banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Turbot
forum

Turbot Kaikki imupuolen ylipaineistamiseen liittyvä keskustelu.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #1  
Vanha 06.06.2007, 06:46 1.9tdi AHU Meno tasaista, mutta turbo pumppaa?

En tiedä saako muut selkoa otsikosta, mutta mietin tuossa kun kävin hakemassa itelle nyt sen urssin.. Eiku siis pakettiauto Golffin.

Kulku on vallan ok. Kilsoja 320tkm takana. Kun kiihdyttää niin tuo kiihtyy aivan kuten pitäisikin, mutta turbo kuulostaa siltä kuin sen kierrokset pumppaisi. Onko se normaalia tuolla AHU-koneella, eli on vain paineensäätöä?

Kulutuskin on alle 5 litraa 100:lla.
A6tonen A6tonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Admin

  #2  
Vanha 06.06.2007, 10:59

En mä muista kokeneeni/kuulleeni moista, kokemusta siis kahdesta AHUsta.
B5:ssä kuului vielä aika hyvin turbokohinat sisälle.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #3  
Vanha 06.06.2007, 11:42

Pitänee jossain välissä tarkistaa vuodot. Suhisee siihen malliin, että vois olla painevuotoa.
A6tonen A6tonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Admin

  #4  
Vanha 06.06.2007, 11:47

Äläs sano. B5 AHU suhisi mulla kanssa niinkun olis vuotoa mutta ei ollu.
Passat oli taasen ihan hiljainen.
Omituinen juttu sinänsä koska Passatissa itse moottorin äänet kuului paremmin sisälle, Audissa ei kuulunut sen vertaa että olisi dieseliksi tunnistanut.
jannekk jannekk on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #5  
Vanha 06.06.2007, 14:37

Yhdyn edelliseen puhujaan, noin kuvainnollisesti siis...Profiilin pasuuna (AHU) suhisee myös, vaikka ahtovuotoja ei ole. Mutta minkäänmoista "pumppaamista" en ole havainnut. Kilometrejä takana tuolla värkillä on niukat 250 tkm.
MarcusS MarcusS ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #6  
Vanha 06.06.2007, 21:12

ahtopainesolenoidi aiheutti cordobassa vastaavaa ahtojen heijaamista
MR MR ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #7  
Vanha 07.06.2007, 07:54

Oletko Petri katsonut esim. VAG-COMilla humppaavatko ne paineet oikeasti, vai kuulostaako vain siltä? Oma arvaukseni olisi myös N75, mikäli ahdot seilaavat.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #8  
Vanha 07.06.2007, 08:47

En vielä ole tarkistellut sen suuremmin, kun toista päivää auto vasta.
Kyllä tuohon jotain huoltoja pitää tehdä, joten samalla tarkistaa tuo puoli.

Tänään piti sahata aamulla käyntiin kun taas eilen aamulla lähti melkein kuin lämpösenä. Eihän sitä uutta autoa tullut ostettua :)

Saako tuon N75 eli siis ahtopainesolenoidin tarkistettua vakkomin kautta ja minkäs näköinen mötikkä se on tuossa. Ei ole vielä tullut yhtä tarmokkaasti tutustuttua ahu:un kuin ajm:ään.
jannekk jannekk on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #9  
Vanha 07.06.2007, 12:29

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Petri.Koskinen
En vielä ole tarkistellut sen suuremmin, kun toista päivää auto vasta.
Kyllä tuohon jotain huoltoja pitää tehdä, joten samalla tarkistaa tuo puoli.

Tänään piti sahata aamulla käyntiin kun taas eilen aamulla lähti melkein kuin lämpösenä. Eihän sitä uutta autoa tullut ostettua :)

Saako tuon N75 eli siis ahtopainesolenoidin tarkistettua vakkomin kautta ja minkäs näköinen mötikkä se on tuossa. Ei ole vielä tullut yhtä tarmokkaasti tutustuttua ahu:un kuin ajm:ään.
Ahtopaineensäädin (N75) löytyy AHU (Passat) jakopäänkopan vierestä likeltä turboa.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #10  
Vanha 15.06.2007, 11:28

Nojoo, konehan on tietysti 1Z mutta 66kw kuitenkin.

