banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Kori, valot, renkaat
forum

Kori, valot, renkaat Renkaat, alusta, jarrut sekä kaikki ulkonäköasiat

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
Juha Nikkilä Juha Nikkilä ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #1  
Vanha 08.08.2006, 09:38 Takasumuvalo ei toimi A6 avant '01 C5:ssa VIKA LÖYTYI

Takasumuvalo ei toimi '01 A6 Avantissa. Lampun vaihto ei auttanut. Tarkemmin kun aloin selvittämään niin liittimille taakse ei tule virtaa. Sulake ehjä (sama sulake etusumuvaloille jotka toimii). Valokatkaisimella oleva takasumuvalojen merkkivalo kyllä syttyy kun laittaa takasumuvalon päälle. Mistä voisi seuraavaksi alkaa metsästämään vikaa? Voisiko toi pyöritettävä valokytkin olla kuitenkin rikki?

VIKA LÖYTYI!!

Eilen löytyi vika eli juurikin tuo Allroadin mainitsema takasumuvalokytkin vetokoukun sähkörasiassa oli vikaantunut. Ainakin KOVILin koukkuun on olemassa oikein huoltotiedote jossa ohjeistetaan siirtämään tuo harmaa johdin nastasta 8 nastaan 2 (sininen) johto. Tällöin ohitetaan toi erittäin herkästi vikaantuva sumuvalokytkin. Vinkin asiasta sain Audi Center Espoolta, joka käski kysymään ohjeen suoraan Kovililta.
Aa6Vee6 Aa6Vee6 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #2  
Vanha 08.08.2006, 10:15

Itsellä oli samaa vikaa. Lampun vaihto ei auttanut, mutta sen sain Pörhöltä vinkiksi, että jos katkaisijalla syttyy valo toiminnasta, ei katkaisija voi olla rikki. Malli itsellä kylläkin sedan, mutta oire johtui katkenneesta johtosarjasta siinä kohdassa missä johdot kulkevat läpivientikumin kautta pellin sisään. Pientä kolvailua ja toimii.
A6tonen A6tonen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Admin

  #3  
Vanha 08.08.2006, 12:57

Periaatteessa ihan loogista toi, että jos valo palaa niin valokytin ei voi olla rikki.
Eihän tuossa oikein ole muuta mahdollisuutta kuin yleismittari käteen ja mittailemaan sulakkeen jälkeen ja kytkimeltä. Jos noista lähtee sähöä oikeaan suuntaan, niin johtosarjassa jotain.
jkuisma jkuisma ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #4  
Vanha 08.08.2006, 14:41

Takaluukun sumuvalojen sähkösarjan liitin löytyy takarontista verhoiluluukun alta, liitin on ihan vasemman takavalon vieressä. Siellä on useampia liittimiä mutta ainakin omassa A6:ssa kyseinen takaluukun johtosarjan liitin tarttuu "ekana käteen". Siinä takasumuvalon johto oli MUISTAAKSENI ruskea-valkoinen (joku voisi tarkistaa sähkökaaviostan - nyt voi muisti pettää).

Haaroitin itse ko. liittimestä sumuvalon vetokoukulle. Saman asennuksen yhteydessä huomasin, ettei omassakaan pala takasumuvalot. Sähköä tulee minulla tuohon liittimeen asti eli oletettavasti minullakin joko polttimot pimeänä (tuskin, niitä harvoin käytetään), saaneet kosteutta ja tuloksena huono kontakti (ehkä todennäköisintä?) tai sitten minullakin on johtosarja poikki hiertynyt. Mulla on vielä vika selvittämättä kun ei ole jaksanut lähteä repimään takaluukun verhoiluja irti (tyhmä design!)
JaVaKa JaVaKa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #5  
Vanha 08.08.2006, 20:27

Itselläni ei palanut sumuvalot, eikä rekkarivalot. Syy: johdot poikki. Sen tuntee sormilla suojan päältä mistä ne on poikki. Yleensä siitä terävimmästä kulmasta.

Kyseessä sedan.
Allroad Allroad ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #6  
Vanha 08.08.2006, 22:24 Takasumari

Mahtaasko näis sumuvalovikasissa autoissa olla vetokoukku? Nimittäin jos on "oikea" sähkösarja laitettu koukulle, on siä pistorasiassa pieni kytkin, joka tunnistaa onko kärry perässä. ja kun töpselin laittaa pistorasiaan, katkeaa vetoautosta sumuvalo pois,ettei se takasumuvaloa käytettäessä pala auton ja kärryn välissä, vaan pelkästään perävaunussa.Ja tää pieni katkaisin yleensä hapantuu aikas pian siä rasian sisällä piloille ,ja sen jälkeen sumuvalo ei takana toimi.
toimeve toimeve ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #7  
Vanha 29.03.2010, 19:49

...hmmm...mihinhän seuraavanlainen vika tässä viittaisi; sain kuin sainkin tuota pistorasiaa vääntämällä ja crc:tä roiskien tuon sumuvalon toimimhan mutta se perskeles palaa toooooosi himmeästi eli justhin ja justhin erottaa vähän hämärässä...?

