banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka
Audiclub.fi etusivulle forum

Muu tekniikka Kaikki autoihin liittymätön tekninen keskustelu. esim. rakentaminen, kodinkoneet, jne.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
AAQS AAQS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #1  
Vanha 31.10.2010, 20:46 Hyvä paistinpannu

Onko löytynyt hyviä pannuja, jotka ovat kestäneet pidempäänkin? Itse pitkään katsellut - ostopäätös syntyi vasta tänään. Sittarilla oli Hackmannin Hardface Pro 28cm hintaan 29.90 ekua. Ovh taisi olla 70€, mutta sehän nyt ei merkitse mitään. Kovaan paistoon (lihalle) oli mainintana paketissa. Tuli pekonit ja muna paistettua tuossa ja lupaili ainakin hyvää.
psiiskonen psiiskonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #2  
Vanha 31.10.2010, 22:51

Scanpan.http://www.scanpan.dk/Produkter/NonS...ic/Stegepander Tuommoinen on pari vuotta ollut, ei mitään vikaa, eväs ei tartu edelleenkään pintaan. Joku Hackmannin kovanaama lensi asken roskiin. Ei ollut kovin pitkä ikäinen(muutaman vuoden), aluksi ok, mutta sitten rupesi eväs tarttumaan pintaan. Pinnoitteen ei kuitenkaan olisi pitänyt vielä kulahtaa, koska käytettiin vain muovisia lastoja yms. ja valmistaja sanoo että kestäisi metallisetkin. Loppupelissä kovanaamaan tarttu kaikki paistettava kiinni ja sitä sai liottaa ja jynssätä ihan urakalla, että lähti puhtaaksi.
JM JM ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 31.10.2010, 23:03

Ihan sama havaittu kovanaamoista. Tavallinen kesto ja tartunta iän myötä. Ei mitään, mikä nostaisi sen muiden yläpuolelle. Nykyisin tulee melkein kaikki pannut haettua Tefal outletista, kun semmonen sattuu napurikylästä löytymään. Ihan yhtä hyviä kuin hackmannitkin, mutta hieman edullisempia ainakin tuolta outletista ostettuna. En nyt muutenkaan oo enää suhtautunut noihin niin, että niiden pitäisi kestää 10v. Kun alkaa tarttua -> pannu roskiin ja uutta tilalle. Tän takia mitään hirveen kalliita ei tuu edes ostettua. Tuskinpa se elinkaari kuitenkaan tuplaantuu, vaikka hinta tuplaantuisikin...
AAQS AAQS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #4  
Vanha 31.10.2010, 23:08

Tollanen Scanpanin classic (lime) oli kanssa sittarilla 30€ (ovh 74 ja risat)...en sit ostanu kuitenkaan. Itellä ei aikaisemmin ole kovanaamoja ollut, mutta lueskeskellut olen että eivät huippuja olisi. Tuossa hardface pro:ssa kuitenkin vaikuttaisi olevan tekstien mukaan kovempi ceratec-pinnoite kuin tavallisissa hardface-pannuissa...saa nähdä. Eihän tuo pahanhintainen ollut.
okkim okkim ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Tee-se-itse -mies
ACF jäsen
Moderaattori

  #5  
Vanha 01.11.2010, 07:48

Minulla oli joku kallis Hackmann, ajattelin että suomalaisen tekemä olisi hyvälaatuinen. Eipä vaan ollut, ihan melkein heti uudesta asti siihen jäi ruoka kiinni, enkä ole naarmutellut metallilastoilla. Aikani sen kanssa hermoiltuani ostin Tefalin pannun joka oli halvempikin, eikä ole sen jälkeen tarvinut taistella.
Jari Kanerva Jari Kanerva ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #6  
Vanha 01.11.2010, 09:06

Täältä myös pisteet Tefalille. Kun siirryttiin induktiolieteen, tuli hankittua sekä Tefalin pannu että kasari, kumpikin olivat Jamie Oliver -sarjaa. Noista oli jokin tarjous, esim. kasari ovh ~70€ -> 29,90€, samoin Kovanaamasta oli samansuuntainen tarjous. Siinä aikani pähkäilin ja päädyin Tefaleihin. Pinnoite tuntuu kestävän ja kahva on omaan käteen miellyttävä, pitävä ja muodoltaan ok. Kestävät myös uunikäyttöä. Näistä ei ole kuin vajaan vuoden käyttökokemus, mutta käytännössä lähes joka päivä näitä käytetään ja edelleen ovat kuin uudet.

Tefaleissa piti tehdä aluksi ruokaöljykäsittely, en tiedä onko sillä esim. pinnoitteen kestämisen kannalta suurta merkitystä. Nähtävästi suurinta hallaa pannulle tekee, jos pesee liian kuumana.
jaarli81 jaarli81 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #7  
Vanha 01.11.2010, 09:10

Sama täällä Hackmanin kanssa. Saatiin töistä joululahjaksi joku juukelin kallis pannu joka oli oikein tarkoitettu pihvin paistamiseen eikä mennyt kauaa kun siihen alko tarttumaan ruoka eikä ole naarmutettu millään yms.

Tefalissa on hinta-laatu suhde kohillaan...todistettu usean erilaisen pannun ja kattilan myötä. Tuo ruoan laitto kun on omanlainen "harrastus" niin tullut kaikenlaista kokeiltua.

Toki varmasti jotkut kalliimmat ns.pro-merkit on ihan huippuja, mutta tavis pärjää halvemmallakin.

Jos pihvin paistoon haluaa kunnon pannun niin valurauta on loistava vaihtoehto samaten kun haudutuksiin ja pataruokiin valurautanen pata.
sv sv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 01.11.2010, 09:21

Vaikka mitä ollut, mutta 1 Scanpan ollut 5 vuotta ja toimii kuin uus eikä ole mitenkään kuppainenkaan. Ei tartte jatkossa ostaa kyllä muita :D
helmi helmi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #9  
Vanha 01.11.2010, 11:35

Scanpan, Swiss Diamond, Look - tuossa järjestyksessä.

Ja jos Scanpan rupeaa käyttäytymään, niin keitettäköön siinä Fairy-vettä ja rasvattakoon, niin toinenkin vuosikymmen lähtee liikkeelle mainiosti.

Ei-puolella ovat J. Oliverit, Kovanaamat, Tefalit. Tai muuten kyllä, mutta ovat kovin lyhytikäisiä. Tosin en yleensäkään pannua pese pesuaineilla, pelkällä kuumalla vedellä.
mremonen mremonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #10  
Vanha 01.11.2010, 12:54

Mulla ei tahdo kestää mitkään pinnoitetut pannut. Yhden Scanpanin käytin tehtaallakin, mutta vaihtopannukin kesti sen kaksi kuukautta. Yhteensä Scanpaneja ollut kolme ja nyt saa kokeilut riittää. Tällä hetkellä on joku Tefal ollut ehkä vuoden verran ja samalla tavalla pinta alkaa lähtemään kuin muistakin.