Yritin saada tdi-graphilla ajotukset tietoon, mutta ei suostunut yhteystyöhön. Sanoi vaan että ajoitus out of spec, tosin spec arvon kohdassa killitti kokoajan 0.
Tein kuten ohje sanoin, eli onko tuossa nyt ajotukset ihan perseellään vai enkö katsonu oikeasta paikasta?
A6tonen A6tonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Admin

  #11  
Vanha 15.06.2007, 11:53

Outo...
Noh, saathan sä sen tsekattua muutenkin. Jospa siinä on ajoitus sitten ihan toisella maapallolla.
Tolvasen Juha mua joskus neuvoi, eli ota kanava 0 ja basic settings.
Siinä näkyy liuta kenttiä, kenttä 2 on pa-lämmöt ja 9 ajoitus.
Kenttä 2 pitää olla luokkaa 50, kun 9 on 100 paikkeilla.

Ajoitus sit tietty muuttuu kun pa-lämpö muuttuu mutta en vain tiedä missä suhteessa...

Olihan sulla värmes tyhjäkäynnillä kun katselit, etkä painellu kaasua?

Eikös tuo 1Z ole melko lailla sama kuin AHU?

Edit: Ja onkohan sulla miten vanha versio softasta? Katos tuota versiohistoriaa http://www.ross-tech.com/vag-scope/TDIGhistory.html, ihan kun sun ongelma olis kuvattuna siellä.

Viimeksi muokannut A6tonen 15.06.2007 11:58
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 15.06.2007, 12:45

Melkein sama, näin olen ymmärtänyt.
Pitääpä tarkistaa versio tuosta tdi-graphista, ei muista millään.
Todella heikostihan tuo lähtee käyntiin, tänään oikein sai yrittää.
Silleen lupailee, lupailee, mutta heti kun suostuu käynnistymään niin käy täysin normaalisti. Tietty melkoinen savutus tulee kun tavaraa kai menee jonkun verran putkeen, ja pyttyihin.
Pistetään telakalle jossain vaiheessa suuttimet ja ehkä pumppukin.

Kunhan nyt sais tarkistettua ajoituksen eka :)

Ja ihan tyhjäkäynnillä. Lämpötilasta se kanssa valitti, mutta pitäs sitä jotain lukemia tulla.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #13  
Vanha 18.06.2007, 07:05

Ei varsinaisesti otsikon mukainen ongelma tuo käyntiinlähtö, mutta yritetään selvittää starttioireet ensin ja sitten jatketaan tuohon pumppaamiseen.

Pakkohehkulla (lämpötila-anturi irti) lähtee käyntiin suht normaalisti, savuttelee kuitenki sinistä tyhjäkäynnillä jonkun aikaa. Lämpösenä ei tuollasia ongelmia. Toivottavasti ei ole väljä kone, muuten joutuu vanha galantti taas palvelukseen. Öljyä ei kulu, eikä se ole litkuuntunut, eikä huohota. Puristuspaineet pitäis mitata, muttei ole aikaa eikä vehkeitä.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #14  
Vanha 27.06.2007, 19:30

Noniin, hieman edennyt tuo myöhemmin ilmaantunut vika. Jako hampaan pielessä ja pumppun ratas myös. Säätö loppui kesken, suunnilleen 3mm piti siirtää pumppua.
Ei ihme ettei startannu kylmänä..

Hienosti hoidettu hihnanvaihto siis edellisessa huollossa, eräs huoltoasema Raisiossa. Ei ole taidettu kattoa, että merkit on kohdalla, koska nokkapyörästä ja taustapellistä löytyi ite tehdyt merkit. Kiristin oli löysällä.

Jatketaan taas, n75 on seuraava kohde.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #15  
Vanha 02.07.2007, 07:23

Ei pumppaa enään. "N75":sen vaihto auttoi eli 028 906 283 F Change over valve. Sama osa 1Z/AHU.

80,- maksoi merkkitiskillä, ei tuntunut nopeasti löytyvän muualta.
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #16  
Vanha 06.07.2007, 16:58

Aika saundi koneessa ,kun jako heittää hampaan verran :)
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #17  
Vanha 07.07.2007, 20:14

Itse asiassa ei mitään ihmeempää kalinaa. Tiedä onko Raision Teboililla jo kalahtanut jonkun verran, mutta toimii kuitenkin. Ei mitään oireita kyllä, että olis kantannu venttiilit.

Suht raskaasti kyllä kävi kylmänä.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Turbot > 1.9tdi AHU Meno tasaista, mutta turbo pumppaa?


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Vedot katoaa pakkasessa, A4 1.9TDI AHU A6tonen Diesel 12 11.02.2007 15:11
A6 1.9Tdi -98 hyyty. Katti tukossa vai turbo sökö ? ville.fi Diesel 11 06.09.2006 09:31
A4 1.9TDi AHU automaattilaatikko lopussa? vaviah Moottori ja voimansiirto 4 20.07.2005 13:17


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 19:50.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.