- lamppu?
- johdotus?
- pistoriassa edelleenki vika?

En alkanu aukomhan takaluukun verhoiluja kun olen täys "käsi" noissa hommissa ja hajottasin kuitenki vaan kaikenmaailman nipsunapsut...mutta että josko tästä jollain kokemusta/tietoa niin tietäs sanoa korjaamolla jo valmhiksi että mistä alottavat tsekkaamisen. Kiitos.
ville ville ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 30.03.2010, 10:18

Pistorasian osuus nyt ainakin kannattaa eliminoida toimimalla niinkuin tuolla aloitusviestissä jo sanotaan, eli ohittamalla se rasian sisällä oleva kytkin kokonaan. Tuskin ketään häiritsee se, että auton takasumuvalo ei sammu automaattisesti kärryn ollessa perässä.

Huonoon kontaktiinhan tuollainen himmeästi palaminen viittaisi, jos polttimo on ok.

On kyllä niin vakiokamaa nää, sama oli jo muinoin Golfissa ja nyt pitäisi jaksaa jossain välissä ehjätä Transporterista tuo.
diffas diffas ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #9  
Vanha 24.10.2011, 17:58

Mul on omassa b5:ssa sama oire, et takasumari ei pala. Vika on luultavasti sama kuin aloittajalla. Autossa on ollut westfalian koukku, mut on edellisten omistajien toimesta purettu pois ja johdot on teipattu vyyhtiin. Ilmeisesti jotain johtoja pitäs yhdistää koukulle tulevasta nipusta, mut on tietämyspula, et mitä ja mihi. :) Kysymys siis tosiaan et mitä johtoja yhdistän vai onko muita konsteja?

Tämän siis huomasi katsuri, ite en o koskaan sumareita käyttänyt, mut vois tuon fiksata.
RistoEe RistoEe on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #10  
Vanha 24.10.2011, 19:26

Omassa oli sellainen vika takasumarin suhteen, että oli lampun kannan liitin ruostunut poikki. Uusi lampun kanta ja taas pelittää.
diffas diffas ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #11  
Vanha 24.10.2011, 19:28

Joo ei o varmaan siinä vika, ku purin lamput ja vaihtelin polttimoita ja sulakkeetki oli ehjiä. :)
vepek vepek ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 24.10.2011, 21:31

Itsellä oli Allroadissa C5 täysin samalla tavalla kuin Ristolla eli kyllä se on tyyppivika. Takaluukku kostuu jostain syystä , ilmeisesti vettä pääsee sisään muoviosasta , mikä on rekisterikilven takana. Seisova vesi aiheuttaa lampun kannan korroosion eikä siis ole pissapojan vettä. Omaan porasin pari reikää muoviosan alapintaan .
jounii jounii ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #13  
Vanha 25.10.2011, 09:36

Juuri tuosta A6:n takaluukun kosteudesta tässä tutkin eilen ja huomasin vastaavaa. Jostain kosteutta sisään ja tuo muovi osan sisässä kosteutta. Ajattelin myös porata pari reikää muoviosan alapintaan mistä vesi pääsee pois. Toisen sumarin kohdalle porasin jo hengitysreiän, jos jaksaisi niin laittaisi toisen sumarin siihen muttei jaksa. Sumarin liitin ja kanta oli myös ruosteesta ruskea.. täytyy hakea uusi ja vaihtaa johtosarjaan liittimet.

En oikein löytänyt paikkaa mistä tuo vesi tuonne sisään oikein pääsee. Tiivisteet näyttää OK. Ainut mitä tuossa pohdin on tuo rekkarin valojen kautta tai muoviosan reunojen tiiveys on italialaista magnetimarelli laatua ja vesi sitten päätyy luukun sisään mm. sumarin kautta luukun ollessa auki. Kumma vain kuin sinne sisään oli päätynyt ihan desin verran vettä. Kaipa se kumuloituu sitten pikku hiljaa kondessina.

Tepolta uusi takamuovi näytti olevan jotain 140 euron luokkaa, tiedä sitten onko yhtään parempi kun oli eri koodilla.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Kori, valot, renkaat > Takasumuvalo ei toimi A6 avant '01 C5:ssa VIKA LÖYTYI


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
A4 Avant vm. -96: ajotietokone ei toimi fp Sisusta ja sähköt 5 09.02.2006 11:09


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 12:14.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.