Enkä pese koneessa, harjalla ja joskus fairyllä ihan käsinpesua. Enkä hakkaa veitsellä tms. Meillä kyllä käytetään paistinpannua varmaan joka päivä...
k-tar k-tar ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #11  
Vanha 01.11.2010, 13:42

Mulla on ollut saksalainen Gastrolux nyt kohta 5 v. käytössä, patinoitunut pinta mutta toimii. En tiedä tuoko sitä kukaan enää Suomeen. Maksoi aikanaan 80 egeä. Parempana pannuna Le creuset valurauta , joka kestää kuumaa todella hyvin.
Mun mielestä hyvän paistinpannun tunnistaa painosta. Tuo Creuset on mun voimille vähän turhankin painava :). Joskus josakin silmiini sattui sellainen tieto, että pinnoitteet lisätään eri tavalla eri hintaisiin/laatuisiin pannuihin. Nyt kun muistaisi sen artikkelin....... - halvimmat varmaan liimataan ja kalliimmat prässätään - tai jotain.

En tiedä, mutta luulen, että käytetyllä öljyllä on vaikutusta paistinpannun kestoon. Itse käytän oliiviöljyä joka on sekoite raffinoitua ja Virgin-laatua. Voita/ margariinia en laita koskaan suoraan kuumalle pannulle, koska valkuaiset palaa silleen kiinni ja pannusta tulee tahmainen. Kuumennan aina öljyn ja "paistan" sitten vasta voin. Kun voi on ruskistunut sopivasti laitan lihat/kalan pannulle. Paistamisen jälkeen pyyhin ensin paperilla ylimääräiset öljyt ja huuhtelen hieman jäähtyneen pannun raanakuumalla vedellä ja pesen fairyllä.
Ipsi Ipsi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 01.11.2010, 13:43

Meillä on pari Cook-merkkistä (tai mallista, en tiedä tarkemmin) pirun hyvää pannua, tosin jo ehtoopuolella. Sitten on Iittalan kenokaulakahvainen joku design (ei muista tarkemmin) ihan toimiva. Scanpan oli joskus, ei tarkempaa muistikuvaa. Ja on myös yksi valurautainen, jossa saa oikein mukavasti värin pihvin pintaan. Kypsennys on pruukattau tehdä uunissa.
taski taski ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #13  
Vanha 01.11.2010, 14:13

Lainaus:
Voita/ margariinia en laita koskaan suoraan kuumalle pannulle, koska valkuaiset palaa silleen kiinni ja pannusta tulee tahmainen.
Näin on, kirkastettu voi on aika ehdoton juttu.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #14  
Vanha 01.11.2010, 15:47

Tefal on meillä ollut pari vuotta. Made in france. 6 mm paksu pohja ja pannu on kuin uusi. Kestävä pannu patonkimaasta.
Tommy200rs Tommy200rs ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #15  
Vanha 01.11.2010, 19:56

Päädyin Swiss Diamondiin kun ei ollut saatavilla Scanpan induktioversiota parilapannusta . Erittäin hienosti tehty pannu. Vanha hackman meni roskiin ja samoin jamie oliver (cittarin keräilyleimapannu). Tosin uusini tefalin wok induction (anttilasta) tuntuu yllättävän hyvältä ainakin toistaiseksi . Swiss diamond on toki hieman kalliimpi. Pannu on pinnoitettu jopa alta ja päältä. Scanpan gfilliparila on hyvä grilliin. SD:llä 25 vuoden takuu, mutta liekkö ihan niin kestävä. Täältä esim. http://www.ultimathule.fi/product_catalog.php?c=154 + postikulu

Hyvät pannu- ja pot- tarjoukset Anttilasta ja vanhat vaihdossa kun kampanjaa....

Viimeksi muokannut Tommy200rs 01.11.2010 20:16
kapaz kapaz ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #16  
Vanha 06.11.2010, 09:32

No ravintola-alan käyneenä (kauan sitten) suosin teflon pannuja, mutta paksupohjaisia.

Merkillä ei enää ole niin väliä, kunhan eivät ole hackmanneja (parista pannusta pinta lähteny alle kuukauden sisällä liitämään, eli mitähän teflonia sitä on tullu syötyä. Tottakai reklamoinu, mutta sama se, kun paskaa ei halua tilalle.)

Semmosta vielä, että kantsii kattoo vaikka vatupassilla, että uuni/hella on tosiaan suorassa. Monesti huomannu, että ei välttämättä ole, ainakin hiukan kallellaan johonkin suuntaan.

Tällaisessa tapauksessa ei mikään paistinpannu toimi, niinkuin se on suunniteltu toimimaan.

No tulihan taas tarina.
Jede Jede ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #17  
Vanha 09.11.2010, 23:28

Hackman: Kolmas lähti roskiin, pinnoite paskana (taas) ja tarttuu kaikki kiinni. Yksi myös taipui ikävästi pohjasta. En koske enää.
Tefal: Kestänyt 10v, pinnoite kulunut mutta ei haittaa käytössä.
Scanpan: Yhden ostin, vuoden kesti, takuuvaihtoon (5v takuu onneksi) ja uusi tilalle muutaman viikon varoajalla. 3kk testattu ja tämä tuntuisi paremmalta.
Ikea: 365-sarjan pannut hinta-laatusuhteeltaan vakuuttavat. Suosittelen.
AAQS AAQS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #18  
Vanha 10.11.2010, 09:29

Sitä vaan en ymmärrä miten Hackman on saanut perseiltyä nuo omat tuotteensa niin huonoiksi...Hackman brändinä kuitenkin herättää kohtalaista arvostusta, tai on ainakin herättänyt aikaisemmin. Yhtä kaikki, oma pannu on vielä pelannut moitteetta. Aion kuitenkin käydä ostamassa rinnalle tänään Tefalin pannun asiakasomistajapäiviltä. Taitaa jäädä hintaa joku 37 eskoa. Vertaillaan sitten näitä kahta.
Nikke Nikke ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #19  
Vanha 10.11.2010, 14:16

Kovanaama taipui mulla niin, että keikkui liedellä. Tefal taas päinvastoin, että tuli reikälettuja kun taikina valui reunoille. Tefalin pannussa kestänyt pinnoite hieman pidempään kuin kovanaamassa. Ihan tyytyväinen kuitenkin ollut molempiin. Nyt kokkaillaan tefalin pannuilla.
-TMK- -TMK- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #20  
Vanha 10.11.2010, 15:03

