banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka
Audiclub.fi etusivulle forum

Muu tekniikka Kaikki autoihin liittymätön tekninen keskustelu. esim. rakentaminen, kodinkoneet, jne.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
miiahone miiahone ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #1  
Vanha 04.08.2017, 14:07 Päältäajettavista ruohonleikkureista, onko järkeä?

Onko porukalla kokemuksia näistä päältäajettavista ruohonleikkureista?

Houkuttaisi ostaa tuollainen vekotin, kun tätä leikattavaa on ihan kyllästymiseen asti. Mutta sen verran kalliita eli ihan show-mielessä en sellaista hanki vaan siitä pitää olla aidosti hyötyä. Tarkoitan lähinnä leikaamisen tehokkuutta ja nopeutta.

Tyypillisessä työnnettävässä leikurissa leikkuuleveys on 46cm ja kävelynopeus (leikkuunopeus) 6km/h. Päältäajettavassa leikkuuleveys on esim 94cm ja laiteen huoppunopeus 9km/h. Pystyykö tuollaisella ajamaan käytännössä kaasu pohjassa ja leikkuujälki on silti hyvää vai kuinka hiljaa tuollaisella pitää ajaa? Jos kätännön max nopeus olisi vaikka sama kuin työnnettävässä mallissa, nopeus olisi (periaatteessa) puolta nopeampaa. Käytännössä ei varmaan, koska esim pensaiden ympäriltä voisi ajatella olevan nopeampaa leikata työnnettävällä, kun sitä voi helposti myös vetää, kun ajettavalla tosiaan pitää ajaa joka paikkaan. Tässäkin varmasti auttaa fiksu rakenne eli rungostaan nivelöity malli.

Mitä kannattaa ottaa huomioon jos tuollaista meinaa ostaa?
JuhKa JuhKa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #2  
Vanha 04.08.2017, 14:49

Itselläni on ollut Jonseredin ns traktorimalli, Husqvarna linkkukone ja nyt käytössä oleva Stiga Park Plus-linkkukone.
Traktorimalli ei ollut hydrostaattisella vedolla joten jos on paljon edestakaisin veivaamista niin vaihteiden vaihtelu on työlästä, toki silläkin pärjää ja se on edullisin vaihtoehto päältäajettavista. En tiedä onko silppuavaa vaihtoehtoa mutta pääsääntöisesti sivulle heittäviä malleja, hifistelijä saattaa karsastaa sitä että etupyörät tallaavat ajamattoman ruohon ennen leikkuriin joutumista joten leikkuujälki ei välttämättä ole se paras.

Hussen linkkukone, hydro, oli merkittävä parannus oman nurmikon leikkuussa. Todella ketterä, ja kääntyi aivan pienessä tilassa. Vaikka markkinoidaan ns linkkukoneena niin sitä se ei ole, joten rakennusten kanssa pitää olla tarkkana. Perä ottaa helposti kiinni kun tekee jyrkän käännöksen lähellä seinää ja seurauksena kosmeettisia vaurioita leikkuriin, ehkä seinäänkin. Leikkurin laakereita jouduin vaihtamaan todella usein, suojaus oli todella huono jolloin pesun yhteydessä vesi pääsi laakereihin. En tiedä nykyisten mallien laakeroinnista. Husse oli kevyt ohjattava mitä ei todellakaan voi sanoa nykyisin käytössä olevasta Stigasta.

Nykyinen Stiga on myös linkkukone. Konetta hankkiessa luulin hankkineeni sen leikkureiden kuninkaan mutta ei tämä laitos mitään ylisanoja minulta saa. Ohjaus on todella raskas verrattuna Husseen ja 18 hv:n teho yhdistettynä vaatimattomaan 94 cm:n leikkuuleveyteen on liian vähän. Joten jos ruoho pääsee vähänkin ns liian pitkäksi koneesta loppuu puhti jos aikoo leikata nurmikon kerralla priimakuntoon. Tässä vaiheessa toteankin että omat nurmikot eivät ole mitään näyttelykuntoisia vaan aivan perusviheriöitä voikukkineen ja sammalineen mutta kyllä niistäkin siistit saa kun leikkaan yleensä kahteen kertaan. Laakerivikoja ei ole ollut laisinkaan.

