banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Moottori ja voimansiirto
Audiclub.fi etusivulle forum

Moottori ja voimansiirto Tekninen keskustelu moottoreista, niiden vaihdosta sekä voimansiirrosta.

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
miki1.8t miki1.8t ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #1  
Vanha 07.11.2015, 12:42 1.8t käynnistysongelma

Auto on hiukan piristelty a4 1.8tq ja ongelmana kylmäkäynnistys. Yön tai työpäivän seisomisen jälkeen audi lähtee 90% todennäköisyydellä käymään vajain sylinterein ja käynti tasaantuu hetken kuluttua tai kaasua antamalla.

Oireet jopa pahenevat jos auto seisoo 8 tunnin työpäivän lämpimässä parkkihallissa. Välillä käynnistyksen yhteydessä auto pöläyttää sinistä savua.

Vaihdettu juuri tulpat ja puolat mutta vika ei niissä sitten ollut. Käynnistyksen kangistelun jälkeen mitään ongelmia ei ilmene ennen seuraavaa käynnistystä. Audi myös hukkaa jäähdytysnesteitä, mahdollisesti kansipahvi?

Oireet ovat olleet ilmoilla jo pari kuukauttaa ja nyt olisi aika alkaa tehdä asialle jotai. Kiitos jo etukäteen vastauksista ja neuvoista. Ps. Mikäli ehdotatte jotain vikamahdollisuutta ja sen tarkastamiseen on jokin melko simppeli keino niin kertokaa se ihmeessä samalla.
J.S.P J.S.P ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #2  
Vanha 07.11.2015, 14:01

Vikakoodit? -ilman tietoa näistä menee arvailuksi mutta moottorin lämpöanturi voisi olla rikki, moottorin lämpömittarille on sitten aivan oma anturinsa (samassa anturimötikässä kuitenkin... )joten lämpömittarin lukemista ei voi päätellä sitä että saako moottori oikeaaa tietoa lämpötilasta.
Eli vikakoodit lukuun ja mieluiten vielä niin että katsoo testerillä että antaa lämmöiksi jotain järkevää lukema.
Vesivuoto sylinteriin voi kyllä aiheuttaa huonoa käynnistymistä ja hetken ajan käyntiä vajailla, mutta yleensä kai ennemmin valkoisen savupilven kanssa, vuotavan sylinterin tunnistaa monesti muita huomattavasti puhtaammasta tulpasta.
jarppa^ jarppa^ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #3  
Vanha 07.11.2015, 16:27

Lähteekö kaasua painamalla käyntiin hyvin?
miki1.8t miki1.8t ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #4  
Vanha 08.11.2015, 11:12

Jees pitää lukea koodit ja sen jälkeen funtsia tarkemmin. Kaasu pohjassa käynnistäminen ei muuta tilannetta.
Herkku Herkku ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #5  
Vanha 20.11.2015, 16:09

Onko vian selvittely missä vaiheessa?

Itsellä kanssa BFB koneinen vakiona ja samanlaista oiretta ilman nesteiden häviämistä on ollut jo useamman kuukauden.
Herkku Herkku ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #6  
Vanha 24.11.2015, 16:37

Vastataan nyt omaan kysymykseen kun vian sain selviteltyä.

Moottorin lämpötila-anturi G62 oli viallinen vaikkei vikakoodia antanut,VAG-COMilla seurailen koneen lämpöjä joten sitä kautta selvisi.
miki1.8t miki1.8t ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #7  
Vanha 26.11.2015, 15:29

kiitos kommentista. pitää selvittää josko itellä olis sama ongelma :)
miki1.8t miki1.8t ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #8  
Vanha 27.06.2016, 18:26

Armeijan takia auto ollut melko vähäisellä käytöllä eikä sille ole oikein aika riittänyt. Pakko vaan ottaa itteään niskasta kiinni ja tehdä asialle jotain. Elikkä vanha ongelma saa jatkoa...

Vikakoodeja:
P0118 (G62 lämpöanturi vaihdettu)
P1355
P1358
P1361
P1364

Tosiaan tulpat ja puolat uudet. Käynnistyminen vaikenee entisestään lämpiminä päivinä ja auto jopa sammuu suomen kuumimpina kesäpäivinä parin ensimmäisen käynnistyksen jälkeen. Viileämpänä päivänä tuttu vajailla pytyillä käyntiin lähtö edelleen oireena. Lämpimänä auto käy, kukkuu ja käynnistyy normaalisti.

Ehdotuksia mistä vikaa lähtisi etsimään kaivataan!
Kiitos jo valmiiksi :)
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #9  
Vanha 28.06.2016, 14:53

Tuliko nuo vikakoodit puolien ja tulppien vaihdon jälkeen?
miki1.8t miki1.8t ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #10  
Vanha 28.06.2016, 19:33

Muistaakseni koodit oli siellä jo ennen vaihtoa mutta varmaksi en voi sanoa.. Poistamisen jälkeen koodit ainakin palas takasin.
jannekk jannekk ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden Kerholainen 2016
ACF jäsen

  #11  
Vanha 28.06.2016, 19:37

Nuo koodit kun viittaa sytytysongelmaan jokaisessa sylinterissä. Eli jos puolat ja tulpat on vaihdettu, niin seuraavaksi puolien johtosarja syyniin.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Tekniikka > Moottori ja voimansiirto > 1.8t käynnistysongelma

Avainsanat
kylmäkäynnitys, käynnistysongelma, vajaa käynti


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Päällä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
A4 -01 1.8t käynnistysongelma Jukkisvain11 Moottori ja voimansiirto 15 01.08.2018 13:08
A3 1.8T Quattro -02:n käynnistysongelma koroep Moottori ja voimansiirto 4 24.08.2013 12:49
1.8T käynnistysongelma harrih Moottori ja voimansiirto 5 30.06.2011 15:14
A4 B6 1.8T Quattro käynnistysongelma |ppe Moottori ja voimansiirto 6 20.11.2009 18:49
1.8t aeb käynnistysongelma ollikin Moottori ja voimansiirto 3 21.10.2009 16:13


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 17:45.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.