Muutaman teflonpannuun suuntautuneen erehdyksen jälkeen tuli hankittua kunnon valurautapannu mallia Hackman Brasserie. On kyllä toiminut erittäin hyvin niin lettujen kuin pihvien paistossa.
matrikkel matrikkel ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #21  
Vanha 10.11.2010, 15:46

Juu en mielellään käytä muita kuin valurautaisia, niissäkin pitää ehdottomasti olla suoraksi sorvattu pohja kun sellaisiakin on tullut jotka on valuhiekan jäljiltä. Painavia, ja rasvaa pitää hieman lisätä, muttei tartte miettiä mihin se teflonpannun pinnoite joutuu pannusta irrotessaan. ;-)
Oko^^ Oko^^ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #22  
Vanha 10.11.2010, 16:47

Jamie Oliverin nimellä kulkevat ovat ihan pätevän oloisia, vaikkakin tefloneita.
Myös aikanaan femmalla kirppikseltä pelastetut iso ja pieni valupannu (silloin vielä harmaina) ovat osoittautuneet sangen kestäviksi kapistuksiksi... :D
AAQS AAQS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #23  
Vanha 10.11.2010, 19:40

Lähti mukaan Tefalin priviledge pro whatever. 37€ jäi hintaa. Kokeilin myös tarjouksessa ollutta Oliveria 29.90 mutta kahvan kumiosa oli naurettavan vääntyilevä.
Xhoshos Xhoshos ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #24  
Vanha 13.11.2010, 20:52

Meillä on Scanpan vuodelta 1997 ja hyvinhän tuo pelittää, muutama pienenpieni "kraateri" on pintaan tullut. Ehdottoman hyvä Tallinnan ostos.
AAQS AAQS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #25  
Vanha 15.11.2010, 14:19

Ha - ha - ha Hackman yllätti ja pinnoite lähti siitä, missä kahva on kiinni nastoilla. Siis nastojen päältä. Huomenna takasin kauppaan.
mle mle ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Ylläpitäjä
ACF jäsen
Admin

  #26  
Vanha 15.11.2010, 15:26

Tilasin viime viikolla kokeiluun tuon Swiss Diamondin 20cm "Try Me"-pannun, eli tuon jota saa Ultimathulesta, Kokkimanista jne alta kolmeenkymppiin. Viikonlopun testailujen perusteella uskaltaisin ainakin varovaisesti sitä kehua, kyllä se ainakin lyhyellä testauksella tuon Hackmanin pesee.
AAQS AAQS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #27  
Vanha 16.11.2010, 21:06

Hackman vaihtui päikseen Scanpanin classiciin.
diexsel diexsel ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #28  
Vanha 16.11.2010, 21:59

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja AAQS Näytä viesti
Onko löytynyt hyviä pannuja, jotka ovat kestäneet pidempäänkin? Itse pitkään katsellut - ostopäätös syntyi vasta tänään. Sittarilla oli Hackmannin Hardface Pro 28cm hintaan 29.90 ekua. Ovh taisi olla 70€, mutta sehän nyt ei merkitse mitään. Kovaan paistoon (lihalle) oli mainintana paketissa. Tuli pekonit ja muna paistettua tuossa ja lupaili ainakin hyvää.
Samanlaisia pannuja ostin kaks kappaletta... paras pannu hinta-/laatusuhteeltaan, jonka olen ikuna ostanut.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2016
ACF jäsen

  #29  
Vanha 20.11.2010, 14:14

Vaimo kantoi kitymarketista Scanpan IQ:n oli kuulemma tarjouksessa noin 30 euroa. Saapa huomata kauanko tuo kestää. Meillä on paistinpannu jokapäiväisessä käytössä, tavan Tefalit ja Hacmanit ovat kestäneet sen 6-12kk.
mikaj mikaj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #30  
Vanha 04.12.2010, 10:15

Turun Cittarissa oli melkein kaikki Scanpannit tarjouksessa, tuli pari ostettua. 24cm paistinpannut 25e ja 28cm kasari kannella 45e.
kapaz kapaz ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #31  
Vanha 04.12.2010, 11:53

Löytyhän se merkki meikän pannuunkin, Tefal ja suhtkoht tyytyväinen olen. (n.2vuotta kovassa käytössä)

Pitäs vaan olla lihalle ja kalalle oma pannunsa.
Jay Jay ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #32  
Vanha 04.12.2010, 19:55

Pari scanpannia ja tefali kotiutui CM:n alesta. Tefalia vähän arastelin kun nykyinen on myöskin muotoa rasva valuu reunoille, mutta ehkä tuo pienempi kestää paremmin kuin nykyinen 28cm.
Juuso R Juuso R ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #33  
Vanha 07.12.2010, 13:04

Debuyer.com
Heksa K Heksa K ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #34  
Vanha 07.12.2010, 13:36

Ostinpa itselleni tuommosen 28cm Swiss Diamond induktiopannun ja paistelin eilen naudanpihvit siinä. Vaikuttaisi kyllä olevan oivallinen pannu. Sokoksella "tarjouksessa" kahvirahat vaille 100e, kun ultimathule kauppaa sitä pari kymppiä kalliimmalla.
slah slah ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #35  
Vanha 07.12.2010, 17:50

Kyllä se Swiss Diamond on noista pinnoitetuista paras.
jasse jasse ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #36  
Vanha 07.12.2010, 21:08

Valurauta on hyväksi havaittu. Noi wokkipannut on sitten eri asia.... ;)
Antti Määttä Antti Määttä ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #37  
Vanha 20.12.2010, 11:42

Sain kymmenen vuotta sitten häälahjaksi valurautaisen, paisinpannuformaattiin tehdyn parilan. Ehdottoman hyvä pihvin paistoon. Kun sipaisee hieman voita ripoihin kylmänä, irtoaa pihvi ilman ongelmia ja paistotulos on mehevän herkullinen. En usko tarvitsevani uutta pihvipannua.
Lindi Lindi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #38  
Vanha 07.01.2011, 03:59

Onhan se Valurauta pannu ihan omaa luokkaansa esim. pihvien paistossa.
Pinnoite pannuista en ole löytänyt oiken selvää voittajaa kaikki kokeillut tuntuu olevan samanlaista "saissea".
Toki on vielä kokeilematta jokunen variaatio, toi joidenkin maiseman Swiss Diamond pinnoitetun kokeilu ehkä seuraava.
kotimainen Hackman ei multa kehuja saa, aika hanurista ne on ollut, eikä mikään niistä sieltä halvimmasta päästä.
Meillä yks joku Ranskalainen Duponnet pinnoitettu (tms) pannu ollut kohtalaisen hyvä, pannu vaan on vähän pieni.
Pannu on ostettu aikanaan jostain halpishallista vähän niinkuin varapannuksi.
marre marre ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #39  
Vanha 05.02.2011, 16:23

Isompaa Scanpan-paistinpannua ajettu sisään pari viikkoa, ei tule tähän kotiin enää hackmanneja tai tefaleja.
-rs- -rs- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #40  
Vanha 19.03.2011, 08:48

Juuso R on ainoa kaveri joka tässä ketjussa on maininnut oikean PAISTINPANNUN. De Buyer ranskalaispannut ovat hiiliterästä, ominaisuudet samankaltaiset kuin valuraudassa, todella jykevää tekoa ja naurettavan hintaisia (siis halpoja!!) laatuun nähden.

