Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Käyttöharraste w12

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Joskus saattaa varoitella pyyhkijän vivuston akselilta kuuluvalla vaimealla narinalla/vinkumisella, joka vaimenee esim kovassa vesisateessa. Yllättävän pahassa kunnossa saa akseli kyllä olla ennen kuin pyyhkijän moottori ei jaksa liikuttaa.

  Comment


   Vaimon kolmosessa jumahti vuosi sitten ihan ilaman varoitusta pyyhkimet. Käsin liikkui myös vaikeasti, joten vivusto irti ja pöydälle, niin kuskin puoleinen akseli ihan jumissa. Purku, putsaus ja potkurirasvaa tilalle. Lähti toimimaan ja on toiminut sen jälkeen ongelmitta.

   Comment


    Akseleiden o-renkaat voi myös uusia samalla, ja rasvailla pallonivelet jne. Tiivisteet/rasvat eivät kestä vuosikymmeniä hyvänä. Tuohon tapaan esim. vivusto pöydälle ja rassausta: https://www.youtube.com/watch?v=XHl6xO1EMyg

    D2 korista lähti vivusto helpommin itse asiassa irti pyyhkimien ollessa yläasennossa. Lepoasennossa vivusto ei taipunut millään pois kolostaan. EOS onko D3:ssa sama ominaisuus, mutta jos on, niin pyyhinten jumittaminen yläasentoon voi olla vain eduksi purkuhommia ajatellen.

    Comment


     Nyt on tuulilasinpyyhkimen vivusto revitty irti A8:sta tolkkju:n ohjeita noudattaen: http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=126337

     Valitettavasti hommat menivät sen jälkeen jäihin, sillä vivusto liikkuu kevyesti, mutta moottorista on äly ämpärissä. Liitintä irti käyttäen moottori ajaa itsensä muutamalla kerralla yläasentoon ja jämähtää sinne. - Remontti jatkuu ensi viikolla, kunhan Puolasta tilaamani vaihtomoottori saapuu.

     Taidan sitten aikani kuluksi katsella, saisiko jumiutuneen takaluukun kahvan elvytettyä.

     Edit: Lisäys pyyhkijöiden toimimattomuuteen: Kun väännän tuulilasinpyyhkimen moottorin päästä pyyhkimet ala-asentoon, saa ne ajettua yläasentoon muutamalla pyyhkimen viiksen kertapyyhkäisyllä. Samoin käy, kun yritän ruiskia vettä lasille. - Pesuri ei kuitenkaan ruiski vettä lasille, joten joku häiriö tuulilasinpesu-pyyhinjärjestelmän bittilöisissä täytyy olla?
     Attached Files
     Viimeksi muokannut kvande; 6.4.2019, 16:08. Perustelu: Lisätty pohdinta lasinpesurin toimimattomuudesta suhteessa pyyhinmoottorin oikutteluun.

     Comment


      Vaikka tuulilasinpyyhkimien mekanismin asennus jäikin puolitiehen, sain kuitenkin rasvattua takaluukun kahvamekanismin, herkisteltyä takaluukun lukon ja vaihdettua epäkelvot rekisterikilven valot uusiin. - Nyt takaluukun lukon avaimenreikä on peitetty teipillä, joka toivottavasti suojaa lukkoa sitä tilannetta varten, kun avainlukkoa joskus tarvitaan.
      Attached Files

      Comment


       Noniin.
       Avasin pyyhkimen moottorin. - Enhän minä konetekniika DI:nä paljon sähköistä ymmärrä, mutta eikös tuollaisen transistorin, tai mikälieneen IC/piiri kuvassa mahtaakaan olla, kuuluisi kuitenkin olla yhtenä kappaleena?
       Attached Files

       Comment


       • Ei tarvi, ihan hyvä se on. :D

        Comment


         No mites sitten tuon pienemmän pintaliitosvastuksen kunto tuossa rikkinäisen trankun alapuolella? - Tuskin silläkään käytännön merkitystä on? ;)

         Juu, ei auta kuin odotella korvaavaa moottoria.

         Jännä tosiaan tuo moottorin mekanismi: Siellä ei ole mitään kampimekanismia sisällä, vaan moottori tunnistaa pyyhkimien asennon ja päättää sen perusteella milloin on aika muuttaa pyörimissuuntaa.
         Attached Files
         Viimeksi muokannut kvande; 6.4.2019, 18:29.

