banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka
Audiclub.fi etusivulle forum

Muu tekniikka Kaikki autoihin liittymätön tekninen keskustelu. esim. rakentaminen, kodinkoneet, jne.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
Chocoeye Chocoeye ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #1  
Vanha 06.09.2012, 11:08 Excel apuja

Osaako joku kertoa, miten saisi solussa olevan duplikaattitekstin pois kerralla yli tuhannesta solusta? Ohessa esimerkkikuva:
https://www.dropbox.com/s/muxyual7d3...Solut.jpg?%20m

Solujen välillä on pieniä eroja; joskus osoitteen perässä on pilkku, joskus ei.
Useampi välilyönti kaikissa kuitenkin on osoitteiden välissä. Voisiko tähän tehdä jonkun makron, joka poistaisi kaiken tekstin tuon viimeisen välilyönnin jälkeen? Tietysti hankalaa, koska yksi välilyönti on ennen sitä, jota ei saa poistaa..
msippala msippala ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #2  
Vanha 06.09.2012, 11:15

No jos siellä välissä (ennen poistettavaa tekstiä) on aina useampi välilyönti, niin laita replacen "Find what" kenttään "väli-väli-*".

Ei tietenkään toimi, jos siellä säilytettävässä tekstissä on välissä useampi välilyönti.
Chocoeye Chocoeye ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 06.09.2012, 11:17

Miten tämä poistaa ennen välilyöntejä olevan tekstin? Eikös tällä voi korvata vain välilyöntien tilalle jotain..
Pitkänen Pitkänen ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #4  
Vanha 06.09.2012, 11:36

Tuolla käskyllä voi korvata mitä tahansa merkkiä millä tahansa merkillä ja välilyönti on merkki muiden joukossa. Jos jätät replacen tyhjäksi niin silloin etsittävät merkit korvataan tyhjällä eli poistetaan.
msippala msippala ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #5  
Vanha 06.09.2012, 11:37

Käsitin, että tuo jälkimmäinen osa pitää poistaa? Eli esim tästä ensimmäisen pilkun jälkeen kaikki pois?

info hokola, info hokola,

Jos käytät replace toiminnossa väliväli* niin kaikki kahden välilyönnin jälkeen korvataan (myös ne kaksi väliä).

--> info hokola,
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #6  
Vanha 06.09.2012, 11:41

Helppoa, ei tähän mitään makroa kannata tehdä, ja tuo replacekin vaatii "käsityötä" aina kun entryjä tulee lisää.

Käytät seuraavaa kaavaa (tässä input solussa B3): =LEFT(B3;SEARCH(" ";B3)-1)
Jos haluaa takaisin tekstimuotoon, niin copy ja paste as values. Nyt siis esim. viimeinen esimerkkisi kääntyy muotoon: "info impomet,com"

(Ja for dummies osio: Tämä kaava toki kopsataan sopivaan sarakkeeseen alas asti)

EDIT: Jostain syystä foorumi muuttaa kaavojen tuplavälilyönnit yksöisvälilyönneiksi (?), tarkista siis että kaavoissa on " " välissä kaksi välilyöntiä

Viimeksi muokannut dumo 06.09.2012 11:47
Chocoeye Chocoeye ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #7  
Vanha 06.09.2012, 11:44

Ok. Korvaus toiminto on tuttu, mutta en tiennyt *-toiminnosta. Kiitos!

Toinen pikainen kysymys: Miten saan korvattua solun funktion solun sisällöllä?
Esimerkki: C2 solun FX-kentässä lukee: =A2&B2 ja solussa: Matti meikäläinen, lamppukatu.
Haluaisin kopioida tämän C2 kentän tiedon uuteen tyhjään taulukkoon, mutta nyt siihen tulee vain :=#VIITTAUS!&#VIITTAUS! Eli tuo yhtälö pitäisi saada korvattua tuolla tekstillä kaikissa yli tuhannessa solussa..?
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 06.09.2012, 11:48

Copy - paste as values
Chocoeye Chocoeye ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #9  
Vanha 06.09.2012, 11:52

Kiitos! Nyt pääsee eteenpäin.
hopsis hopsis on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2017
ACF jäsen