Teflonpannu ei pihviä ruskista, ja se pinnoite pikkuhiljaa irrotessaan ei ole terveellistä syötävää. Tullee ehkä paska liukkaammin?

Teräspannu vaatii tiettyä ylläpitoa, mutta ei ole käytössä hankalampi kuin teflon, ainoastaan vaatii erilaiset käyttötottumukset. Eikä tarvi pelätä käyttää teräspaistilastoja tms. Teflonpannun kun kuumennat kerran liian kuumaksi, se on valmista tavaraa roskiin. Takuut vaikuttaisivat olevan huuhaata, aina on "käyttövirhe".

www.debuyer.com
http://www.eiring.fi/suomea.php?id=17&s=1235310000196
Noize Noize ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #41  
Vanha 24.08.2011, 20:11

Ensimmäiset pihvit paistettu tuollaisen De Buyer Mineral B pannun kanssa. Sudeksihan ne menivät kun vanhasta tottumuksesta tuli lämpöä asetettua saman verran kun hyvin palvelleen Kokki merkkisen pannun kanssa. Kananmuna onnistuikin kerrasta. Testailut jatkukoon..
taski taski ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #42  
Vanha 25.08.2011, 07:04

Hackmanin "kovanaama" ei tarvinnut paljoa käyttöä, kun alkaa olla jo kierrätysmetallia. Tefalin isossa kasarissa - vaikka pinnoite kestääkin - pohja näyttää käänteiseltä wokkipannulta.

Huhtikuussa kävin Eiringiltä DB:n Carbone Plussan. On se hyvä! Vähän niin kuin Audiin siirtyminen idän ihmeistä...
Ilkka L Ilkka L ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #43  
Vanha 25.08.2011, 08:23

Mites nuo hiiliteräspannut. Kuinka paistettava tavara tarttuu pannuun kiinni. Tuolla Eiringin sivuilla mainittiin pannuun tulevan "luonnollisen pinnoitteen" joka toimii teflonin tavoin. Pitääkö paikkansa?

Itsekin olen vähän tympääntynyt noihin tefloneihin ja tekisi mieli hankkia kunnon pannu.
taski taski ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #44  
Vanha 25.08.2011, 10:54

Alussa on tosiaan vähän tartuntataipumusta. Sitten kun pannu alkaa olla kunnolla musta sisältä, ei pitäisi kovin hanakasti tarttua, kuulemma. Sen verran harvalla käytöllä on oma DB ollut, että tuo prosessi on vähän kesken, mutta ei tuohon haukifileet ainakaan viimeksi juurikaan pyrkineet tarttumaan.
mikaj mikaj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #45  
Vanha 25.08.2011, 11:33

8kuukautta kokattu Scanpannilla, toimii yhtä hyvin kuin uutena. Tefali lensi roskiin pari kuukautta sitten, ei siitä ollut ees kakkospannuksi enää Scanpannin käytön jälkeen.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2016
ACF jäsen

  #46  
Vanha 25.08.2011, 11:48

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
Vaimo kantoi kitymarketista Scanpan IQ:n oli kuulemma tarjouksessa noin 30 euroa. Saapa huomata kauanko tuo kestää. Meillä on paistinpannu jokapäiväisessä käytössä, tavan Tefalit ja Hacmanit ovat kestäneet sen 6-12kk.
Nyt alkaa paistettava materiaali tarttumaan pannun pintaan. Öljyä, voita tai voi-öljyseosta on paistaessa käytetty. Lieneeköhän pannu sitten pääsyt liian kuumaksi. Pannu nyt siis ollut päivittäisessä käytössä aika tarkkaan 9 kk.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #47  
Vanha 30.08.2011, 22:51

Lainaus:
Lieneeköhän pannu sitten pääsyt liian kuumaksi. Pannu nyt siis ollut päivittäisessä käytössä aika tarkkaan 9 kk.
Teflonia nautittu ruuan kera?

Unohdin aiemmin mainita valurautapannusta, joka on ollut käytössä jo 2003 vuodesta asti. Skeppshult-merkkinen, jossa jalopuinen käsisija. Takuu 25 vuotta. Edelleen kuin uusi. Ja kestää, kun ei liikaa pese ja varsinkaan koneessa. http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuo...maTunniste=114
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2016
ACF jäsen

  #48  
Vanha 31.08.2011, 11:19

Scanpanin mukaan pinnoite on keraaminen, eikä Teflonia. Voivat toki olla väärässäkin, ei noista Tanskalaisista koskaan tiedä. Kun varastavat tyhjäkäynninkin autosta...

Skeppshult oli joitain vuosia, mutta kun on nuo käsivarret niin heikot minulla ja vaimolla, niin kävi monen kilon painoinen valurautamöhkäles hankalaksi käsitellä. Hyvä pannu se kyllä on.
Turre85 Turre85 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #49  
Vanha 31.08.2011, 12:19

pari vuotta sitte ostin tuommosen pentolpress julienne deep panin 28 cm. ei mitään pahaa sanottavaa. ei kylläkään mitään kunnon verrokkia ole. meillä kun kaikki paistaminen tapahtuu yhdellä pannulla. tietenki hirvikäristys tehdään valurautapannussa. tiskokoneessaki olen pessy pentolpressiä. kahvan tosin saa aika kätevästi irti. lämpeneminen kestää aika kauan. avovaimo valittaa vain että on aika raskas.

avovaimon hackman (joku teflon pannu) kesti about 3 vuotta ennen ku alkoi tarttumaan. on kyllä vieläkin varapannuna.
Ipsi Ipsi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #50  
Vanha 31.08.2011, 12:25

Onkos kellään kokemusta rosteripannuista?
Mkurtti Mkurtti ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #51  
Vanha 31.08.2011, 21:22

AMC ollut nyt vähän aikaan käytössä. Eipä tarvi enää rasvaa pannulle.
mremonen mremonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #52  
Vanha 01.09.2011, 10:07