Jos nyt ostaisin leikkurin, hankintani olisi Husqvarnan linkkukone vaikka suurena miinuksena koenkin tuon "perän heittämisen" eli varovainen täytyy olla kiinteiden esteiden kanssa. Minulla ei ole viime käden tietoa kummankaan merkin leikkuriosan puhdistettavuudesta kun nykyinen koneeni on vuosimallia 2012. Ilmeisesti leikkuriosan saa taitettua kätevästi pesu/huoltotilaan.
concorde concorde ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 04.08.2017, 14:50

Ei ihan aiheeseen, mutta osta robottileikkuri. Ei tarvitse sitäkään vähää aikaa käyttää nurtsin leikkaamiseen, kun homma hoituu ihan vaan terassilla katsellessa.

Mulla on reilu 2000 neliötä nurtsia ja toi huskun sähköpässi on hoitanut sitä viimeiset 5 vuotta tyyliin: toukokuussa kone nurmikolle ja lokakuussa pois. Loppu hoituu automaattisesti.
jannekk jannekk on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #4  
Vanha 04.08.2017, 14:56

Hah, naapurilla on lienee 200 neliötä nurtsia, jonka se leikkaa Sitgan päältäajettavalla :)
Hezekiel Hezekiel ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #5  
Vanha 04.08.2017, 16:31

Onkos linkkukoneissa nykyään kiertyvä tuo nivel? Meillä on "käyttöetu" naapurin vanhaan hydrostaattiseen Stigaan, ja suurin ongelma on jääminen ristiriipuntaan todella helppoihinkin paikkoihin. Meno siis katkeaa ja pitoa täytyy hakea pyörittelemällä rattia laidasta laitaan ja eteen-taakse kaasuttelemalla.
JuhKa JuhKa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #6  
Vanha 04.08.2017, 16:45

Eipä taida olla joten nelivetoratkaisu on hyvä, myös tasaisella nurmikentällä. Toki "quattro" tuo roiman lisäyksen hintaan.
timolahti timolahti ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #7  
Vanha 04.08.2017, 19:29

Täällä vuosimallin 2009 Stiga Park Ranger 94 cm leikkuupöydällä. Kone on 15 heppanen hydrostaatti ja hydraulisella ohjaustehostimella. Eipä ole ohjaus raskas. Alussa tuntui jopa liian herkältä mutta kaikkeen tottuu. Nivel on kyllä kiertyvä, mutta kyllä takatuuppari jää helposti liukkaalla nurmella sutimaan jos huolimattomasti ajaa rinteeseen. Suoraan ylämäkeen nousee ongelmitta. En usko sutimisen olevan pelkästään Stigan ongelma. Neliveto kyllä olisi poikaa ja sähköinen leikkuukorkeuden säätö.
qbo qbo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #8  
Vanha 04.08.2017, 19:50

Husqvarna lth 154 eli traktorimalli hydrostaattisena ollut 3 vuotta. Järjellä pystyi perustelemaan ostoksen kun sillä oikeasti voi ajaa ~tuplavauhtia ja kerralla tulee melkein tuplaleveys verrattuna vanhaan työnnettävään.(itse ajan sen mitä tuo kulkee) Nurmikko tulee ajettua usemmin ja on paremmassa kunnossa, eikä tuo työ harmitakkaan niin. Jos paljon kierreltävää pitää vain tehdä ~1ke? päätös kuinkapaljon linkkumallia tarvitsee. Omaa kokemusta ei roboteista ole mutta kaveri joka niitä myy on kyllä vakuutellut että se olisi se "juttu", ilmeisesti esmes ruotsissa niitä on käytössä jo ihan erillaisia kappalemääriä kun täällä.
btw. kottikärryt on jääneet unholaan sen jälkeen kun tuohon ruuvasin auton vetonupin perään :)
jasso jasso ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #9  
Vanha 04.08.2017, 19:54

Parissa pihassa on koiranulkoilutuslenkkien varrella robotti leikkaamassa. Hemmetin hyvän näköistä on molemmissa nurmikko. Toisessa on pinta-alaa sen verran, että itse leikaten päältäajettava olisi ihan hyvä valinta.