  #10  
Vanha 06.09.2012, 12:07

Omien viestien poiston estäminen liittyy parin vuoden takaiseen tragediaan forumilla.
Chocoeye Chocoeye ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #11  
Vanha 06.09.2012, 12:10

Nyt heräsi kiinnostus.. ?
msippala msippala ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 06.09.2012, 12:38

Aivan, olin unohtanut. Asia ok.
gedu gedu ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #13  
Vanha 07.09.2012, 15:51

Ja tosiaan tuo omien postauksien poisto liittyy erääseen tapaukseen, kun käyttäjä hermostui jostain syystä, ja rupesi hävittämään omia postauksiaan, tuhoten näin usean eri ketjun hyödyllisyyttä pahasti.

Markkinat osiolla voi käyttäjät poistella omia postejaan, ja on suositeltavaa myös itse ne poistaa myynnin tapahduttua.
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #14  
Vanha 21.11.2012, 13:19

Kevyt apu olisi tarpeen liitteenä olevan excelin kanssa.
Mitenkä mahtaisi onnistua, että jos laitan F-sarakkeeseen jollekin riville esimerkiksi x-kirjaimen, niin se tekisi siihen x:n kohdalle automaattisesti tämän hetkisen päivämäärän? Tai voi sen päivämäärän laittaa vaikkapa G-sarakkeeseen, jos muuten ei onnistu. Päivämäärän pitäisi myös jäädä pysyvästi siihen, eikä muuttua jos avaan tiedoston esim. huomenna.
P.S. Sen voi nikkaroida siihen valmiiksi ;)
Attached Files
File Type: xlsx Lista.xlsx‎ (10,8 Kt, 169 lukua)
msippala msippala ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #15  
Vanha 21.11.2012, 13:32

Kirjoita vaikka tuollainen kaava G3:een ja laita sitten ruksi F3:een.

=IF(F3="X";TODAY();"")

TODAY() tilalle NOW() niin tulee myös aika mukaan. Ja tuon TODAY pitäs olla staattinen, eli ei muutu. Tai muuttuu, jos poistat x:n ja laitat uudestaan. NOW taitaa päivittyä..

EDIT: G sarake tai tarvittavat solut täytyy sitten määritellä date -muotoon.

EDIT 2: tuossa liitteenä
Lista1.xlsx

EDIT3: JA HITOT... taitaa tuokin päivämäärä päivittyä heti huomenissa, jos lisäät yhtään x:ää kaavioon...

Viimeksi muokannut msippala 21.11.2012 13:48 Perustelu: Ei pitäs päteä asioissa joita ei hanskaa=)
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #16  
Vanha 21.11.2012, 13:48

Kiitos. Jäljillä oltiin, mutta noiden välimerkkien kanssa käytiin vähän hukassa.
Lainaus:
Ja tuon pitäs olla staattinen, eli ei muutu.
Kellonaika ainakin muuttui kun avasin tiedoston uudestaan.
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #17  
Vanha 21.11.2012, 13:54

Taitaa olla helpoin kun rastin painamisen sijaan käytät näppäinyhdistelmää Ctrl+Shift+;
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #18  
Vanha 21.11.2012, 15:39

Tässä tapauksessa olisi kyllä helpointa näppäillä äksää.
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #19  
Vanha 21.11.2012, 17:49

Aha. Voisitko vähän avata, niin ei tule mietittyä soveltumattomia ratkaisuja?
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #20  
Vanha 21.11.2012, 20:01