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jannekk Näytä viesti
Nyt alkaa paistettava materiaali tarttumaan pannun pintaan.
Olisko ollut Hesarissa tänään joku vuodatus paistinpannuista, niin siinä oli annettu teflon-pannun elvytykseen ohje keittää hieman konetiskiainetta veden kanssa pannussa ja tämän pitäisi sitten palauttaa tuo teflonin tarttumattomuus. Tiedä häntä, mutta jos pannu on menossa roskiin, niin ei se ota jos ei annakaan.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2016
ACF jäsen

  #53  
Vanha 01.09.2011, 12:27

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja mremonen Näytä viesti
Olisko ollut Hesarissa tänään joku vuodatus paistinpannuista, niin siinä oli annettu teflon-pannun elvytykseen ohje keittää hieman konetiskiainetta veden kanssa pannussa ja tämän pitäisi sitten palauttaa tuo teflonin tarttumattomuus. Tiedä häntä, mutta jos pannu on menossa roskiin, niin ei se ota jos ei annakaan.
Niin, valmistajan mukaan Scanpan -pannussa on keraaminen pinnoite.
mremonen mremonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #54  
Vanha 01.09.2011, 13:51

OK, mutta jos on menossa roskiin, niin mikäs estää kuitenkin kokeilemasta. Keramiikkaa tai ei...

Itse ostin kanssa joskus ScanPanin, mutta oli melkoinen pettymys: eka palautettiin maahantuojalle, kun ei toiminut uutenakaan. Vaihdossa tullut lakkasi toimimasta puolen vuoden päästä. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että meillä paistinpannut kestävät sen 6-9kk eikä niiltä muuta kannata odottaakaan. Varmaan niitä tulee jotenkin väärin käsiteltyä, mutta joka päivä käytössä ja sillai. Eikä niitä nyt kauheasti jaksa paapoa ja niille iltasatuja lueskella.
Oko^^ Oko^^ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #55  
Vanha 01.09.2011, 16:20

Nevermind, olinkin jo hehkuttanut.
kapaz kapaz ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #56  
Vanha 01.09.2011, 18:59

Lainaus:
Olisko ollut Hesarissa tänään joku vuodatus paistinpannuista, niin siinä oli annettu teflon-pannun elvytykseen ohje keittää hieman konetiskiainetta veden kanssa pannussa ja tämän pitäisi sitten palauttaa tuo teflonin tarttumattomuus. Tiedä häntä, mutta jos pannu on menossa roskiin, niin ei se ota jos ei annakaan.
Itse jättäisin kyllä tekemättä, no en kyllä pihvin haluais maistua konetiskiaineelle.
Periaatteella: hyvä pihviliha on kallista ja paistinpannut kuitenkin vielä aika edullisia.
Tiedä sitten;)
jones jones ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #57  
Vanha 03.09.2011, 13:59

Noniin, tän topikin johdosta De Buyer hankittuna, jospa illalla testataan! :)
kapaz kapaz ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #58  
Vanha 04.09.2011, 10:11

Lainaus:
Noniin, tän topikin johdosta De Buyer hankittuna
Laitappa sitten testitulos tännekkin tiedoksi;) Oliko hintalaatusuhde kohdallaan etc.?
jones jones ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #59  
Vanha 04.09.2011, 20:44

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
Laitappa sitten testitulos tännekkin tiedoksi;) Oliko hintalaatusuhde kohdallaan etc.?
Jeps. Muutaman pihvin paistamisen jälkeen ei voi kuin kehua. Pihvit ruskistuu niinkuin valuraudalla eikä kiinnitarttumisestakaan ollut ongelmaa vaikka oli ihan uusi pannu eikä sitä pintaa ollut muodostunut (mitä nyt ohjeiden mukaisen sisäänajon jälkeen). Puhdistuskin kävi todella hyvin kuumalla vedellä.

Hinta-laatusuhde on kyllä näin pikaisen testin perusteella oikein loistava!
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2016
ACF jäsen

  #60  
Vanha 12.09.2011, 17:51

Korkealaitainen De Buyer Mineral B tuli tänään. Saapa nähdä onko kehujen arvoinen. Hinta ainakin oli suhteellisen halpa kun vertaa paikallisen kitymarketin paistinpannuvalikoimaan.
RS_Performance RS_Performance ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #61  
Vanha 13.09.2011, 00:17

Hackman kovanaama: kesti 9 vuotta lähes ainoana pannuna
Tefal (Jamie Oliver, induction): toistaiseksi käytössä 3 vuotta ilman ongelmia
Swiss Diamond: ok lyhyellä testillä

Valurautapannu pitäisi ostaa seuraavaksi pihvipannuksi.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #62  
Vanha 13.09.2011, 07:48

Lainaus:
Onkos kellään kokemusta rosteripannuista?
Muurinpohjapannuna 7 kiloinen mökillä. Vaatii hiekkapuhalluksen jokusen vuoden välein käytön mukaan, jotta rasva pysyy "huokosissa". Malli on semmoinen kupera/kovera. Ainevahvuus 10 mm. Tuotahan ei saa millään rikki.
kapaz kapaz ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #63  
Vanha 13.09.2011, 19:05

Tuli noista Muurikoista mieleen, siis onko ne valua, vai mitä peltiä, mutta kumminkin.
Sen kun sai hyvin sianihralla poltettua "tarttumattomaks", niin paras puhistuskeino oli mielestäni puolidesiä karkeeta suolaa pannulle ja pehmeällä metalliharjalla harjaus.

Jo vain ei maistunut edellinen ruokalaji seuraavaa tehdessä.

Tuo rosterimuurikan hiekkapuhallus tarkoittanee pinnan epätasaiseksi tekemistä, jotta saataisiin ns. rasvakerros pannun pintaan, joka uppoaisi hieman "syvemmälle" , vai olenko ihan hakoteillä?

Jos toimii, niin loistava idea;)

Tai oikeastaan vastasit jo: "huokoset" tarkemmin mietyttäni, mutta hyvä näin.
Noize Noize ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #64  
Vanha 01.10.2011, 12:09

Jonkun verran on tullut tuota De Buyeriä käytettyä ja havainnu sen että liha ei pannuun tartu mutta mausteet kylläkin. Pelkästään suolalla ja mustapippurilla kun maustelee niin ei ongelmia. Helposti kumminkin irtoavat kun kuumalla vedellä ja tiskiharjalla pesee.
Jami Jami ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #65  
Vanha 01.10.2011, 13:02

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja mremonen Näytä viesti
Nyt olen tullut siihen tulokseen, että meillä paistinpannut kestävät sen 6-9kk eikä niiltä muuta kannata odottaakaan. Varmaan niitä tulee jotenkin väärin käsiteltyä, mutta joka päivä käytössä ja sillai. Eikä niitä nyt kauheasti jaksa paapoa ja niille iltasatuja lueskella.
Aamen. Noin 20-30 euron hinnasta ylöspäin pannu ei pamahda samantien kieroksi, mutta lisäinvestointi ei tuon teflonpinnan käyttöikää tunnu pidentävän. Ruokaan kuluva rahamäärä on kuitenkin muutamaa dekadia suurempi kuin pannu tai kaksi vuodessa, niin eipä tuo ole suuremmin häirinnyt.
mikaj mikaj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #66  
Vanha 08.12.2013, 11:54