         Comment


         • Eiköhän tuon elektroniikan amalin vielä ehjäisi :)

          Comment


           Nyt jänskättää tuleeko tuulilasinpyyhkimen moottori jo huomenna: PostNord Suomi lähetti viestin, että osa on jo Vantaalla ja toimitus huomenna. - Ainoa huoli tässä vaiheessa on, ettei meillä taida olla vastaanottajaa paikalla päiväaikaan...

           Optimistina painelin kuitenkin hymyssä suin autotalliin purkamaan tuulilasinpyyhkimen mekanismin osiin rasvausta varten. Tuolta osin kaikki eteni melko suoraviivaisesti ja ongelmitta:
           1) Poista tuulilasinpyyhkimien akselien päästä kumisuojat
           2) Poista akselien päässä olevat C-sokat ja niiden alla olevat aluslevyt
           3) Nitkuttele akselit irti runko-osasta (minulla molemmat akselit pyörivät helposti, mutta toinen ei hapettumien vuoksi tahtonut irrota runko-osasta ilman kevyttä väkivaltaa)
           4) Irrota akseleiden alapäässä olevat aluslevyt (alempi aluslevy on hieman kaareva ja toimii jousena puristaen koko akselipakettia O-rengastiivisteitä vasten)
           5) Poista O-renkaat runko-osan läpivientiholkkien molemmista päistä
           6) Puhdista (hio tarvittaessa) akselit
           7) Puhdista runko-osan laakeriholkit ja tarkista muutenkin osan kunto
           8) Rasvaa runko-osan laakeripesät (itse käytin Esson yleisrasvaa -30°C - 130°C)
           9) Puhdista aluslevyt, sokat ja O-renkaat, uusi tarvittaessa
           10) Rasvaa kaikki nivelet
           11) Kokoonpano päinvastaisessa järjestyksessä
           Viimeksi muokannut kvande; 8.4.2019, 20:20. Perustelu: Korjattu kirjoitusvirheitä

           Comment


            Tuulilasinpyyhkimen moottori saapui tänään lähikauppaan, joten töitten jälkeen pääsin harrastamaan sen paikoilleen.
            Ensin toki varmistin moottorin toiminnan ja totesin sen käypäiseksi. Reilun tunnin verran räntäsateessa aherrettuani auto on taas ajokunnossa. Koeajon ajattelin kuitenkin jättää huomiselle, sillä lämpimän suihkun jälkeen on mukavampi käpertyä rouvan viereen sohvalle tuijottamaan televisiota. - Palaan siis koeajon jälkeen linjoille, mikäli pyyhkimien asentoa joutuu hienosäätämään VCDS:llä tai muita tiedotettavia asioita ilmenee.

            Comment


             No niin. Tuolla työllä pyyhkimien luulisi pyyhkivän taas kymmenen vuotta, eikä tarvinnut edes ostaa sikahiintaisia alkuperäisosia.

             Comment


              Asentamani tuulilasinpyyhkimen moottori on kyllä alkuperäinen 4E1955119B, mutta purku-osa. - Tuon vuoksi seuraavan 10 vuoden toiminta-ajasta en uskaltaisi lähteä kovin suurta vetoa lyömään...

              Ajoin aamulla Audilla töihin ja pyyhkimien toiminnassa ei ollut valittamista. Myös pesuri toimi moitteetta.
              Periaatteessa kuljettajan puolen pyykimen vartta voisi kääntää yhden pykälän lähemmäksi A-pilaria, sillä nyt pyyhkimen sulka on ylä-asennossa A-pilarin suuntainen, mutta noin 5-6cm etäisyydellä pilarista.

              Comment


               Ajattelin, että tuo piirin hajoaminen olisi ollut vain huonoa säkää, ja että korvaavan osan kanssa kävisi parempi tuuri. Ei moottorit kyllä kulutustavaraa mielestäni ole, kunhan vaan mekanismi toimii sulavasti.

               Comment


                Ilmeisesti ongelmat tuulilasinpyyhkimen moottorin kanssa eivät ole lainkaan ainutkertaisia: Ainakin Touaregin pyykimen moottorin on väitetty kärsivän kosteusongelmista, joka tuhoaa elektroniikan: https://www.youtube.com/watch?v=NxELDnzp3L0
                Googlen kuvahaulla näyttäisi löytyvän ainakin muutamia samantyyppisiä tuloksia itämailta.