Sanotaanko näin että taulokon täyttäjiä on kymmenkunta ja vaihtelevalla atk-osaamisella. Äksiä saa läiskytellä päivän aikana kymmeniä, ellei satoja ja taulukkoa täyttäessä ollaan hyvällä tuurilla valvottu toista vuorokautta.
Olemme siis sähkölaitosmaailmassa. Kun myrskyt taas saapuvat, niin meillä on pöydillä vinot pinot sähköyhtiön järjestelmistä tulostettuja, numeroituja vikatehtäviä. Ajatuksena oli tehdä listaa kaikista vikatehtävistä jotta tiedettäisiin mitkä ovat aloittamatta, mitkä työn alla ja mitkä valmiita.
Eli: asentaja ottaa vaikka 10 vikalappua, kirjaa tehtävien numerot ensimmäiseen sarakkeeseen ja nimensä vaikka toiseen sarakkeeseen. Kaveri tulee vuorokauden päästä reissusta takaisin ja sai näistä tehtävistä 7 kpl tehtyä ja muut jäivät jälkikorjaukseen.
Tässä kohtaa olisi mukava naputella äksää "valmis"-sarakkeeseen ja valmistumispvm jäisi siihen viereiseen sarakkeeseen talteen. Lisäksi pvm sarakkeen saisi lukittua muokkaamiselta, ettei tule vahinkolaukauksia ja päivämäärät mene perseelleen, koska ne ovat äärimmäisen tärkeitä.
Tuliko mitään selvyyttä?
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #21  
Vanha 22.11.2012, 06:00

Ok. Saattaa kyllä vaatia makron tekemistä ja käyttämistä, mutta täytyy vähän tuumailla josko jotakin helppokäyttöistä keksis.
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #22  
Vanha 22.11.2012, 06:35

Evotin listaa sen verran, että kun B-sarakkeeseen kirjoittaa tehtävän numeron, niin se tekee automaattisesti aloituspäivämäärän C-sarakkeeseen. Aloituspvm pitäisi myös lukita, ettei se muutu kun lista avataan seuraavana päivän.
Edit: Löysin tämmöisen, mutta en saa sitä toimimaan.
Attached Files
File Type: xlsx Lista.xlsx‎ (20,8 Kt, 151 lukua)

Viimeksi muokannut Jusaberg 22.11.2012 07:44 Perustelu: Linkki
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #23  
Vanha 22.11.2012, 08:29

Itse keksin kaksi tapaa ratkaista tämän ongelman:
1) Makro. Ongelmana se että, tällöin käyttäjän tulee sallia makrot, ja yrityksissä voi olla oletusasetuksena että makrojen ajo kielletty.
2) Circular reference. Eli päivämääräsolu katsoo onko itse tyhjä.
-> Jos on, katsotaan onko edellisessä solussa X.
--> Jos on, otetaan tämän hetken päivämäärä TODAY-funktiolla
--> Jos ei, jätetään tyhjäksi.
-> Jos ei, pidetään nykyinen arvo ts. päivämäärä.
Myös tuossa circular reference -ratkaisussa on ongelma: Excel valittaa aina jos circular referencejä löytyy. Eli jotta sheet toimisi, pitää kytkeä iterative calculation päälle.

EDIT: Kokeilepa toimiiko tämä (itse en pysty testaamaan kun ei riitä oikeudet vaihtaa päivämäärää...)
Attached Files
File Type: xlsx Lista_dumo.xlsx‎ (24,3 Kt, 165 lukua)

Viimeksi muokannut dumo 22.11.2012 08:36
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #24  
Vanha 22.11.2012, 09:06

Kyllä tuon kehäviittauksen saa toimimaan. Excelissä on vaan se ikävä puoli, että se ottaa tuon iteroinnin "päällä/poissa" olemisen tiedostosta, joka avataan ensimmäisenä. Jos ekana avatussa tiedostossa ei ole iterointi päällä, ei se ole myöskään muissa tiedostoissa, jotka sen jälkeen avataan. Näin ainakin 2003 versiossa.
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #25  
Vanha 22.11.2012, 09:07

Toimii kiitos. Nyt ei ainakaan kellonaika muutu tiedostoa uudelleen avattaessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #26  
Vanha 22.11.2012, 09:19

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja nomoreford Näytä viesti
Kyllä tuon kehäviittauksen saa toimimaan. Excelissä on vaan se ikävä puoli, että se ottaa tuon iteroinnin "päällä/poissa" olemisen tiedostosta, joka avataan ensimmäisenä. Jos ekana avatussa tiedostossa ei ole iterointi päällä, ei se ole myöskään muissa tiedostoissa, jotka sen jälkeen avataan. Näin ainakin 2003 versiossa.
Sama ongelma on ainakin vielä 2010:ssä. Ärsyttää kun joutuu työpäivän aikanakin moneen kertaan kytkemään tuon päälle.
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #27  
Vanha 22.11.2012, 10:15

