banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka
Audiclub.fi etusivulle forum

Muu tekniikka Kaikki autoihin liittymätön tekninen keskustelu. esim. rakentaminen, kodinkoneet, jne.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
trallalaalaakso trallalaalaakso ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #1  
Vanha 19.07.2017, 17:18 TV pätkii

Kymmenisen vuotta vanha Philips lcd teevee kaapeliverkossa. Alkanut satunnaisesti pätkiä, eli poikkasee virrat naksahtaen palatakseen taas itsestään päälle, jonkajälkeen useiden minuuttien kuva pimenee, ääni jää. Asensin autom. uudet kanavat juuri, ei tullut esim. nelosta ja mtv3a eli kanavia hävisi. Jotkut kanavista ns. pikselimössöä. Ei ole poikkaissut nyt lähetystä.
Voiko kaapeliverkon signaali olla niin huono ettei löydä? Kyllä. Voiko signaalivoimakkuus vaihdella talon kaapeliversiossa? Lähinnä että onko tv tekemässä kuolemaa vai vika sähköissä, jotka on tässä kämpässä juosten kustu.
Kysyn talohuoltofirmalta jos tämä ei selkiinny, kuuluukohan heille?
Kiitos arvanneille.
Edit: vaihdoin pistorasiaa jatkojohdon avulla, runkkasin antenninjohtoja molemmista päistä useasti, ajoin autom. kanavahaun jälleen kerran, ja buuttasin pitämällä kaikkia johtoja irti 10 min. Nyt on kaikki kanavat, ja toiminta normaalia n 1.5 h ajan ja jatkuu. wtf

Viimeksi muokannut trallalaalaakso 19.07.2017 18:48
hopsis hopsis ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2017
ACF jäsen

  #2  
Vanha 20.07.2017, 09:34

Onko kerros- tai rivitalo? Jos on niin varmaan kaiken helpoin kun soittaa tutun naapurin ovikelloa ja vaihtaa telkkareita kerran ristiin kokeeksi ja katsoo mihin vika siirtyy.
ADHWAU ADHWAU ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 20.07.2017, 11:33

Alkuperäistä viestiä näköjään editoitu, ja nyt siis toimii. Taitaa olla siinä toisessa antennirasiassa häikkää. Antennijohto olisi tietysti hyvä olla laadukas, ja mahdollisimman lyhyt... Mutta olisin alunperin ehdottanut tv:n tehdasasetusten palautusta. Aina ne kaikki kanavat ei löydy kanavahaulla/kananavapäivityksellä pelkästään.
Ja seuraavaksi olisin ollut sitä mieltä että nakkaa noin "vanhan" tv:n jo kierrätykseen. Mutta onneksi vika "katosi" ja katselut jatkuu. :)
jasso jasso ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #4  
Vanha 20.07.2017, 13:26

Kerran virtoja katkoo, niin konkat ehtoopuolella eli tv:n elektroniikka loppu. Muuttuu vain epävakaammaksi ajan kuluessa eikä siedä yhtään sähköhäiriöitä.
trallalaalaakso trallalaalaakso ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #5  
Vanha 20.07.2017, 14:11

Nyt tosiaan toimii täysin, ilmeisesti pistorasiassa sitten vikaa. Kuukausi takaperin pamahti kylppärin rasia pesukoneen päällä ollessa, vanha kerrostalo v 1960 ja ilmeisen suurpiirteistä sähköremppaa harrastettu. Antennijohto on 10 metrinen vanha, ja mitä telkkarin päässä rassasin, niin erittäin vikaherkkä, mulla on jossain toinen lyhyempi, kun sen ehkä jostain kaivan. Saman kerroksen naapurilla oli hiljan probleemaa töllössä, kertoi buutanneensa ja ajaneensa tehdasasetukset, nyt futaa, liekö sitten mitään yhteyttä tähän asiaan, en tiedä. Tuota kondensaattorihommaa lueskelinkin netistä. Kiertoon laitan tämän teeveevanhuksen vasta kun on pakko johtuen sen kalliista hankintahinnasta, nimittäin pari vuotta sitten töölööläinen nuori fröökynä halusi päivittää töllönsä, ja luopui tuosta tiulla euroja, sisältäen kaken ja paristot :) 37 tuumaa. Puolassa näköjään valmistettu, eli pitäisi olla ollut sökö jo viisi vuotta sitten vähintään.
Edit: onko konkkien kestävyyden suhteen paree, että sammuttaa telkan päävirtanapista, vai kaukon napista jolloin jää herätevirta? Tästä kin on nyt kahdenlaista "tietoa" kun nettiä selasin.

Viimeksi muokannut trallalaalaakso 20.07.2017 14:27
Jultsu_ Jultsu_ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #6  
Vanha 20.07.2017, 19:53

Mulla on sellainen käsitys että elämänsä ehtoopuolella olevat konkat toimii jotenkuten niin kauan kun niissä pidetään jatkuva varaus. Jos ne päästää käymään tyhjiksi niin eivät varaa sitäkään vähää energiaa mitä ennen tyhjenemistään.
Hilakitkutin Hilakitkutin ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #7  
Vanha 21.07.2017, 17:28

Trallalaalaakso. En tiedä, missäpäin H:kiä asuu, mutta, mulla on Puistolassa(DNA) ollut samanlaisia vikoja. Kerran hävisi tekstitys kaikista Ylen kanavista(muut toimivat). Luulin, että kaljapäissäni olin yrittänyt parantamaan jotakin. Uudelleen asennus ei auttanut, kaikki mahdolliset(kuva) säädöt kokeilin. Sama jatkui, kunnes tein tehdasasennuksien palautuksen. Sitten haku ja kaikki toimii. Mullakin tv jotain"Veikonkoneen konkurssi" mutta kun vielä toimii, enkä tarvi"Ultra curven cover ardk+vhje" tv:tä niin hyvä.
trallalaalaakso trallalaalaakso ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 21.07.2017, 18:46

Lauttasaaren Katajaharjussa tämä. Meillä on taloyhtiön kaapeli juurikin dna 10/100, ja mä käytän sitä 5 m piuhalla läppäriin, kyllästyneenä langattomien huonouteen. Perusjutut eli tökkii alkuillasta kun kuormitusta, ja yöllä salamannopea, siis netti. Mittareilla katsottuna antaa sisään ja ulos juurikin 10 megaa, riittää mulle.
TV toimii täysin. Ollut päällä puolestapäivästä taustalla testimielessä, muuten saa olla herätevirralla konkkien takia.
Sitä mietin, kuinka moni tekniikasta ymmärtämätön on ns. turhaan osanut uuden telkan, kun vika on asunnon sähköasennuksissa, siksi tämä meteli asiasta josko auttais jotakuta.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka > TV pätkii


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
A4 B6 valot pätkii kerperos Sisusta ja sähköt 7 08.03.2016 19:21
A4 B5 pätkii (ADR-moottori) harrifor Moottori ja voimansiirto 11 13.08.2012 11:40
Concert 2 pätkii andre_ Sisusta ja sähköt 9 10.07.2010 09:52
S4 pätkii t.urpo Moottori ja voimansiirto 40 17.01.2009 19:46


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 16:30.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.