banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Esson baari
Audiclub.fi etusivulle forum

Esson baari Keskustelut asiasta ja sen vierestä. Ei tekniikkakysymyksiä!

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #1  
Vanha 12.11.2013, 15:58 Keskustelua isommista pakettiautoista

Koitin haulla vähän kattoa mimmosta keskustelua täällä löytyy noista vähän isommista pakuista, mutta ei oikeen sopivaa löytynyt joten pistetään uus pystyyn, yhdistäkää johonkin vanhaan jos joku on sopiva.

Elikkä ollut hetken aikaa hakusessa transportterin tilalle hieman isompaa pakettiautoa ja ujosti saatan merkkiuskollinen olla joten spintteriä ja crafteria on pidetty silmällä. Ranskikset ja italialaiset ei tule kuuloonkaan ja transittiakaan en kovin mielellään ottaisi.

Tänään kävin yhen crafter 35 koeajamassa ja oli kyllä todela hyvän ja muutenkin fiksun oloinen/ kuntoinen auto. Onko noissa jotain mitä kannattaa erityisen tarkasti pitää silmällä. Tuohan oli 2,5L R5 .Liikutti mielestäni tommosta "rohjoa" jo riittävän hyvin. 6 pykäläisellä vaihteistolla oli ja herkkujakin löyty jonkun verran (ainakin näin omiin tarpeisiin) :D

Se mikä noissa lienee jännää ja itseäkin hieman ihmetyttää niin tuo kun se oli rek. henkilöautoksi, koska on matkailuauto, mutta paikkoja vain kolmelle. Joten kysymys kuuluukin. Onko se loppujenlopuksi edullisempaa pitää sitä matkailuautona kun pakettiautona. Kaikkien käyttömaksujen suhteen?? Ja vaatiiko muuta kun muutoskatsastuksen jos haluu pakuksi ? ja tuleeko siitä taas muutosprosentteja otteeseen.

En ole näihin kiemuroiin kovin tarkasti perehtynyt niin täällä varmasti joku tietää?
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #2  
Vanha 13.11.2013, 11:03

Eikai nykyään enään ole eroa matkailuauton ja pakettiauton käyttömaksuilla? Eli menee painon mukaan käyttömaksut, kuten 2008 vanhemmissa pakettiautossakin. Eikä uudessakaan matkailuautossa ole grammoja mittailtu, eli menee silti painon mukaan. Ennen oli toisin.
Oliko siinä merkattu grammat rekkariin? Käyttömaksu on korkeampi henkilöautoissa, kuin pakettiautoissa. Esim meidän Caddy rekisteröitiin pakettiautoksi, mutta henkilöauton grammatiedot ei kelpaa. Aivan idioottimainen juttu oikeasti.

Muutoskatsatus vaaditaan aina kun muutetaan oliko se nyt luokkaa. No kuitenkin hlöauto->pakettiauto yms vaatii muutoskatsastuksen.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #3  
Vanha 13.11.2013, 12:05

Näää on kyllä niin hämärää aluetta itselle.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/vero...o/matkailuauto

tämän linkin mukaan siis jos haluan muutoskatsastaa matkailuauton pakettiautoksi, joutuu maksamaan muutoskatsastuksen ja täysimääräisen ajoneuvoveron koska auto on tuotu suomeen 2009, jälkeen. Eli siis muutoskatsastuksessa ei ole mitään järkeä.. Jos on pakko olla paku niin sitten vaan skipattava tuo vaihtoehto millä kävin koeajolla.