Laitetaas päivitystä. Nyt kolmen vuoden jälkeen alkaa Scanpanni oleen loppu. Parempi se vieläkin on kuin Hackmannit kuukauden jälkeen, mutta ei missään nimessä enää uudenveroinen. Ehkä nyt sitten voisi kokeilla Swiss diamondia.
turbokiisseli turbokiisseli ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #67  
Vanha 08.12.2013, 12:16

1,5v ollut OBH Nordica on nyt entinen ja pitäisi jotain kehittää tilalle. Ilmeisesti vanha sääntö kuitenkin pätee, eli mitä paksumpi ja painavampi niin sen parempi?
tumpsi tumpsi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #68  
Vanha 08.12.2013, 12:27

Kunhan se on valurautainen, se on hyvä.
elexter elexter ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #69  
Vanha 08.12.2013, 13:35

Pannun valinta riippuu ihan millä liedellä ja mitä ruokaa paistaa. Itse en tykkää käyttää massiivista pannua muuhun kuin kokolihan paistamiseen.

Raskas valurautapannu sopii kyllä hyvin esimerkiksi isojen pihvien paistamiseen. Se pystyy varaamaan reilusti lämpöä itseensä, eikä täten jäähdy kun pihvi lisätään pannulle. Toisaalta Massiivisen pannun lämpötilan säätäminen, etenkin pienitehoisella liedellä, on hyvin hidasta.

Vastaavasti esim wokkaamiseen yms. vihannesten paistamiseen sopii ohutseinäinen pannu, jolla lämpötilan säätäminen on huomattavasti nopeampaa. Optimihan vielä olisi, jos myös käytettävä liesi olis tällöin nopea (induktio/kaasu)

Itselle erittäin positiivinen yllätys on ollut Ikean pannut. Hinta on murto-osa isojen valmistajien pannuista (tefal/OBH/Hackman/...) Pannut pysyneet hyvin suorina ja paistotulos ollut hyvä. Noin vuoden käytön jälkeen yhden pannun pinnoitteeseen alkoi tulla sanomista -> pannu roskiin ja uusi tilalle. Pitkällä ajalla silti halvempia, kuin esim näitä edeltäneet Tefalit.

Laadukkaampia pannuja löyttyy paljon, mutta omassa ruuanlaitossa rajoitavana tekijänä on vuokrakämpän liesi, jonka on auttamattoman hidas ja puhditonb oikeaan ruuanlaittoon. Tämän vuoksi tässä vaiheessa valitaan pannut hinta-laatu suhteen mukaan, pelkän laadun sijaan.
RS_2 RS_2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #70  
Vanha 15.01.2014, 15:51

Tuli tilattua alla olevasta linkistä teräskattilasarja ( Silit) 5 kpl. Hintaa n. 130 € kotiin kuljetettuna koko setille. Hakkaa mennen tullen Hackmannit ja Tefalit.

Ilmeisesti paistinpannut ko. valmistajalla ovat myös kovaa kulutusta kestäviä. Kokemusta ei vielä ole, mutta tilaan kun Hacmannin pannu antautuu lopullisesti. Nykyinen pannu on Kovanaama, mutta aika heikko esitys. Jo nyt on pohja vääntynyt, vaikka induktiolla on lämmitys aloitettu vajaalla teholla...

http://www.1a-neuware.de/en/Frypans/...-Material.html
pasi_orava pasi_orava ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #71  
Vanha 15.01.2014, 16:27

Kovanaama 28cm paistokasari ollut melkein jokapäiväisessä käytössä 5vuotta. Ei ole mennyt juuri miksikään. Pinnoite edelleen hyvä ja pohja suora. Enkä oo käsitellyt mitenkään erikoisesti. Suoraan jääkaapista eiliset ruuat lämpenee levylle monesti. Nyt ostin sellasen halpis keraamisen, sillä on mukava paistaa kananmunat aamulla kun on niin liukas. Niin ja ei tartu siihen kovanaamaankaan, on vaan aika iso parille munalle.
mltkuora mltkuora ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #72  
Vanha 15.01.2014, 16:38

Ikean pannuille täältäkin pisteet, ovat halpoja, painavia ja pinnoite kestävä. Tällä on menty nyt muutama vuosi ja on oikeasti paras tähän asti: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30207339/
jaarli81 jaarli81 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #73  
Vanha 15.01.2014, 16:59

Paljon on täälläkin taloudessa mennyt jos jonkinlaista pannua ja tosiaan ei ne ihan pitkäikäsiä ole nuo teflon pinnoitteiset. Töistä saatiin 3 pannua Hackmannin Handy sarjaa ja vaikuttaa aikas hyviltä. Tefalia on ollut monenlaista ja kestäneet sen mitä nyt pannu kestää. Nyt ollut myös tuo Ikean 365+ tovin aikaa ja täytyy sanoa, että hinta-laatu suhde on kyllä kohdillaan.

Ainut mieleen jäänyt huono kokemus on Hackmannin pihvipannu joka oli kyllä suoraan sanottuna huono...liekkö B-laatua vai mikä oli kun poltti kiinni erittäin helposti.

Valurautapannu on kyllä loistava kunhan sitä säilöö ja hoitaa oikein. Kestää isältä pojalle.

Kuten monessa muussakin niin paistinpannun tyyppi riippuu ruoasta ja liedestä ja vähän kokkaajastakin.

Jos hyvää pataa haluaa niin valurautainen tai tuo Hackmann/Iittala Sarpaneva pata. Saatiin töistä lahjaksi ja ai tauti tulee hyviä haudutettuja ruokia.
AaaVee AaaVee ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #74  
Vanha 15.01.2014, 19:19

keskustelua lukematta. Annan pisteeni keraamiselle pannulle. Tuli joskus ostettua robbarista tollanen keraaminen pannu kympillä ja käytän aina sitä jos vaan voin
pellepoliisi pellepoliisi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #75  
Vanha 15.01.2014, 21:32

Mulla ollut reilun vuoden käytössä jamie oliverin teflon pannu. (Myös saman hkln. kattilat)
Ei ole mitään pahaa sanottavaa. On melko paksu, niin lämpenee ehkä hitusen hitaasti.
Kananmunat paistan kämpiksen erittäin kuluneella pikku pannulla. Pitäisi käydä ostamassa joku halpa pieni, niin olisi paljon helpompaa.
Oon "unelmoinut" teräspannusta, kait se tulee kaikista kokkiohjelmista, emt. Ei kyllä mikään akuutti.

