Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B8.5 -2013 2.0 TDI quattro

Collapse
Tämä aihe on suljettu.
X
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A4 B8.5 -2013 2.0 TDI quattro

    Alkoi poltella tunne, että uusi (uudempi) auto olisi saatava. Noh, asialle piti siis tehdä jotain ja siihen ruvettiin lääkkeeksi sitten rustamaan ässän myynti-ilmoa. Ässä kerkisi olemaan viikon myynnissä ja sain siitä sen rahan minkä halusinkin. Sitten vaan seuraavaa autoa hukkaamaan, joka oli vaimon A3 8p. No se oli tarkoitus hävittää vaihdossa liikeeseen, kun ja jos sopiva A4 löytyy. Ja löytyihän se, tämä yksilö tuli myyntiin samalla viikolla, kun meidän oli tarkoitus lähteä koeajamaan mahdollisia ostettavia yksilöitä. Soitin liikkeeseen ja sovin lauantaille koeajoa ja puhelimessa jo kyselin vähän hyvitystä A3:sesta.

    Päästyämme perille ja kun näin A4:sen ensimmäistä kertaa livenä, olin myyty. Koeajolle ja olin enemmän myyty. Kävimme muodon vuoksi vielä koeajamassa yhtä yksilöä vantaalla ja se vahvisti ensimmäisen ajetun auton voittajaksi.
    Ei mitään, kolmonen jäi liikkeeseen ja nelosella kotiin.

    Auto on siis vuoden 2013, A4 Avant Quattro. 2.0 Tdi koneella ja sen jatkona 7 vaihteinen S-tronic. Varusteita taitaa olla aika normi Suomi varusteet, S-line ulkopaketti, sportti jakkarat ja ratti, tumma sisäkatto, 5kW Thermo Top. Valopakettia ei ikävä kyllä ollut raksittu. Auto on siistissä kunnossa, konepelti on kyllä maalauksen tarpeessa ja auto meneekin myllyyn ja keulan osittaiseen maalaukseen sitten ensi kesänä, tämä kesä menee nyt tämmöisenä.

    Mitä nyt tulee muutoksia mieleen, mitä olisi halu toteuttaa on etusivujen tummenukset leiman jälkeen, lievä madallus, 10" subi konttiin ja ovien vaimennus. Siinäpä nuo. Ostin autoon vuoden lisätakuun, joten softaus on vasta ensi vuoden juttuja. Metrejä oli mittarissa rapiat 150tkm ostohetkellä, nyt 162tkm.
    Joka kerta kun hyppää hanoihin ja lähtee ajamaan niin hymy on herkässä, tämä on vaan aivan mahtava auto ajaa omasta mielestä. Loppuun vielä muutama kuva, joista kiitos kuuluu Nikolle. Kiitos! P.S. jos tarvitsette autostanne kuvia, niin jäsen nnnNigo on kyllä erittäin pätevä siihen hommaan ;)
    Attached Files
    Viimeksi muokannut Kuppis; 5.5.2020, 08:09.

    #2
    No tulihan se sieltä! ;)

    Komia! Minkälaisella rengastuksella tämä on?

    E. Niin ja kuvia sisältä, kiitos!

    Comment


      #3
      18" repsut, renkaina ässän vanhat 225/40-18 ns2. Alas ja speiceriä kehiin. Talvirenkaat oli 245/40-18 ja näytti paljon fiksummalta. Ajan nuo loppuun nyt parissa kesässä ja sitten voi pohtia uusia vanteita ja ainakin leveämpää rengasta. Sisältä ei muute oo otettu vielä kuvia, täytyy se korjata tässä joku päivä :)
      Niin ja jos joku teippivelho haluais pikku jobin tuosta maskista ja sumareiden rimoista, niin saa ilmoittautua. Ne pitäs kiskasta matta pintaisiksi.

      Comment


      • #4
        Purkki plastidippiä niin maski ja sumarit on helppo vetää itekin.

        Comment


          #5
          Siksi kysyinkin renkaita kun näytti jotenkin kapeilta mitä omaan B8:iin vertasin. Mutta 3 cm on jo paljon.

          Comment


            #6
            Niin nuo näyttää, eikä tilannetta helpota se, että noi vanteet on aika saatanan sisässä. Mennään ny tää kesä ainakin noilla, ellei keksi ylimääräistä rahaa jostain.

            Comment


              #7
              Kävin pesasemassa mökki reissun pölyt pois. Konepellin kautta selfie :) ja voi jumankauta kun oli mukava päästellä mökille ja takaisin. Entistä enemmän vaan rakastun tähän autoon. Jahka lisätakuu päättyy vuoden vaihteessa, niin täytyy sitten saada vähän lisää voimaa tähän. Nyt huomasi maantiellä ohituksessa, että ei aivan jaksa kipittää, toki vertailukohta on vanha S4, millä kyllä kerkesi :) Termari varmasti vaihtoon, parkissa ollessa ulkolämmön näyttäessä +15, auton lämmöt laski tyhjäkäynnillä muutamassa minuutissa alle 90. Pitänee käyttää piuhan päässä ja tutkia lisää.