Oli ihan hyvä oppia tuo päivämäärä juttu. Muutaman kerran on tullut tilanteita joissa tuota olis tarvinnu, mutta ei ole ollut niin välttämätön, että olis ruvennut oikein todella selvittämään. Ainoa riski tuossa on, että epähuomiossa poistaa rastin ja tallentaa, niin sinne mänt.
HiTec HiTec ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #28  
Vanha 02.01.2013, 14:29

Soluun on kirjoitettu kaava esim. (=C4-B4-D4). Ellei soluun C4 ja B4 ole kirjoitettu mitään on solussa E4 tulosteena #####. Miten nämä risuaidat saisi pysymään piilossa siten, että vain oikea arvoinen tuloste tulisi näkyviin kun soluihin C4 ja B4 on annettu numeroarvot?
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #29  
Vanha 02.01.2013, 15:06

Solun formatointi lienee väärä tai sitten niin paljon desimaaleja ettei luku mahdu sarakkeeseen. Klikkaa oikealla ja katso format cells-valikosta miltä solu näyttää jos arvo on 0, sekä tarkista sarakkeen leveys. Nimittäin jos kaava on juurikin tuo mikä sinulla, ja solut tyhjiä, pitäisi sen saada arvoksi 0. Jos taas soluissa on muita kuin numeroita, pitäisi arvo olla #VALUE!.

Yleisesti ottaen on useita tapoja hoitaa kaavan avulla "ei halutut" arvot pois.
- Jos kaava on tuo mikä sinulla (miinuslasku) ja haluat attei se mene nollaksi (tai formatoinnista liittyen #####), voit käyttää seuraavaa kaavaa: IF(C4-B4-D4=0;"";C4-B4-D4)
- Yleisesti ottaen voi virheelliset arvot poistaa (ja nimenomaan virheelliset, 0 ei sellainen ole): IFERROR(C4-B4-D4;"")
RistoEe RistoEe ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #30  
Vanha 02.01.2013, 15:09

Ainakin 2007 officessa tulee ihian oletuksena oikeat arvot soluun E4. Jos nyt ymmärsin että tuo kaava on kirjoutettu esim. juurikin tuohon soluun E4. Jos ei missään ole mitään numeroa, on E4 0 ja sitten arvo vaihtelee sen mukaan mitä muihin soluihin kirjoittelee. Toki jos on tarpeeksi pitkät numerosarjat, niin silloin myös heittää risuaitaa. Tällöin auttaa kun leventää kyseistä solua, missä risuaidat on.

e:Yllä paremmat vinkit jo.

Viimeksi muokannut RistoEe 02.01.2013 15:10 Perustelu: hidas
HiTec HiTec ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #31  
Vanha 02.01.2013, 19:11

Pitää töissä vielä kokeilla paremmin, kun ei oikeen tämä miniläppärillä oikeen kiinnosta.

Tarkoituksenahan on pitää kirjaa omista työajoista. C4 = lähtöaika, B4 = tuloaika, D4 = ruokatunti (vakio 30min). Tämä olisi mukava täyttää jos kaava olisi valmiina ilman, että on nuo risuaidat häiritsemässä. Enempi siis visuaalinen vaatimus.

Viimeksi muokannut HiTec 02.01.2013 19:18 Perustelu: ruokatunnin pituus
helmi helmi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #32  
Vanha 03.01.2013, 07:33

Eikös tuosta selviä sillä, että työaikasoluun tulee =if(or(C4="";B4="");"";C4-B4-D4)?
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #33  
Vanha 05.06.2013, 14:24

Osaisko joku neuvoa, saako Excelissä jotenkin poimittua lukujoukon x pienintä arvoa? Eli siis jos on vaikka 10 lukuarvoa, ja haluaisin korostaa (esim. fontin värillä) niistä kolme pienintä.

e: Tai oikeastaan haluaisin korostaa kyseisen solun yläpuolella olevaa lukua.