E. nyt kun hetken ihmettelin niin siis nuo verothan tippuu melkeen puolella jos sinne lappuihin on merkitty päästöt..

E.2: Sinne on merkitty päästöt 248g joten perusvero ja käyttövoima vero yhteensä n.431e kun taas ilman tuota co2 ne olisi yli 650e

Viimeksi muokannut jünther 13.11.2013 13:54
Tumppim Tumppim ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #4  
Vanha 13.11.2013, 14:04

Jos se Crafter on 21§ mukainen autoverovapaa matkailuauto (todennäköisesti on) ja haluat muuttaa sen pakettiautoksi joudut maksamaan alennetun autoveron, jos ja kun se täyttää 23§ tai 8§ pykälän mukaisen pakettiauton määritelmän. Kumman se täyttää riippuu tullivalvontapäivämäärästä. Ei ole mitään järkeä alkaa tuossa tapauksessa muuttamaan pakettiautoksi. Ajoneuvoveron määrä on sama matkailuautolla ja pakettiautolla. Co2 tieto on ainoa keino alentaa tuon auton käyttömaksuja ja sitä siihen tuskin löytyy/saa. Rippuu tietenkin auton iästä.

Edit: Eli se oli sen verran uusi, että löytyy Co2 tieto. Silloin siinä olisi pakunakin tuo Co2:n mukainen käyttövero, mutta ei siitä kannata autoveroa alkaa maksamaan sen takia, kun ei se muuta maksuja kuitenkaan.

Viimeksi muokannut Tumppim 13.11.2013 14:13
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #5  
Vanha 13.11.2013, 14:07

Myöhästyit! Juuri tossa ylempänä tuosta kirjottelin :D

Ja vituiks meni tämäkin homma, Ei tule sittenkään tuo auto kuuloonkaan kun yritystoiminnassa ei voi vähentää arvonlisäveroa matkailuautosta.

Viimeksi muokannut jünther 13.11.2013 14:20
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #6  
Vanha 13.11.2013, 20:11

Jatketaan etsintää. Etusijalla edelleen spinter/ crafter. Onko täällä jollain kokemuksia ?? Ajettavuudesta ainakin pidin noin isoksi autoksi ja muutenkin fiksun oloinen omaan käyttötarkoitukseen. Huollot sitten asia erikseen. Eikös noissa craftereissa ollut tuo jakopää aika veikeä systeemi? Ja mites tuo ad blue? kannattaako pelätä vai ostaa vaan onnellisena mömmöjä sinnekki :D paljon kuluttaa sitä ja minkä hintaista on?
Sen verran vaatimuksia on, että kaikkeen paras olis se 325 pitkä ja ei siitä korkeudestakaan varsinaista haittaa, mutta matalakin malli tosiaan kelpaa jos sattuu sopivaa kohdalle. Tuntuu vaan hankalalta löytää sopivaa kohtuu hintaan, Kuorma-auoksi rekisteröityjä olis vaikka muille jakaa, mutta kortti esteenä, ja nykyäänhän ei enää juuri kannata ajokortteja hommailla noiden pirun uudistusten takia.

Viimeksi muokannut jünther 14.11.2013 16:42
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #7  
Vanha 14.11.2013, 16:43

http://www.nettiauto.com/volkswagen/crafter/5971395

Mimmosia nämä crafterin automaatti laatikot mahtaa olla? Lähinnä kiinnostaa kestävyyden suhteen kun omassa käytössäkin tulee koko ajan olemaan aika reilusti kuormaa jne...
quattro20v quattro20v on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #8  
Vanha 14.11.2013, 16:57

Paljon painaa, aika reilusti kuormaa? Meinaan monessa tapauksessa alkaa noissa isoimmissa kantavuus kärsiä kun itse auto painaa jo niin paljon. Mahtuuhan sinne paljon kamaa mutta vähän pienemmällä saa viedä painavempaa tavaraa enemmän.

Ransitissa tais olla joku 1220kg kantavuus. :)
Mulla on siis pitkä ja korkea transit ollut persiin alla jo jonkun aikaa, ainakin 5v. Kovalla käytöllä meillä kun tulee kiviä rontattua tuolla perässä ja työkaluja mitkä kaikki painaa paljon. Esim. meidän pieni avant mahtuu tonne taakse just ja just. Sais olla tehoja vähän enemmän kuin 90hv kun ronttaa painavaa tavaraa, samalla olis luultavasti paremmat jarrutkin jos on tehokkaampi moottori jo tehtaalta.