              Comment


                #8
                Mökillä koitin napata jotkut sisustakuvat. Erittäin huonosti onnistui nämä, mutta menkööt, ottaa sitten paremmat joku toinen kerta. Kaikki sisätilan polttimot vaihdettu 6000k ledeiksi, tässähän siis ei ollut valopakettia, joten piti ne itse sitte ledeistää. On kirkkaat ja valkoiset, ei voi sanoa, että sinertäisi tämän sisustan valot :D Kuva ei oikein anna oikeutta valon määrälle ja kirkkaudelle, mutta sanotaan näin, että riittää ja näkee :D
                Attached Files

                Comment


                  #9
                  Sama sen väliä onko valopakettia vai ei, silti muut kun jalkatilavalot on hehkulangoilla tehtaan jäljiltä.

                  Comment


                    #10


                    Tää on varmaan se dudekulma mistä kaikki puhuu.
                    Viimeksi muokannut Killeri; 7.5.2019, 16:49. Perustelu: Homma kunnossa!

                    Comment


                      #11
                      Alkuperäinen kirjoittaja Harjula Näytä viesti
                      Sama sen väliä onko valopakettia vai ei, silti muut kun jalkatilavalot on hehkulangoilla tehtaan jäljiltä.
                      Ompas ankeeta.

                      Comment


                        #12
                        Eipä ole tarvinnut mitään kirjoitella, kun auto on toiminut moitteetta. Ainut kummastusta herättävä asia on korkeahko kulutus, mikä ilmeisesti on näissä aivan normaalia. Pitää kerätä kolikot kasaan ja suunnata Porkkikselle, niin sekin asia on sitten pois päiväjärjestyksestä.

                        Seuraavaksi on vuorossa 180tkm huolto, eli sinne taitaa mennä kaikki ja vähän päälle. Muuten ei ole tarvinnut muuta tehdä kuin tankata ja pestä :)
                        Attached Files

                        Comment


                          #13
                          Oon myös pistänyt merkille kovahkon kulutuksen omassa 2.0 tdi:ssä. Pitänee kans itellä jossain vaiheessa turvautua erikoismoottoriin. :)

                          Comment


                            #14
                            Tässä on tankin keskari pyörinyt 7,7-8,3 satasella.

                            Comment


                              #15
                              Paljon se kyllä vie, tuollanen 3-litranen tuplaturbo(kin) menee vähemmällä.

                              Comment


                                #16
                                Niinpä. Ja tuo on puhtaasti maantietä. Yksi väli sellaisen 26km noin. Koko matka maks 80 rajoitus ja vaimon ajamana. Eli ei tosiaan oo kaahattu :) Mutta toi nyt on mitä on, ei se siitä muutu ennen softaa tai auton vaihtoa. Nintendo näyttää pitkän ajan +23tkm kulutukseksi 7,3 ja meidän vuoden kulutus seuranta näyttää 7,6 sadalle. Mikä on laskettu abc mobiilin ja fuelion kautta.

                                Comment


                                  #17
                                  Alkaisko hiukkassuodatin olla vaihtokunnossa? Tekeekö regenerointia kuinka usein?

                                  Comment


                                    #18
                                    Ei ainakaan läppärillä katsottuna ole vaihtokunnossa. Ei se nyt kyllä liian usein pöhise. Tai en minä tiiä kuin usein noiden kuuluu edes polttaa.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Mulla menee A7 3.0TDI yhdellä ahtimella maantiellä 5.1-5.4l/100km riippuen kelistä. Keskikulutus, jossa 80% pelkkää kaupunki/nurkka-ajoa 9.1l. Suht pienellä menee vaikka on painoakin jonkin verran.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Saman näköinen kaima :)

                                        Mulla keskikulutus ajotietokoneen mukaan ollut nyt 7.6l. Kaupunki/ maantieajoa sekaisin. Tankilla pääsee sen 600-700 kilsan väliin. Hiukkas-suodattimen pesu edessä parin viikon sisään. Mittailtiin tänällä viikolla paine-eroja ja noki/ öljytuhkanmäärää. Nokea oli muistaakseni joku 76g, eli aika paljon. Generointi tapahtuu n, 200km välein mulla. Voin laittaa pesun ja pakko polton jälkeen arvot, mitä oli ennen ja jälkeen jos kiinnostaa.