Itse olen kyllä vakuuttunut noista roboteista. Ne kun leikkaa koko ajan ilman väsymystä tai unohdusta niin näyttää nurmi tykkäävän.

Vähän niistä kyllä tulee sellainen "pelasta meidät Arnold" -fiilis. Hurisee yksikseen menemään pimeässä illassa ja ajavat itse takaisin omaan pilttuunsa latautumaan. Koirakin oli sitä mieltä, että jotain hämärää niissä on :)
Razur Razur ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #10  
Vanha 04.08.2017, 19:58

Itellä käytössä antiikkia myös leikkureissa, kuin autoissa. Tuo ~86 vuoden stiga villa vieläkin hoitaa homman, tuolla aloitin juniorina ratin pyörittelyn, nykyään siinä jo kilometrejä takana, mutta edelleen toimii ja paljon mielummin sitä kyytiin istuu kun perässä kävelee. Etuleikkuri, kääntyvät takapyörät, vaihteisto. Olisihan nuo linkut ja hydrot ihan kiva lisä varmaan, mutta en ole moiseen budjetointiin kokenut vielä tarvetta.
Toki ei enää ole huoltovapaa, kaikkea pientä joutuu välillä tekemään ja huoltaan.
Hervast Hervast ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #11  
Vanha 04.08.2017, 22:54

http://www.masinistit.com/keskustelu...hp?f=4&t=90345
http://www.masinistit.com/keskustelu...hp?f=4&t=30578

Tuos pari ketjua rakkaasta aiheesta ;)

Ittellä rider 16 awd lähinnä hankalien maastonmuotojen takia. Olikohan se vuosmallia 2010, on palvellut tuoreeltaan kiinteistöfirmassa ja muutama vuos sitten vaihdoin uutena ostamani vuoden tuoreemman 16 riderin tuohon. Ajettu tuolla lie jonkinverran paljon, ittellä nyt ei urakat ole ajoleikkurille kovin suuret, mut välillä kiertelen laitumen reunoja ym. hieman karkeampiakin maastoja tuolla. Enimmäkseen ajelen pihanurmia ja puutarhasta kulkuväyliä, mökillä on kans jonniiverran urakkaa.

Viimetalvena tein isomman huollon, vaihdoin keskinivelen keinun puslan ja lisäsin siihen rasvanipan. Vaihdoin myös uusia hihnoja, wurtiltä sai aika sopivaan hintaan kylkivahvistettuja remmejä. Laite alkoi myös pukkaamaan öljyä polttoainepumpun sisältä, joten kannentiiviste piti uusia. Ei tosin mikään hankala homma ja tulee noissa eteen ajastaan. Kulutuksen sain pikkuisen tippumaan, kun heitin puolet imuaukosta peittävän lätkän pois poikkeen.

Ihan tuo lujalta laitteelta vaikuttaa, mut onhan nuo aivan sikakalliita uutena.

Semmoinen huomio tuli vielä mieleen, että tuo nelikko kampeaa välillä ohjauksella vastaan ihan eritavalla kuin takaveto. Se etu-taka osan vääntö ja rungonkääntö jotenkin välittyy tietyissä tilanteissa ohjaukseen ja osaa tempaista suht pontevasti.