                Comment


                 Aivan.. onko D3:ssa sitten jo säästetty? D2:ssa on sellainen pervon näköinen laadukkaasta kumista tehty huppu moottorin suojana, joka kai ilmeisesti sitten pahimpia vesikylpyjä estää. Ei siinä tosin taida mitään älyäkään olla, kun auto on mallina niin iän vanha.

                 Comment


                  Pääsiäisen pyhinä tuli vahattua ja imuroitua A8.
                  Imuroinnin yhteydessä kiinnitin huomiota kuljettajan jalkatilan mattoon ilmestyneeseen punaiseen väriin. - Onko lämmityslaitteen kennon vuoto kovinkin yleistä D3:ssa? Tuskin tuo jäähdytysneste on jalkotilaan päätynyt konehuoneen puoleltakaan, vaikka sillä suunnalla onkin viime aikoina räpläilty jäähdytysjärjestelmään liittyvien komponenttien kanssa enemmänkin...
                  Attached Files

                  Comment


                   Ei kai se kovin yleistä ole mutta tätä ketjua kun lukee niin vaihto voisi olla ajankohtainen joka tapauksessa.

                   Comment


                    Viime viikon jälkeen en ole ehtinyt ajamaan Audilla metriäkään.

                    Uudet kiinalaiset kesärenkaat (Tracmax Privilo TX-3) tulivat kuitenkin 1001-renkailta tilattuna ranskasta.
                    Edit: Linkin väitteestä poiketen rengasmelun pitäisi olla A-luokkaa (69db), mutta tarrojahan voi liimata renkaaseen vaikka minkälaisia... Todellisuus selvinnee tänään, kun ajelen testilenkin Koivuhaan Teboilille.

                    Naapurin Jopi pyöräytti gummit torstaina vanteille, joten tänään sain ruuvattua kesätassut paikoilleen. Samoin kuin huuhdottua viikon aikana kertyneet siittiöpölyt auton pinnoilta.

                    Kesärengas-kuva liitteenä (auto "lift moodissa").
                    Attached Files
                    Viimeksi muokannut kvande; 27.4.2019, 10:08. Perustelu: Lisätty kommentti rengasmelusta

                    Comment


                     Blaah! Jonkin asian kun saa hoidettua, niin joku toinen pompsahtaa esiin: Nyt ei auton sisätilat viilene, vaikka ilmastoinnin paneelista on säädetty kylmyys "LO":lle eikä "ECON"-moodi ole päällä.

                     Kylmäainetta on järjestelmässä ja paineet huitelee tuolla 7-12 baarin välissä, mutta konehuoneen puolella edes putket eivät jäähdy. - Näinköhän kompressorin säätöventtiili N280 olisi jumissa?

                     Logi näyttää seuraavaa:
                     Address 08: Auto HVAC (4E0 910 043 B)
                     17:23:23 Group 001
                     0.750 A Current
                     89.5 % Load
                     28.0 % Load
                     8.2 bar Absolute Pres.

                     17:23:23 Group 002
                     0.0 (no units)
                     3.0 (no units)
                     1.0 (no units)
                     3.0 (no units)

                     17:23:23 Group 003
                     191.0 (no units)
                     195.0 (no units)
                     67.0 (no units)
                     190.0 (no units)


                     Arvauksia viasta ja ehdotuksia korjauksesta otetaan vastaan...

                     Edit: Aidizinesin ketjun https://www.audizine.com/forum/showt...is-not-working viesteihin #4 ja #10 viitaten:

                     This doesn't look right at all. A 64% duty cycle should be producing a system pressure somewhere around 16 to 20 bar. Are you sure the system is fully charged?

                     10:07:26 Group 001
                     0.648 A A/C Valve (N280) Current
                     64.0 % A/C Valve (N280) Duty Cycle
                     22.5 % High-Pressure Signal (G65)
                     6.0 bar Refrigerant Circuit Pressure


                     Tuon perusteella näkisin 4 potentiaalista vikavaihtoehtoa:
                     1) Viime keväänä täytetty ilmastointi on vuotanut aineita pihalle niin, ettei paineet enää nouse ja kylmennys toimi
                     2) Kompressorin kytkin on hajalla, eikä kompura pyöri ja nosta painetta
                     3) Kompressori on hajalla
                     4) Jäähdytyksen paisuntaventtiili on hajalla eikä rajoita kylmäaineen virtausta järjestelmässä
                     Attached Files
                     Viimeksi muokannut kvande; 28.4.2019, 07:38. Perustelu: Lisätty omaa arvailua ongelman syystä

                     Comment


                      Saisi tuo anoppi tulla useamminkin käymään! - Tänä viikonloppuna minulla on nimittäin ollut eniten autotalliaikaa vuoteen!
                      (Anoppi pitää rouvan sopivan kiireisenä, jolloin minulle jää kivasti omaa aikaa :D ).