Viimeksi muokannut nomoreford 05.06.2013 14:37 Perustelu: Tarkennus
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #34  
Vanha 05.06.2013, 15:05

Conditional formatting on ratkaisu tällaisiin. Itse top x formatoinnin muuttaminen on helppoa, lisätoive hieman haastavampi.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #35  
Vanha 05.06.2013, 20:08

Lainaus:
Osaisko joku neuvoa, saako Excelissä jotenkin poimittua lukujoukon x pienintä arvoa? Eli siis jos on vaikka 10 lukuarvoa, ja haluaisin korostaa (esim. fontin värillä) niistä kolme pienintä.

e: Tai oikeastaan haluaisin korostaa kyseisen solun yläpuolella olevaa lukua.
Otetaanpa alusta että tyhmäkin ymmärtää. Eli sinulla on n -kappaletta lukuja mielivaltaisessa järjestyksessä. Haluat löytää kolmanneksi pienimmän arvon ja korostaa sen yläpuolella olevaa solua?

Viimeksi muokannut jannekk 05.06.2013 21:01 Perustelu: Lisätty lainaus ja tarkennetty kysymystä.
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #36  
Vanha 06.06.2013, 08:11

Joo, onhan tuo vähän sekavasti ilmaistu. Tilanne on kuitenkin ohi, onnistuin kikkailemalla tekemään haluamani. Lisäksi tie nousi pystyy homman seuraavassa vaiheessa, joten kiitos ja anteeks.
HiTec HiTec ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #37  
Vanha 26.11.2013, 11:19

Nyt pitää saaha Exceliin nappi, jota painamalla soluun tulee yksi numero lisää. Kun painan nappia 10 kertaa on solussa luku 10 jne.
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #38  
Vanha 26.11.2013, 12:06

Onnistuu ainakin seuraavasti:

Anna jonkun solun arvoksi 1.

Nauhoita makro jossa:
Mene soluun, johon merkitsit arvoksi 1 ja kopioit sen.
Mene soluun johon haluat lisätä yhden.
Hiiren oikea ja valikosta liitä määräten
Laskutoimitus kohdasta valitset "lisää"
Tuossa solussa täytyy aina olla arvona 1, tai muuten menee pieleen.

Toinen vaihtoehto on tehdä johonkin tyhjään soluun kaava, jossa lisätään haluttuun arvoon yksi, ja sen jälkeen kopioidaan kaavasolu ja liitetään määräten "arvot" siihen alkuperäiseen soluun. Tämä siis täytyy myös nauhoittaa makroksi.

Sitten vaan nappi, johon liitetään juuri tehty makro.

Saattaa löytyä yksinkertaisempikin tapa, mutta näillä pitäisi onnistua.
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #39  
Vanha 26.11.2013, 12:18

Tuollaiset tehdään VB:llä. Makrojen nauhoittaminen on joskus harvoin toimiva hätäkeino jos ei kieli taivu, mutta ehdottomasti suosittelen mieluummin suoraan koodin kirjoittamista - silloin ainakin tietää mitä makro tekee (ja makro myös tekee sen mitä halutaan). Eli siltä varalta ettei kieli taivu, alla yksinkertaisin keksimäni koodi:

Range("A1").Value = Range("A1").Value + 1

A1-tilalle toki laitetaan se haluttu solu. Jos makrojen käyttö muutenkaan ei ole tuttua, tuo otetaan käyttöön seuraavalla tavalla:
- "Developer"-ribbonista valitaan "Insert", ja sieltä ensimmäinen tyyppi (laatikon muotoinen nappula), ja laitetaan nappi sopivaan paikkaan (nimeä, kokoa, paikkaa jne. voi toki säätää jälkikäteen)
- Avautuvasta ikkunasta klikataan "New"
- Koodiin lisätään tuo ylläoleva, jolloin koodi on muotoa:
"Sub LisaaYks()
Range("A1").Value = Range("A1").Value + 1
End Sub"
-Suljetaan VB-editori. Nyt painamalla nappia asetetun ennaltavalitun solun numeroarvo kasvaa aina yhdellä.