Viimeksi muokannut Hervast 04.08.2017 23:01
demons demons ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 05.08.2017, 09:38

Toki myös kannattaa miettiä että jättääkö leikatun silpun nurmikolle vai haluaako sen kerätä mukaan, traktorimalleja saa keräävänä mutta muihin malleihin saa perässä hilattavia kerureita (jotka ei sitten välttämättä ole niin käteviä pienemmissä paikoissa). Lopputulema näin reilun 20v:n ajalta: "linkkukoneet" ovat paljon nopeampia ja ketterämpiä mutta traktorimalleilla, varsinkin keräävänä jälki on paljon siistimpi. Loput on kiinni mausta, lompakosta ja omasta mielenkiinnosta aiheeseen. Sekin on sitten vielä pähkäiltävänä että sijoittaako hydrostaattiseen vetoon joka on mukavempi vai jaksaako vaihtaa vaihteita joka taas hitusen hidastaa, mutta molemmissa malleissa on omat puolensa ja kun oppii ajamaan tietyllä tavalla niin silloin pärjää kyllä kummallakin. Itse suosin keräävää mallia jo ihan sen takia kun 4 kpl lapsia liikkuu paljon sisältä ulos ja takaisin niin siivouksen määrä on huomattavasti pienempi kun ei tule silpua joka kohtaa niin valtavasti.
concorde concorde ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #13  
Vanha 05.08.2017, 09:40

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
Itse olen kyllä vakuuttunut noista roboteista. Ne kun leikkaa koko ajan ilman väsymystä tai unohdusta niin näyttää nurmi tykkäävän.
Totta. Toi robottihan ei niitä vaan leikkaa partakoneen terän kaltaisilla pienillä ja terävillä terillä nurtsista millejä pois koko ajan. Silppu on niin pientä, että se ei kulkeennu lapsien/koirien mukana sisälle ja toisaalta nurmikossa ei ole käytännössä koskaan leikkuujälkiä.

Ainoa asiat, mitä tuon skynetin kanssa missaa on vastaleikatun nurmikon tuoksu ja leikkauksen vaiva ja äänet. ;-)

Jos pihassa on useita eri leikattavia kohteita etäällä toisistaan tai erittäin isoja epätasaisuuksia, niin silloin kokonaisratkaisuna tuollainen sähköpässi ei varmaan ole paras. Yhtenäiset, vaikkakin monimutkaiset tai rinteiset (45 asteeseen asti) alueet tuollainen hoitaa hienosti.

Pitää myöntää, että 2k€ sijoitus tuohon huskuun aikanaan mietitytti illan jos toisenkin, mutta nykyään toi kuuluu niihin laitteisiin josta ei hevin luovuta.
demons demons ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #14  
Vanha 05.08.2017, 09:51

Ja roboteista sen verran: siinä mielessä on pitkässä juoksussa paljon edukkaampi kuin mitä polttomoottori vehkeet että itse ei tarvitse "tuhlata" aikaa ajamiseen sekä polttoainekulut jäävät öljyn vaihtoineen yms kokonaan pois, sähköähän se syö mutta se tuskin on ongelma. lähipiirin kokemukset ovat roboteista suht hyvät ja yleensä alun opettelun jälkeen terätkin säilyvät ehjänä suht pitkään. Mutta sitten ne huonot puolet: ,jos on paljon kierrettäviä yms muita ei niin suoria linjoja niin robotti ei välttämättä saa joka kohtaa otettua jolloin joutu kuitenkin itse tekemään jonkin verran siistimistä. Jos löytyisi suht järkevään hintaan yli 4000neliön alueelle robottileikkuri niin heti saattaisin kokeilla koska jälkihän niissä on taas aivan eriluokkaa johtuen juurikin siitä että se leikkaa about koko ajan toisin kuin ihmiset.
concorde concorde ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #15  
Vanha 05.08.2017, 10:01

Noi Huskun 5000m2 - koneet (450X) tuntuvat olevan 3.3k€ luokassa tarjouksessa. Onko se sitten järkevä hinta...?