En nyt jaksa lukea topikkia läpi, mutta teflonien ja keraamisten kestävyydelle on suopuisaa se, että ei pese välittömästi käytön jälkeen, vaan antaa pannun jäähtyä. Ainakin ohkaisten pannujen käyrystyminen minimoituu näin.
T.Hell T.Hell ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #76  
Vanha 16.01.2014, 09:21

Ittelläkään ei pahaa sanottavaa tefalin teflonista. Olikohan kans joku jamie olivierin? Lahteen kun tuli kärkkäinen, niin sieltä tuli tarjouksessa ollessaan semmoinen korkeareunainen kasari kannella napattua matkaan, hintaa taisi olla peräti 9,90 euroa, joten hinta-laatu-kesto on omalla kohdalla ollut enemmän kuin kohdillaan. Kevyehkössä paistokäytössä pääosin ollut, eli isoja pihvejä tosi kuumana ei paljoa ole kärytelty. Nyt alkaa teflon tosin olemaan vähän kulahtanut, joten uutta voisi alkaa etsimään. Ehkä samanlainen tai joku keraaminen...
JM JM ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #77  
Vanha 16.01.2014, 09:58

Mä heitin just pari tefalia roskin ja hain Scanpannin tialle. On kyllä asiallisen oloinen pannu. Tefalit olivat parissa vuodessa tulleet tiensä päähän, saa nähdä miten pitkään tuo kestää. Sittarissa oli scanpannit -50% alennuksessa.
trallalaalaakso trallalaalaakso ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #78  
Vanha 16.01.2014, 10:12

investoin Scanpannin cittarista, 15 euroo. Tolla paistaa munat, freesaa kasvikset/juurekset mukavasti. Kestävyydestä ei voi sanoa vielä mitään eli jää nähtäväksi, näin kevyessä käytössä vois kestääkin, luulis.
Käytössä ollut, kevyttä ruskistamista ja freesaamista. Pohja kupera, palautetaan.

Viimeksi muokannut trallalaalaakso 29.03.2014 15:11
porkkis porkkis ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

hexlock
ACF jäsen
Admin

  #79  
Vanha 16.01.2014, 10:15

Scanpan ctx on toistaiseksi paras kokemus. Iskin heti uudesta lähtien tiskikoneeseenkin sellaisella ajatuksella, kun ei se kuitenkaan kestä pitkään niin mitäpä sitä käsipesulla helllimään. Vaan toista vuotta jo palvelee suunnilleen uuden veroisena edelleen.
Induktiokäytössä on eikä juuri tehon käytössä ole säästelty.

Melko tyypillisesti kestänyt vajaan vuoden meidän taloudessa pääpannu, vaikka olisi käsinpesty jne. Tässä asiassa tietysti vuosi on yhtä epämääräinen mittari kuin käytettyjä renkaita myydessä usein käytetty "kyllä näillä vielä kesän/talven ajaa". Ostajan ja myyjän ajomäärissä voi olla rosentin ero. Tässä keskustelussa kyllä osa antaa hyvin referenssejäkin. Oman talouden paistinpannukäyttö ei ole päivittäistä, mutta usemman kerran viikossa tyypillisesti kuitenkin.
matrikkel matrikkel ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #80  
Vanha 16.01.2014, 12:19

Hoyangin valurautapannuja on tullut käytettyä kohta kauan. Ekan norskipannun ostin vuonna 92, satsia on tullut täydennettyä kasareilla, blinipannuilla, lettupannuilla yms. käyvät myös lähitaisteluvälineinä.

Lämmönlähteenä on ollut joko sähkö-, kaasu- tai puuliesi. Näistä nyt talvella on tullut tussattua puuliedellä ruokaa aika paljon.

Hackamanin kovanaama kestää varovaisellakin käytöllä max. 1 vuosi, vaikka käyttäisi vain haapaisia paistovälineitä, mutta silti pinnoite kuoriutuu irti. Kolmen pannun kokemuksella ei toi kovanaama niin kova ole, aika paha ihottuma sille iskee nopeasti.
Ghido Ghido ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #81  
Vanha 21.01.2014, 15:13

Ikean 365 -sarjan pannuja löytyy meiltä. Isompi pannu ollut nyt 13kk melkoisen kovassa (käytännössä yli kerta per päivä) käytössä ja ei mitään valitettavaa. Pinnoite on kestänyt, ei tartu vielä ja muovilastalla ei ole vielä saatu raavittua rikki. Hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan. Kauheasti ei ole säälitty muuten tuota pannua, joten ihan pätevä laitos.

Tefalin iso pannu kesti myös kauan, en nyt muista vaan, että kuinka kauan se kesti hyvänä.

Melko paljon käyttöikään ja hyvyyteen vaikuttaa tuo käyttötapa, käytettävät välineet.
buzz buzz ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #82  
Vanha 21.01.2014, 18:22

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jaarli81 Näytä viesti
Paljon on täälläkin taloudessa mennyt jos jonkinlaista pannua ja tosiaan ei ne ihan pitkäikäsiä ole nuo teflon pinnoitteiset. Töistä saatiin 3 pannua Hackmannin Handy sarjaa ja vaikuttaa aikas hyviltä...
Taidetaan olla saman työnantajan palveluksessa....
Joo noita Hackmannejahan ollaan saatu aiemminkin ja en kyllä oikein ole noista vakuuttuunut. Just viikonloppuna joitain broileripihvejä jollain noista paistoin ja kiinni vähän jumahtaa vaikka voita oli ihan riittävästi.
Kolme Tefalia on kaapissa tällä,hetkellä lisäksi, iältään lienevät noin 2-3 vuotta ja itse pidän niistä. Niihin ei tarvi juuri edes rasvaa/öljyä laittaa.
Jouni_K Jouni_K ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #83  
Vanha 21.01.2014, 21:25

Kauheesti ei oo näkyny kommentteja rosteripannuista. Näitähän on esim tuolla kehutulla De Buyerillakin. Itelle ostin semmosen kokeeksi Ikeasta kun ei ollu kallis:

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90207336/

Sisäänajon jälkeen ei ainaskaan kananmuna tarttunu kiinni. Tässä pinta on ihan tasainen, lähes peiliksi kiillotettu, eikä siis mitään pinnoitteita.
Samira91 Samira91 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #84  
Vanha 15.05.2014, 12:45

Onko keraamiset paistinpannut hyviä/parempia/huonompia kuin esim. perus teflonpannu? Meinasin vaan kun noitakin aika halvalla jo saa.
helmi helmi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #85  
Vanha 15.05.2014, 13:47