                      Jotain edistystä tapahtui siis A8:n osalta tänäänkin, kun vaihdoin kuljettajan imuoven mikrokytkimen puolentoista vuoden ämpyilyn jälkeen. - Hyvin oli harjoiteltu jo aikaisemminkin, joten aikaa tinailuineen meni pari tuntia. Ja sekin rauhallisella työtahdilla.

                      Korjaus oli onnistunut ja nyt imuovi toimii taas.

                      Ensimmäisessä kuvassa lukkorunko on rälläköity vanhan mikrokytkimen vaihtamiseksi. Toisessa kuvassa näkyy vanha ja uusi mikrokytkin. Vanhan kytkimen ongelma oli kadonnut metallivipu. Muut vauriot syntyivät irrotustyössä.
                      Attached Files
                      Viimeksi muokannut kvande; 28.4.2019, 11:22. Perustelu: Lisätty linkki lukon vaihdon ohjeisiin

                      Comment


                       Logittelin vielä HVAC:n arvoja:

                       Ensin virrat päällä, mutta auto ei käynnissä järjestelmäpaine oli 3,2 bar.
                       Sitten parin minuutin käytön jälkeen järjestelmäpaine oli 4,4 bar.
                       Viiden minuutin käytön jälkeen järjestelmäpaine näytti 5,2 bar.

                       Noitten pohjalta arvelisin, että systeemi on vuodessa vuotanut paineita ulos siten, että lämpimällä säällä teho ei enää riitä kabiinin jäähdytykseen, vaikka ulkolämpötilan ollessa 10 asteen tienoilla konehuoneen putket vetävät huuruun ja kylmää tulee myös sisälle.
                       Attached Files

                       Comment


                       • Ihanko tässä on vielä magneettikytkin kompressorissa? Saman ikäinen viitisen numeroa pienempi Audi oireili siten, että sai ajaa melkein 10 km ennen kuin tuli yhtään kylmää, järjestelmässä siis kuitenkin täysi määrä ainetta. Syypää oli säätötilavuuskompressorin säädinmokkula, jonka sai ostettua eBaysta erikseen joltain itäeurooppalaiselta kauppiaalta.

                        Comment


                         kylläpä tässäkin taitaa jo olla muuttuvatilavuuksinen tms. kompura.
                         Jos tuon kylmälaitteen käyttäisi täytettävänä ensi viikonloppuna Viipurissa, niin sen jälkeen tiedän varmemmin johtuuko kylmän puute kylmäaineen vähyydestä vai N280-venttiilistä. Tai jostain muusta.

                         Vuosi sitten järjestelmä täytettiin edellisen kerran, joten mahdollinen vajaus kylmäaineessa saattaa generoida isompaa remonttia :/

                         Comment


                          Täytyy budjetoida remonttirahaa tulevaan ilmastoinnin kunnostukseen: Edellisestä täytöstä oli yksi vuosi/12tkm. - Nyt järjestelmästä imaistiin pois 180g kylmäainetta ennen täyttöä.

                          Toivottavasti kylmennys pelaa kuitenkin tulevan kesän, että remonttirahastoon ehtii säästämään 1-2 harrasteyksikköä.

                          Comment


                          • Alkuperäinen kirjoittaja kvande Näytä viesti
                           Ainakin jäähdytysnestettä listalla oli, mutta myös jotain voda-juttuja kahteen otteeseen. Englanniksi oli samoilla riveillä maininta OIL -jotakin. Ensimmäistä 5L ja toista muistaakseni 2L. - Täytyy kysyä vaimolta, minne hän laittoi kuitit remontista. Rouva oli tosin niin reippaan oloinen tänään aamulla, että en uskalla vannoa papereiden löytymisen puolesta...

                           Tuon pumpun olin siis tilannut aikaisemmin ebay:stä.. Pumpun hinta posteineen oli vajaan satasen.
                           En lukenut vielä koko ketjua, mutta tuossa kuitissa lukee jäähdytinneste 3L ja nuo loput "OIL" ovat tislattua vettä.

                           Comment

                           Working...
                           X