Käytettynä noita tuntuu liikkuvan todella vähän, joka mielestäni kertoo siitä, ettei niistä haluta luopua...
matrikkel matrikkel ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #16  
Vanha 05.08.2017, 10:09

'17 mallinen Hussen hydrolinkku, palo käpy 20 vuotta vanhaan Jonseredin traktorimalliin. Nyt kävi niin että rouva vei miulta leikkurin ja leikkaa nurmikon (vajaa hehtaari) miun puolesta naama messingillä. Neljä tuntia siinä menee.

Vikakokemuksia ei ole, toistaiseksi vain öljyt vaihdettu ja kerran terät viilattu. Tuntuu hyvältä ja pussi kevyeltä.
demons demons ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #17  
Vanha 05.08.2017, 10:30

ja onhan siinä sekin pointti että itse kun työkseni ajan toisten nurmikoita niin ei tuo robotti sinällään olisi kovin kätevä valinta :) jossain näin videonpätkän missä ukkeli ohjasi kauko-ohjaimella jotain robottia suht jyrkässä rinteessä, sellainenkin olisi kiva nähdä/kokeilla.
Tikru Tikru ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #18  
Vanha 05.08.2017, 12:53

Pari vuotta ollut robotti käytössä ja en aio enää palata itse leikkaamiseen. Tuo kun hajoaa, niin ostan uuden.
Mxwll Mxwll ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #19  
Vanha 05.08.2017, 13:59

Täällä vannotaan kanssa "robopässin" nimeen! Gardena R40Li hoitaa homman jo kolmatta kesää ja en yhtään kaipaa takaisin vanhaan aikaan. YH:na vapaa-aika on muutenkin kortilla niin ruohonleikkuu ei ole ihan ekana listalla.

Bonuksena nurmikko on hoidettu vaikka olisit itse reissussa. Alussa piti tietysti viritellä rajalangat ja fixata muutama monttu mihin robo jäi jumiin mutta nyt jumin aiheuttaa lähinnä nurmikolle unohtuneet lelut. Piha on varsin sokkeloinen mutta siitä ei tule mitään ongelmia. Joitain koiria tuo myös kiinnostaa suuresti, eivät meinaa päästä eteenpäin kun musti tuijottaa roboa pää kallellaan.
mikaj mikaj ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #20  
Vanha 05.08.2017, 15:03

Worxin robon ostin itse viimekesänä hyvien alennuksien innoittamana. Alkusysäyksen antoi tosin kaveri joka hankki parin tonnin hussen. Täytyy sanoa että ei kanssa ole normaali leikkuuseen palaamista. Ainut miinus on että muksut jättää leluja nurtsille, mutta kyllä se painavemmat osaa kiertää ja köykäsemmät sit löytyy nurmikon rajalta. Niin ja sadettajan letkua ei kannata jättää myöskään nurtsille, tulee herkästi sellainen tihkuletku siitä. Sokkeloinen pihakaan harvemmin mikään ongelma kun laittaa aloitukset eri kohtia pihaa. Tasoitettavaa nurtsisaa kyllä riitti, ei sillä että tää pommitetun oloinen vanha nurtsi olisi sen työtä haitannut, mutta lyhyt akseliväli tuo törkeesti esiin joka kuopan. Ennen niitä ei huomannut kun työnnettävä leikkuri ei niiden pohjan kautta mennyt.

Worx on paljon kovempi tekemään hommia kuin Husse, ei mieti vaan menee. Muuten kyllä neljä kertaa kalliimmassa Hussessa on enempi ominaisuuksia, mutta eipä sellaisia mitä itse olisin kaivannut.
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #21  
Vanha 05.08.2017, 16:26

Isolle nurmelle isohko sauvaohjattava on hyvä. Kotipaikalla on todella paljon ajettavaa ja siksi siellä on iso sauvakone. Ennen oli grasshopperin, mutta se päätti päivänsä spontaanisti sähköpaloon. Nyt on hieman isompi john deere. Leveä terä ja tarpeettoman paljon tehoa tekee nurmen ajon nopeaksi. Itselläni on raktorimalllin 12hp murray. Vanha ja vähän väliä saa jotain pientä fiksata, mutta eipä varsinaisesti maksanutkaan mitään. Ja kun toimii, niin sekin on nopea ja tehokas laite. Tässä on ajettavaa ehkä vajaa pari tuhatta neliötä ja tuo nopeuttaa hommaa paljon verrattuna työnnettävään.

