banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Kori, valot, renkaat
Audiclub.fi etusivulle forum

Kori, valot, renkaat Renkaat, alusta, jarrut sekä kaikki ulkonäköasiat

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #1  
Vanha 19.10.2013, 12:35 Ongelma valonvahvistimen kanssa.

Terve!

Profiilin autoon asentelin tuossa valovahvistimet kumpaankin lyhyeen H7 polttimoon. Noh autohan sytytti sitten etulamppujen varoitusvalon mittaristoon. Jostain luin että auttaa kun laittaa lisävastukset sinne kun tuo valonvahvistin ei tosiaan ota kuin ohjausvirran alkuperäisiltä valojen piuhoilta. (toimii ilmeisesti samanlailla kun nuo xenon kitit?)
Kytkin sitten molempiin lamppuihin valonvahvostimen kanssa rinnan 6ohm suuruiset vastukset.
Tästä huolimatta merkkivalo palaa edelleen ja itseltä loppuu tietotaito kesken..
Auttakaas taas hölmöläistä!!

-kiitos
Härski Härski ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #2  
Vanha 19.10.2013, 12:55

Onko valonvahvistimelle otettu ohjaus vain toiselta lyhyeltä polttimolta?
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 19.10.2013, 13:10

Molemmille valoille on omat ohjainyksiköt.
Jouni_K Jouni_K ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #4  
Vanha 20.10.2013, 11:52

3 Ohmia olis lähempänä oikeaa vastusarvoa. Toiset vastukset vielä rinnalle vois auttaa. Onko varmaa että vastuksissa on riittävä tehonkesto tai että onko ne vielä ehjät?
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #5  
Vanha 20.10.2013, 17:53

No tuota vastukset on ostettu xenonled.com nimiseltä nettisivulta ja tarkoitettu juuri näille valonvahvistimille ja xenonpaketeille. Ja siellä mainostivat että alkuperäinen polttimo max 12v/55w. Näiden vastusten kanssa. Eikös sillon pyöritä ihan oikeessa haarukassa?
Ja suoraan paketista asennettu tonne et toivottavasti ehjät ovat..
Mistäs tämmöseen autoilukäyttöön sais esim tommosia 3ohm vastuksia. Ku nuo nettisaitilta ostetut vastukset oli mukavasti piuhoissa niin sai heitettyä rosvoilla paikalleen.

Viimeksi muokannut Suiggi 20.10.2013 20:28
Jouni_K Jouni_K ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #6  
Vanha 20.10.2013, 21:38

Niin, P = U *U /R, josta saadaan R = U * U / P. Oikea vastusarvo feikkaamaan valonvalvonnalle 55W polttimoa on siis 12*12/55 eli 2.6 Ohmia. Toinen 6 Ohmin vastus rinnalle, niin ollaan 3:ssa Ohmissa, joka on huomattavasti lähempänä tuota "oikeaa" eli 2.6 Ohmia. Voihan se toki jossain autossa tuolla 6 Ohmillakin toimia, mutta jossain autossa voi ehkä olla että ei toimi. Riippuu millaisia toleransseja on käytetty.
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #7  
Vanha 21.10.2013, 07:58

Relesarjat ovat toki joskus fiksuja, mutta tässä tapauksessa ei kuulosta kovin järkevältä jos isompikin vastus täytyy laittaa ohjainlaitetta huijaamaan. Siinähän alkaa olla jo yli 200W kuormaa pelkistä lyhyistä ajovaloista.

Mikä oli jännite polttimon kannalla ilman releytystä auton käydessä ja ajovalot valokytkimestä päälle käännettynä?
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 21.10.2013, 16:54

Kaikenlisäksi nyt menee homma vielä enemmän yli hilseen. Kävin tänään tallilla vähän taas kattelemassa. Tarkastelin kytkentöjä ja sulakkeita ja sen sellasta epätoivosta vianetsintää. Noh sitten rupes vähän epäilyttämään ja otin vahvistimet irti ja laitoin alkuperäsen piuhat takas polttimon kannaksi. Vaihdoin parkitkin ledeistä takasin normipolttimoiksi.
Ja tsädääm!! Vikavalo syttyy silti edelleen! Ja kummallista on se myös että nytkun ajatuksen kanssa valovipua ja virtalukkoa naksuttelin niin vikavalo syttyy jo silloin kun laittaa virrat ja parkit päälle. Itse ainakin kuvittelisin että jos vika ajovaloissa niin vikavalo syttyy vasta kun ne laitetaan päälle?
Että mitäs hittoa? Voiko tuo merkkivalo tarkoittaa jotain muutakin kun keulan valoja? Ne nimittäin palaa tällä hetkellä kaikki ilman mitään alkuoeräisestä poikkeavaa.. Ja tää vikavaloepisodi alkoi kuitenkin juuri samaan aikaan kun laitoin ne valonvahvistimet..
Voi luoja kun alkaa jo vähän ärsyttää :D
horch horch ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #9  
Vanha 21.10.2013, 17:04

Kaikki takavalot kunnos?
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #10  
Vanha 21.10.2013, 17:42

Takavaloille erilainen varoitusmerkki. Ja juu on nekin kunnossa..
dumo dumo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #11  
Vanha 21.10.2013, 19:11

Nuo polttimovikatunnistukset ovat joskus todella herkässä. Kannattaa kokeilla tuoreilla parkkipolttimoilla (jos nyt siis parkeista esim. valittaa). Tuli kerran etsittyä melko pitkään erään Octavia II:n vikaa, kun valitti polttimovikaa vaikka olin jokaisen takavalopolttimon erikseen testannut toimivaksi.
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #12  
Vanha 21.10.2013, 20:52

Joo aattelinki et jotai tommosta se vois olla ni ihan paketeista otettuihin polttimoihin vaihdoin ne lediparkit.. Ei auttanu :(
Suiggi Suiggi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #13  
Vanha 27.10.2013, 07:32

Mites, pystyykös tuolta OBD pistokkeen kautta sopivilla laitteilla näkemään että mikä valo siellä herjaa? Vai näyttääkö sekin vaan että joku etuvalo?
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Kori, valot, renkaat > Ongelma valonvahvistimen kanssa.

Avainsanat
ongelma, valonvahvistin


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Apuja .SUB ->.SRT ongelman kanssa. Chocoeye Muu tekniikka 5 26.06.2010 23:44
AFB ongelma kierrosten kanssa moukari Diesel 2 18.04.2010 22:06
Säädettävän alustan kanssa ongelma kamu Kori, valot, renkaat 7 30.03.2010 22:10
Paha ongelma A4 1.8TQ:ssa. 17965 Charge pressure control: Positive Deviation Allu79 Turbot 11 20.01.2008 19:45
Prkl:n keskuslukon kanssa menee hermot HoGaN Sisusta ja sähköt 11 27.01.2005 13:51


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 02:34.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.