Tämä siis nyt rakennettu sillä oletuksella että on etukäteen tiedossa mitä solua aina ja ainoastaan muutetaan. On erittäin helppo toteuttaa myös niin että mitä tahansa solua voidaan kasvattaa jne. Koska tässä on minimoitu koodirivit, mitään virheensietoa ei ole. Eli tuon A1-solun tulee olla tyhjä tai sisältää lukuarvoja.
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #40  
Vanha 26.11.2013, 12:22

Jep, täyttää vaatimuksen "yksinkertaisempikin tapa" ;=)).
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #41  
Vanha 26.11.2013, 12:32

Makrojen nauhottaminen on itse asiassa ihan näppärä keino opiskella miten VB toimii (ja toki niitä nauhoitettuja koodeja voi kätevästi myös siivota jälkikäteen). Eli rohkeasti vaan koodin kimppuun, on varsin yksinkertaista varsinaisiin ohjelmointikieliin verrattuna. Hakukoneet ovat myös hyvä apuri. Itsellä ei ainakaan pysy komennot päässä kun niin harvoin tarvitsee tuollaisia näppäillä, mutta hakemalla tyyliin: "Excel VisualBasic change cell value" löytää jo vähän vinkkejä miten homma toimii.
HiTec HiTec ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #42  
Vanha 26.11.2013, 15:10

No nyt lähti rokkaamaan. Tuossa mun lomakkeessa on 7+7 solua johon pitää saada ykkösiä lisättyä ja lopuksi pitää saada laskettua niistä prosenttilasku. Prosenttilaskun saan laitettua vaikka toiselle sivulle piiloon.
Mitenkäs tehdään nappi, joka nollaa kaikki painallukset noista napeista?

Viimeksi muokannut HiTec 26.11.2013 15:21 Perustelu: tarkennus
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #43  
Vanha 26.11.2013, 16:45

Jos samalla napilla haluaa enemmänkin soluja muuttaa, niin helpoimmalla pääset kopsaamalla tuon rivin useampaan kertaan ja vaihdat vain viittausta. Kaikki kasvavat 1:llä, riippumatta alkuarvoista.

Mihin tilanteeseen siis haluat nollata ne painallukset? Kaikki solut nollaksi? Vai johonkin muuhun arvoon?
HiTec HiTec ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #44  
Vanha 28.11.2013, 07:23

Yksi nappi per solu. Teen tuommosta työturvallisuusmittarin pohjaa, joka olisi tarkoitus käyttää kännykällä. Sain nuo 14 nappia laitettua mutta pahuksen kännykkä ei suostu avaamaan tuota xlsm tiedostoa. Nollausnapin pitäisi nollata kaikki nuo 14. napilla painetut arvot, jotta lomake voidaan täyttää uudestaan.

http://www.tyosuojelu.fi/upload/tr-mittari.pdf linkin takana on tuollainen manuaalinen lomakepohja. Sarakkeisiin siis vedetään tukkimiehen kirjanpidolla viivoja havaintojen mukaan ja lopuksi suoritetaan prosenttilasku.

E. Jotenki osasin töskätä tuon jutun. Avasin aiemmin tehdyn työkirjan ja nyt sanoo jotta eipä noita makroja voikkaan käyttää

Viimeksi muokannut HiTec 28.11.2013 07:51 Perustelu: lisäys
skige skige ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #45  
Vanha 29.11.2013, 13:53

OT. Tuostahan puuttuu pölyisyyden arvostelu mikä vaikuttaa kaikista eniten tuloksiin. Meillä kävi jotain viranomaistarkastajia jotka sano että se pölyisyys on oltava mittauksessa. Meillähän se on ollu jo pitkään, laskee tuloksia aika hyvin jos sattuu sopivaan aikaan kierrokselle ;) Tossa vielä meillä käytössä oleva lomake.
JuizeR JuizeR ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #46  
Vanha 27.01.2014, 12:46