Mikäli pihaa on lanattu aina vain pienellä työnnettävällä ja nyt hankit ison päältäajettavan, niin ota varaterät valmiiksi ja nurmikon siemeniä. Iso kone tasoittaa tehokkaasti pihan epätasaisuudet joten multalämpäreitä alkaa näkymään kun terät repii patit tasaiseksi. Ja jätä mc cullokit kauppaan ja muut halpikset, mikäli et halua pahoittaa jatkuvasti mieltä. Mieluummin vaikka hyvä kone käytettynä.

Viimeksi muokannut LauriJT 05.08.2017 18:28
quattro20v quattro20v on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #22  
Vanha 05.08.2017, 17:19

Kaikkein paras on se kun naapurin robotti on sujahtanut väärälle puolelle aitaa ja hoitanut myös oman tontin. ;)
Jukuri Jukuri ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #23  
Vanha 06.08.2017, 16:05

Itellä on ikivanha Stigan linkku-etuleikkuri. Ostin sen käytettynä noin 10 vuotta sitten, ikää siis ehkä noin 20 vuotta. Hihnaohjausten kanssa on hieman joutunut taistelemaan, mutta muutenhan tuommoinen etuleikkuri sopii hyvin myös kevyeen vesakon niittoon. Tosin terät ei silloin ihan uutta enää vastaa muutaman kiven jälkeen.

Etuleikkurin hyvä puoli on, että se menee aika hyvin myös todella korkeassa heinikossa, luokkaa vuosia käyttämättä olleet mökkitiet ja kesämökin ympärykset. Ja on lähes immuuni maaston epätasaisuuksille. Sillä pystyy ajamaan oikeastaan kaikki paikat, mistä nyt vaan kohtuudella uskaltaa ajaa ja ei jää kiinni. Etuleikkurillinen ei oikein pysty jäämään mahastaan kiinni, joten maastokelpoisuus on aika hyvä.
Vanhassa leikkurissa on tietty omat pikku ongelmansa, mutta en oikein pystynyt motivoitumaan maksamaan leikkurista neljää tonnia, tämä maksoi noin puolitoista.

Mekaanisella vedolla. Hydrostaatti olisi varmaan kiva ;)
RS2 RS2 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #24  
Vanha 07.08.2017, 14:22

Itse hommasin tammikuussa uuden Mc Cullochin traktorimallisen leikkurin. Leikkuuleveysvaatimus oli se metri vähintään, joten tuli 107 cm, kun sattui "hyvä" tarjous kohdalle vuodenajan ja liikkeessä olevan viimeisen koneen kohdalla. Vaikka leikkuukoneisto on traktorin alla niin sillä pystyy ajamaan tosi tarkasti pensaiden ja puiden ympärykset. Menee rinnepihassakin hyvin, kunhan ei ole märkä nurmikko. Lyö muuten joissain kohti sutia. Tuossa leveämmässä mallissa on kaksi terää, joten yksiteräiseen verrattuna leikkuujälki on samettinen verrattuna yksiteräiseen. Leikkuunopeus kannattaa pitää sopivan hiljaisena, ja silloin nurmi ei "kaadu" ja leikkuujälki tulee kerralla hyvä. Tämä silloin, kun nurmikko on kasvanut sen pari viikkoa. Viikon ajoväleillä saa mennä lujempaa jo. Kuinkas moni pesee leikkurinsa jokaisen ajokerran jälkeen?
JuhKa JuhKa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #25  
Vanha 07.08.2017, 16:50

