veikkasi korkeustason säätöantureiden vioittumista. Missähän päin alustassa ne on, jos vilkaisisi? Voiko ohjausvaihteen vaihdolla olla syy-yhteyttä tähän anturiasiaan?

      Comment


       #7
       Jos eivät kääntymisvalot syty enää niin niistä lähtisin, omassa herjasi aina ensimmäisen kerran rattia oikealle kääntäessä tuota vikaa kun oli oikea kääntymisvalo pimeänä.

       Comment


       • #8
        Jos tässä saa kysyä, niin kertokaapa oikea VCDS-paketti, jolla pääsee autoon kiinni? Applen Macbook läppärinä. Mistä kannattaa tilata jne.

        Comment


        • #9
         Oikean puoleinen polttimo ei syty, kuskin puoli ok. Ja juuri tuo oikea on ilmansuodatinkotelon takana piilossa. Lähteekö jollain kikkakolmosella helposti ilman isompaa purkamista? Luulis olevan joku helppo tapa.

         Comment


          #10
          Sille apparin puolelle syntyy aika helposti tilaa kun vaan nostaa sen putsarikotelon siitä irti, ei ole monella ruuvilla.

          Comment


          • #11
           Polttimohan sieltä oli palanut. Tavallinen H7. Putsarikotelo ylös ja jo tuli tilaa sopivasti. Kiitos vinkeistä!

           Comment

           Working...
           X