                                        Comment


                                          #21
                                          Ei siitä haittaakaan varmaan ole :)

                                          Comment


                                            #22
                                            Alkuperäinen kirjoittaja leevi Näytä viesti
                                            Saman näköinen kaima :)

                                            Mulla keskikulutus ajotietokoneen mukaan ollut nyt 7.6l. Kaupunki/ maantieajoa sekaisin. Tankilla pääsee sen 600-700 kilsan väliin. Hiukkas-suodattimen pesu edessä parin viikon sisään. Mittailtiin tänällä viikolla paine-eroja ja noki/ öljytuhkanmäärää. Nokea oli muistaakseni joku 76g, eli aika paljon. Generointi tapahtuu n, 200km välein mulla. Voin laittaa pesun ja pakko polton jälkeen arvot, mitä oli ennen ja jälkeen jos kiinnostaa.
                                            Vaikuttaako tämä laite muuten hertsikassa? Siitä kun yövuorossa nousen itäväylältä ja lähden kohti Herttaa, niin on tämmöinen kuin meillä :) siinä risteyksessä. Aina tulee fiilis, kuin omaansa katsoisi :)

                                            Comment


                                            • #23
                                              On kyllä komea peli! Tarttis omakin vähän ulkonäön kohotusta ja kuume sellasen tekemiseen vaan kasvaa kun näitä kuvia kattelee. Juuri noin maltillisesti laitettu maistuu omaan silmään.

                                              Tuo kulutus kuulostaa kyllä melko kovalta. Itsellä samainen peli 2015 vuosimallia uudemmalla 140kw koneella. Auton ostin vuoden vaihteessa ja ajotietokoneen mukaan keskikulutus hyvin sekalaisessa ajossa sieltä tähän on ollut 6l/100km. Omien laskujen mukaan n.6.2l/100km, johon olen kyllä tyytyväinen ollut. Egr posahti tuossa heti kuukauden jälkeen ja sen vaihdon (härpäkkeineen) jälkeen kulutus tipahti n.0,3l/100km. Kulutuslukemat ollut kyllä hyviä verrattuna exään e90 325xi bemariin.

                                              Comment


                                                #24
                                                Kiitos paljon :)

                                                Itsehän tälle en ole tehnyt muuta kuin etulasien kalvot. Tai no, eihän mulle siihen itsellä taidot riitä, joten senkin hoiti ammattilainen :D
                                                Kyllähän tätä tulee käännyttyä katsomaan, kun parkkipaikalta kävelee kauppaan tai muualle. Ei oo sellaista kertaa, etten kääntyisi. Eli autovalinta osui siis nappiin omasta mielestä kanssa.

                                                Joo se 6 litraa olisi paljon mielekkäämpi, vaan nyt mennään näillä. Pitää sitä tässä tutkia kun selviää vähän jatkot vaimon töiden ja kaiken muun suhteen. Ei huvita työntää rahaa ns turhaan jos liipasee auton
                                                vaihtoon, jos ei enää ole dieselille tarvetta muutosten jälkeen.

                                                Comment


                                                  #25
                                                  Auto kävi myllytyksessä. Kyllähän se taas hivelee silmää, kuvia pitää lähteä ottamaan kunhan aurinko ja oma aika kohtaa. Nyt ensi hätään pintaan Pirinen lääppi vahan, myöhemmin sitten tulee kestopinnoite kunhan kontin ruostepaikka saadaan korjattua ja konttiin tuore maali.

                                                  Muutama syvempi naarmu jäi ja konepelti vaatisi myös uuden maalin, se nyt toistaiseksi saa olla, kun ei tiedä kauan tätä on järkeä pitää. Ajot ei ainakaan tule tästä lisääntymään, joten dieseliä ei tarvitse.

                                                  Ja pari kuvaa olisi ollut jo nyt, mutta mokomat liian isoja. Katsotaan jos saisin tosta äkkiä kohta jotain tehtyä.
                                                  Attached Files

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    No niin, pienentyy kuvat kivasti kun lähettää ne ensin vaimolle whatsappiin :D
                                                    Attached Files

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Kävin sunnuntaina pesemässä taas auton ja otin kameran mukaan. Ja jopa jaksoin sitten käydä muutaman kuvan räpsimässäkin.
                                                      Kyllä musta on vaan ihana puhtaana ja kiiltävänä, tykkään isosti. Ja sopii kyllä tähän koppaan musta väri todella makeasti, ainakin omasta mielestä :)

                                                      Tuossa pari kuvaa.
                                                      Attached Files

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        kaipaisi kyllä ainakin 10 vuotta tuoreempia vanteita alleensa. muutenhan tuo on ihan perussiisti musta audi :)
                                                        Viimeksi muokannut samza; 5.5.2020, 14:05.

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Tässä näkee taas hyvin makuasiat, omaan silmään noi on oikein passelit tähän koppaan ja juuri tuossa värissä :)

                                                          Ja sellaisena perus siistinä mustana se oisi tarkoitus pitää myös :)

                                                          Comment


                                                            #30
                                                            Kai tämän tästä voisi lukittaa. Musta jäi liikkeen pihaan ja valkoinen tuli kotipihaan. Katsotaan jos jossain kohtaa jaksaa raapustella uudesta jutun tynkää.

                                                            Aivan helvetin hyvä auto oli tämä nelonen. Mitään muuta miinusta ei ollut, kun se naftan syönti. Toivotaan tälle uudelle yhtä hyviä kilometrejä kuin vanhallekkin.

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X