Älä nyt ainakaan telkkarimainosten Cerafittiä osta. Yksi virtuoosi sai ne pilalle kerrasta.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #86  
Vanha 15.05.2014, 13:51

Lidlistä ostin Ernesto-merkkisen paistinpannun 16 euron hintaan. Sopii myös induktioliedelle. On muuten nopea pannu lämpenemään, vaikkei itselläni induktioliettä olekaan. Ei tartu ruoka kiinni ja siistin näköinenkin. Ja reilun pitkä kahva josta saa hyvän otteen. Paras pannu itselläni tähän astistista.
Nipademu Nipademu ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #87  
Vanha 15.05.2014, 15:21

Scanpanille pisteet täältäkin. Takuukin toimii, kun 2008 ostettu pannu on kerran takuuseen vaihdettu. CTX sarjalla muistaakseni 5 vuoden takuu.
Ipsi Ipsi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #88  
Vanha 16.05.2014, 10:15

Tarjoustalon tarjouksesta ostin Tefalin Titanium Pron kahdellakympillä. Hyvä 24cm peruspannu. Katsotaan kauanko kestää.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #89  
Vanha 16.05.2014, 13:14

Lainaus:
Älä nyt ainakaan telkkarimainosten Cerafittiä osta. Yksi virtuoosi sai ne pilalle kerrasta.
Mikäs noissa on huonoa? Meillä on yksi ollut testissä ja vaikuttaa jämäkältä, mutta eikö ne kestä käyttöä?
Ainakaan siihen ei tartu mikään, ja on sinällään ollut parempi kuin yksikään Teflon pannuista.
haraldh haraldh ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #90  
Vanha 16.05.2014, 13:36

Tuo Cerafit on jotenkin omituinen. Munien paistaminen on aika erilaista, räiskäleet myös. Bilteman pannu on hyvä ostos, ei harmita kun menee pilalle.
AnLe AnLe ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #91  
Vanha 16.05.2014, 14:39

Meillä scanpannu ei ollut hyvä kuin hetken, ja lopulta ruoka paloi kiinni joka kerta ja pinnasta tuli jotenkin matampi. Muutaman kerran kävi niin että jäikin liotukseen kun unohtui tiskata ajallaan, tiedä sitten voiko noin vähästä väärinkäytöstä mennä huonoksi.

Meillä pannut "hajoaa" pääsääntöisesti siihen että menee pohja kieroon, kerran on olen tefalit? rikki saanut, varmaan metallityökaluilla. Nyt testissä linkkuveitsifirman pannu, ja on kyl paras tähän astisista. Oli viel uuniinlaitettavaa mallia, joskos nyt sais vihdoin opittua ton torttutätänin.
okkim okkim ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Tee-se-itse -mies
ACF jäsen
Moderaattori

  #92  
Vanha 16.05.2014, 16:25

Onko muuten olemassa hyviä neliskanttisia pannuja? Nykyinen iso pannu mahtuu huonosti kattilan kanssa vierekkäin hellalle, neliskanttinen voisi sopia paljon paremmin.
Zikke Zikke ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #93  
Vanha 16.05.2014, 23:02

En tiedä miksi monet dissaa Tefalin Jamie Oliver pannuja, mutta minä suosittelen. Meillä toiminu loistavasti! Rasvaa vaatii tietyille eväille vähän, esim. kana, tai voihan ilmankin vetää, maun mukaan. Kestäny tiskikonettakin jo kohta 3-vuotta. Käytössä on syvempi kasari ja "kromikiiltoinen" matala pannu, molempiin kuuluu lasikansi. Hinnat näillä oli jotain 60-70 €/kpl.
antti_aamunen antti_aamunen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #94  
Vanha 18.05.2014, 10:15

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Tuommoseen törmäsin naamakirjassa.
haraldh haraldh ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #95  
Vanha 19.05.2014, 10:21

Ihan samaksi menee oma Cerafit joidenkin ruokien kanssa. Tiskaamalla saa kyllä taas valkoiseksi mutta tuntuu oudolta että jotkin einekset tarttuvat tuohon noin kun taas toiset eivät ollenkaan.
J-armo J-armo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #96  
Vanha 24.05.2014, 21:01

Meillä on kolmisen vuotta sitten lahjaksi saatu swiss diamond. Mitään huonoa en ole siitä vielä keksinyt, ei tartu kiinni ja on helppo puhdistaa. Ohjeissa oli ettei kannata hellaa pitää täysillä niin pysyy kunnossa pannu. Ohjetta on noudatettu ja hyvässä kunnossa on edelleen.
laituri laituri ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #97  
Vanha 25.05.2014, 12:20

Itse olen siirtynyt käytännössä kokonaan hiiliteräspannujen käyttöön. Kestää kuumuutta, käyttöä sekä ovat nopeita lämmönvaihteluissa. Ei maailman huolettomimpia, mutta tämä seikka ei ole itselle ollut mikään ongelma. Hinnat myös erittäin edullisia.
kaupunkiapina kaupunkiapina ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #98  
Vanha 25.05.2014, 16:59

Itse käytän hiiliteräspannua tai valurautaa, pakon edessä sitten hakmannin teflonia. Hiiliteräs on aika helppo hoitoinen kunhan vaan jaksaa pestä käytön jälkeen käsin kuumalla vedellä, sekä alkuun käyttää paljon rasvaa.
Aikaa myöten pannu kehittää luonnollisen "nonstik" pinnoitteen.
Aika ikuinen pannu, toimii kuin valurauta mutta kevyempi ja helppohoitoisempi, pitää lämmön hyvin, eikä jää ruokaan pinnoite jäämiä
AnLe AnLe ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #99  
Vanha 25.05.2014, 19:33

Mä oon meidän swissiä kyllä säälittä täysillä lämmittäny, ei muutaman kuukauden käytössä ainakaan miksikään mennyt. Voisiko ko. ohje olla suunnattu induktiohelloihin, lämpiää ihan eritavalla.
Samira91 Samira91 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #100  
Vanha 25.05.2014, 19:38

Ite ostin tollasen perus keraamisen pannun "kun halvalla sai" :) (24cm 9,95e) Ei ainakaan kananmuna jää kiinni, ja tuntuu samanlaiselle kuin cerafit puhdistukseltaan, että ei edes tiskiharjaa tarvinnut näyttää kananmunanjäämille.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka > Hyvä paistinpannu


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Mitä olisi hyvä tarkistaa konepuolelta (A6 2.7 btq) RistoEe Moottori ja voimansiirto 5 01.10.2009 22:01
audi a4:seen fk:n alustasarja, onko hyvä? Harry80 Kori, valot, renkaat 8 30.06.2006 07:54
S6 avant-97 (c4) - hiljaa hyvä tulee. anssikor Projektit 17 08.04.2004 22:23


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 02:22.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.