Nykyistä Stigaa en ole pessyt kesäisin leikkuulaitteen sisäpuolelta, vain raapinut jätteet pois. Itse leikkurin pari kertaa ulkopuolelta kesäisin. Talviteloille laitettaessa sitten huolellinen puhdistus jokapuolelta.
välkky välkky ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #26  
Vanha 09.08.2017, 23:18

Itse pesen joka leikkuun jälkeen päältä ja alta, työnnettävä versio kylläkin.
HiTec HiTec ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #27  
Vanha 10.08.2017, 08:36

Jos tontilla, tai etes naapurin tontilla on yhtäkään puuta tai pensasta niin en voi suositella tuollaista rattorimallin leikkuria. Omani on Jonsered noin 18 vuoden takaa. Kömpelö kuin mikä ja pihan leikkaaminen missään järjestyksessä on erittäin tympeää. Jokainen puu ja puska pitää kiertää jälkikäteen työnnettävällä.
Hezekiel Hezekiel ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #28  
Vanha 21.08.2017, 10:20

Kuinka nuo etuvetoiset etuleikkurit toimii? Kyseessähän ei ole aito linkku, eli perä ulkonee käännöksissä kuten joku jo totesikin. Toisaalta taka-akseli lienee keinuva eli ei jää yhtä helposti sutimaan, vai? Stiga Villa 13 HST kiinnostaa, on jo poistunut merkin kotisivuilta mutta eri liikkeissä niitä vielä uutena tarjotaan ostettavaksi.
miiahone miiahone ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #29  
Vanha 21.08.2017, 10:31

Husqvarnan Riderit on ainakin taka-tai nelivetoisia.
Hervast Hervast ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #30  
Vanha 21.08.2017, 14:12

Traktorimallin puutarhatraktorit ovat "hyviä" vetohommiin, koska paino tulee hyvin vetokoukulle. Linkku kuten husqvarnan 2wd rider vetää kanssa kohtuuhyvin kärriä, mutta peruutus on hieman haastavampaa ja kuorma vetelee enempi ohjausta. 2wd riderin ikävin puoli omassa käytössä oli alamäkeen ajaessa äkillinen jarruttomuus kun perä keventyy. Varsinkin linkulla se on ikävä tunne, olipa kyseessä ruohonleikkuri tai isompi työkone.

Stigasta ei ole kokemusta, mutta etuveto, jossa terälaitteen paino lisää vetäville pyörille massaa, on yleensä positiivinen ominaisuus. En sitten tiedä onko tuollainen leikkuri miten herkkä jäämään nalkkiin terälaitteen varaan ?

Pesutouhuista senverran, että pesen terälaitteen letkulla joka leikkuun jälkeen. Edellinen tarkoittaa 30min-4 h ajoa, joten ei se pesuun tuhrautuva muutama minuutti mikään ongelma ole.
To87 To87 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #31  
Vanha 21.08.2017, 14:46

Husqvarnan traktorimalli vaihtui etuleikkuri husqvarnan r13c -09 hydro kun kohdalle sattui. Päivääkään en ole vaihtoa katunu. Traktorilla kun leikkasin 2 talouden nurmet aikaa meni tuplat etuleikkuriin verrattuna. Toki traktorin jäljiltä sai vielä työnnettävällä leikellä paikat minne traktorilla ei päässy. Ja mitä kulutukseen tulee onhan tuo ohv moottori jo taloudellinen verrattuna vanhaan sivuventtiili saasteeseen.
miiahone miiahone ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #32  
Vanha 21.08.2017, 18:01 Se olis siinä

Kiitos mielipiteistä ja näkemyksistä! Pihan saapui juuri Husqvarna R214TC Limited Edition. Löysin tori.fi:stä parivuotiaan, siistin yksilön "edullisesti" (lue: edelleen kallis muttei läheskään niin kallis kuin uusi).

Toivotaan pitkää ikää ja nautinnollisia ajohetkiä.