Edit. Saahan tolla crafterilla näköjään ihan kivasti viedä, kun ottaa silmän käteen ja kattoo.

Viimeksi muokannut quattro20v 14.11.2013 17:06
Wisa Wisa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2011
ACF jäsen

  #9  
Vanha 14.11.2013, 17:32

Sprinter ja Crafter on voimalinja poislukien sama auto. Yleisesti ottaen aika hyvin soiva työkalu, meillä ajetaan Sprintereillä lähes 200 tkm/v/auto. Ajettavuus ei vituta yhtään, mutta etenemiskyky talvella kyllä. Asiaa auttaa jossakin määrin, jos ei tarvitse ilman kuormaa ajaa. Volkkarin automaatista ei kokemusta, Sprinterin automaatti on nykyään yhden robottiharha-askeleen jälkeen perinteinen tippiloota ja sellaisena suht varmatoiminen.

AdBlue on kustannuksien suhteen yksi lysti, se maksaa alle euron litra ja parinkymmenen tonnin jakari kuluttaa sitä alle litran sadalle, eli tuon kokoluokan autossa puhutaan senttien kustannuslisästä. Joka huoltoasema myy.

Ovat hanakoita ruostumaan, lähtee kiveniskuista samantien, ellei ota heti kiinni. Tarkista maalipinta ostaessa. Alustan osat ovat tukevaa tekoa, alapallot rupeavat klotaamaan puolessa miljoonassa, raidetangot eivät vielä sittenkään. Yhtään DPF:ää ei ole tarvinnut vaihtaa, eniten ajetussa on meillä yli 800 tkm, tosin pelkkää maantieajoa. Kuorma-autoa älä osta, vituttaa hangata yhdeksääkymppiä motarilla autolla, joka laukkaa rajoittamatta iloisesti tuplat.

Eli lyhyesti, uskallan suositella.
Jarkki Jarkki ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #10  
Vanha 14.11.2013, 17:35

Ittellä on vm13 Crafteri alla ja ei voi moittia. Hyvä peli ajaa. Tuuliohjushan tommonen koppi on, mutta aika vakaa ajella kuiteki. Ei mikään ohjus, mutta kerkiää vallan mainiosti ja eikä kulutus päätä huimaa kuitekaa.

2.5 kone on aika täynnä lastentauteja ja kalliita semmosia, vaikka tuo sama kone on ollu markkinoilla jo jonki aikaa... Tietysti yksilöt on yksilöitä.
Kilometrit kertoo jo aika lailla mitä remontteja eessä ellei jo tehty...
mikaj mikaj on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #11  
Vanha 14.11.2013, 18:30

AdBlue halventaa ajokilometrejä, mikäli katsotaan keskenään eri teknologioita millä päästään päästöihin (pienentää polttoaineekulutusta enemmän kuin AdBlue kustannukset ovat). Sitä siis ei kannata hyljeksiä, muutenkin tekniikka on erittäin kestävää ja yksinkertaista.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #12  
Vanha 14.11.2013, 20:11

Saahan tuolla crafterilla/sprintterilläkin toista tonnia viedä, eikä mulla niin hirmun painavaa kuormaa kuitenkaan tule olemaan. Transitti ei jostain syystä vain nappaa. Alusta asti olen sprintterin/ crafterin kannalla ollut.
Kyllä koeajolla huomasin kanssa että melkonen mersuhan tämä on kun oikeanpuolen viikset puuttus kokonaan, joten tiedossa toki on, että samaa paskaa.
Ja kuorma-autokaan ei tule mulla kuuloon kun ei kortti riitä..
Sitä millä olin ajamassa niin oli 136 hv moottorilla, jonka kaikkeen mieluiten ottaisin, niin ei ihan niin laiska olis.
Ja 2008 tai uudempaa koitan katsoa niin on se co2 merkitty joka vaikuttaa kuitenkin aika paljon noihin veroihin tuon kokosessa autossa.