Keksikääpä viisaammat ratkaisu tähän, oon koittanu kaikenlaisia kaavoja mutta ei vain taivu.
Millä saan excelin ymmärtämään (saankokaan?) tuohon kokonaiskappalemäärälle tulevan arvon?
Eli grade sarakkeessa oleva lukuarvo pitäisi aina kertoa pcs sarakkeen arvolla niin että pcs sarakkeen arvo kerrottaisiin aina seuraavalla ylemmällä grade arvon kokonaisluvulla?
Nyt näköjään sattu sopivasti ykkösiä kerrottavaksi mutta exceli on useampi tuhat rivinen ja menee päivä kun noita selaa läpi ja seuraava päivä kun tarkistelee ja korjaa virheet. :(
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Sieppaa.JPG‎
Views:	342
Size:	111,8 Kt
ID:	27602  
clikc clikc ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #47  
Vanha 27.01.2014, 16:21

Osaavammilla lienee siistimpi tapa, mutta piilotettu apusarake graden perään muotoa =IF(ISNUMBER(A2);A2;B1) voisi auttaa eteenpäin, jos siis tämän näköinen lopputulos on toiveena https://www.dropbox.com/s/s48hzrphj9mc8fe/isnumber.jpg . (keltaiset rivit lopuksi piiloon häiritsemästä)
JuizeR JuizeR ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #48  
Vanha 27.01.2014, 17:32

Ok, kiitoksia! :)
Nopeuttaa hiukan reilun 4000 rivin läpikäyntiä. :)
Jusaberg Jusaberg ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2015
ACF jäsen

  #49  
Vanha 06.07.2014, 10:54

Ja sitten. Kerhon ratapäiville pitäisi saada värkättyä ajanotto excelillä.
Eli otamme sekkarilla ajan johon listätään kaadetuista keiloista virhepisteet. Yhden virhepisteen arvo on 5 sekuntia joka lisätään lopulliseen aikaan. Lisäksi tuloksen aikaleima voisi olla hyvä, niin näkee missä kohtaa ajaminen kehittyy.
Liitteenä malli.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Ajanotto.jpg‎
Views:	291
Size:	113,7 Kt
ID:	31302  

Viimeksi muokannut Jusaberg 06.07.2014 11:39
horch horch ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #50  
Vanha 13.10.2014, 14:51

Tarvis vähän apuja nyt käyrästön teossa. Tarkoitus olisi saada samaan kaavioon kierrosluku ja syöttömäärä. Ongelmana on että kaaviosta tulee kovin karkea kun kierrosluku "määrää" kaavion karkeuden. Eli vaikka kun kierroksia on 3000 ja syöttöä 45mg niin syöttö ei juuri erotu käyrästöstä vaan pysyy suurinpiirtein alaviivalla koko ajan. Miten siitä saisi järkevemmän oloisen? Käytössä OpenOffice 4.1.0
nomoreford nomoreford ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #51  
Vanha 13.10.2014, 15:28

Toinen käyristä "2-akselille", näin ainakin exelissä. Olettaisin, että löytyy myös openofficesta. Valitse käyrä ja hiiren oikealla valikko, josta valitse "muotoile arvosarja" tms. Sieltä sitten voisi löytyä em. valinta. Näin siis excelissä.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #52  
Vanha 13.10.2014, 15:29

Kierrosluku X-akselille ja syöttömäärä Y-akselille.
horch horch ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #53  
Vanha 13.10.2014, 16:23

Kiitos avusta, nyt sain toimimaan.
ksarvala ksarvala ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #54  
Vanha 20.10.2015, 19:05

Miten saisi drop-down-listan jossa valinnan voisi tehdä nimen perusteella mutta soluun tulisikin sitä vastaava numero? Vaikkapa työnumeron syöttö nimen perusteella, siten että soluun tulee kuitenkin vain ja ainoastaan se numero?
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Muu tekniikka > Excel apuja


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Office 2010 excel starter ja csv-tiedostot ? vayne Muu tekniikka 11 06.07.2012 20:18
Excel ongelma JouniH Muu tekniikka 12 01.02.2012 09:08
A4 B5 RS4 etupuskuri ! apuja ! niksude` Kori, valot, renkaat 7 16.02.2010 20:21
Apuja Seinäjoelta? Laturista johto poikki! msippala Sisusta ja sähköt 7 14.11.2009 10:31
audi a4 aeb 1.8t ahtongelma apuja.. zerocools Turbot 61 13.03.2009 17:39


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 08:02.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.