(ostokrapula jo nyt)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20170821_150337.jpg‎
Views:	372
Size:	426,1 Kt
ID:	54463  
miiahone miiahone ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #33  
Vanha 06.09.2018, 22:49 Husqvarna Rider sammuu, turvakytkinongelma?

Päältäajettava Husqvarna Rider R214 TC. Mistähän sitä osaisi etsiä vikaa?

Normitilanne: moottori sammuu jos jarru ei ole päällä tai terät pyörimässä kun nousee penkiltä. Tällöin istuimen turvakytkin sammuttaa leikkurin.

Nyt: moottori sammuu kun irroitan jarrun tai lasken terät pyörimään vaikka istun paikallani. Moottori käynnistyy ja käy normaalisti paikallaan.

Järkeilin syylliseksi istuimen turvakytkimen: kytkin on rikki ja leikkuri siis luulee ettei kukaan istu kyydissä kun jarru vapautetaan tai terät lasketaan pyörimään ja sammuu. Otin istuimen turvakytkimen pois ja liitin siihen tulevat johdot keskenään eli ikäänkuin istuimelle istuisi koko ajan. Tämäpä ei ratkaissut ongelmaa ja nyt olen ihan kuutamolla missä mättää. Vika tuli ihan puskista, sammutti kesken leikkurin siirron (terät eivät pyörineet). On erittäin epätodennäköistä että terien ja jarrun turvakytkimet olisivat hajonneet samaan aikaan. Istuimen kytkimestä lähtee 4 johtoa, mistä yksi menee virtalukolle eli voisiko vika olla siellä päässä?

Ajatuksia?
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #34  
Vanha 07.09.2018, 07:40

Minun huskissa (rider 11)riittää vaikka ei olisi mitään päällä muuta kuin moottori. Jos nousee, se sammuu. Oma saattaa kylmänä sammua jos liian nopeasti pudottaa leikkuupöydän, pitää laskea hitaasti kytkeytymiskohdan yli niin kestää käynnissä. En usko että sinullakaan on kytkimissä vikaa. Ne sitäpaitsi saa hyppylangalla helposti ohitettua jolloin niiden vika löytyy nopeasti. Veikkaan että tulppa tai kaasari ei ole kunnossa ja kone kyykkää jos kuormaa tulee liikaa tai kaasarissa on roskaa. Tai siellä on vielä kolmas kytkin . Minulla on käyntiinlähtö pitkä ja työläänkuuloinen kylmänä ja ajattelin kaasarin tiivisteet uusia ja putsata startin.

Viimeksi muokannut LauriJT 07.09.2018 07:46
miiahone miiahone ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #35  
Vanha 07.09.2018, 11:42

Laurin veikkaus ei tuottanut tulosta. Löysin sytytyspuolille menevät johdot, joiden kautta turvakytkimet katkaisevat kipinän. Otin ko. johdot irti eli ohitin kaikki turvakytkimet ja nyt moottori ei sammu. Vika on siis jossain turvakytkimessä tai niiden välisessä johdotuksessa
LauriJT LauriJT ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #36  
Vanha 07.09.2018, 12:06

Siinä teräyksikössä taisi muuten olla myös katkaisin ettei teräpöytä alhaalla voinut käynnistää.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka > Päältäajettavista ruohonleikkureista, onko järkeä?


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Nettiauto yms -thread fumer Verkosta bongattua 21676 14.11.2018 20:21
Onko sama automaattilaatikko? jussi47 Moottori ja voimansiirto 6 01.11.2013 10:36
S6 (C4 sedan) 2.2tq Automaatti -> Manuaaliksi? onko mahdollista / järkeä? Patasuvanto Moottori ja voimansiirto 9 03.10.2013 10:20
onko mitään järkeä lastuttaa 200tkm ajettu autoa? 2.7 TDI 120kw DSG AMGE50 Diesel 3 16.09.2012 15:40
ajovalojen päivitys, onko järkeä vai ei? JHa Kori, valot, renkaat 3 05.07.2005 16:19


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 19:24.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.