Jarkki: kerroppas lisää nista lastentaudeista? Olisko mersun koneet sitten parempia? Mieluummin vaan niistäkin sitten se 213cdi kun 211. Parikytä heppaa kuitenki enemmän.
Vai onko jollain kokemusta tuosta 109hv mallista? miten jaksaa kulkea?? Alkaa tämä laiskuus tämän portterin kanssa jo riittämään :D

Viimeksi muokannut jünther 14.11.2013 20:30
JOP-1 JOP-1 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #13  
Vanha 14.11.2013, 20:48

Tällä hetkellä "isommista pakettiautoista" kokemusta Sprinterin 316CDI -05 vuosimallista.
On sillä "oikealla"-automaatilla, joten ei ongelmia talvella jos robotti sattuu jäätymään, ainakin tuollaisia ongelmia ollut tutuilla.
Autossa täysi huoltovarustus kyydissä, ja vaaka näyttänyt noin 3300kg lukemia. Ahkerassa ajossa on, noin 40-50tkm vuosivauhtia tulee kilsoja, tällä hetkellä reilu 300tkm mittarissa. Vaikka kuormaa reilummin kyydissä, niin jaksaa tuolla 160-heppaisella 5-zyl koneella mennä iloiseen.
Jäänyt selvästi nää 5-sylinteriset ajoon, onneks arkiautossa vähän lisää vielä potkua! ;)
Turbo vaihdettu 280tkm kohdalla, eipä muuten ole ollut ongelmia.
Ruostetta kun ei "ongelmaksi" voi laskea, kun ON oikea ominaisuus. Kertaalleen tämäkin värjätty uudestaan, ja voi olla et parin vuoden päästä koittaa taas sen aika, jos siistinä haluaa pitää!
Kenties jopa hieman ylihuollettu, koneöljyt vaihtuu 10tkm välein ja laatikkoöljyt kerran vuoteen. Muuten menty pelkästään dieseliä tankkiin ja ajoa!
Tämä valitettavasti kuorma-auto ja rajoitettu, mutta ennen kun oli ohjelmointi, niin Wisan sanoja lainaten jaksaa mennä pirteästi vielä maantienopeuksissakin!!
Varsinkin jos enemmän kuormaa tulossa kyytiin niin suosittelisin kyllä tohon 316cdi koneeseen kallistumaan!
Ja mikä noissa koneissa tärkeetä, niin nappaa hehkut ja suuttimet välillä ylös vaikkapa kerran vuoteen, ettei pääse karstaa kertymään, niin irtoaa helpommin jatkossakin. Nimimerkillä 1-pytyn suuttimen kanssa 10h tapellut... Tiivisteet noihin osiin on halvat, joten tuo kannattaa kyllä tehdä.
Samat ongelmathan on kyllä kaikissa noissa ainakin vähän vanhemmissa MB dieseleissä, uusista en osaa sanoa.
Ja vielä lisäten, että varsinkaan tuolla painolla ei ole ollut mitään ongelmia talvella, helppo kiusata henkilöautojakin kiihdytyksissä liukkaalla, paitsi ei tietenkään quattroja ;) Ei oo siis tarvinnut lapioida parkkipaikalla!
Vaikka kyseisen korimallin suurin dieselkone ja painoa toi +3000kg päivittäin niin silti kulutus maantiellä tasan 10litraa ja kaupungissa noin 12-13. En pidä ollenkaan pahana tuolle kuormalle ja tehoille!

Toinen kokemus on uudempi CDI kone, eli se 3.0litrainen V6 220hp ja automaatti. Tää paketti löytyy kylläkin Vitosta, joten ei ihan vertailukelpoinen. Kulkee todella mukavasti, rupeaa monella "tavallisella" henkilöautollakin olemaan kiire jos lähdetään kunnolla vedättämään.
Samaa konetta kyllä koeajettiin uudempi korisessa sprintterissäkin (ei kuitenkaan uusin 2013-facelift) ja menee kyllä niin nätisti. Siinä oli vielä vaihdeistona se uusi 7G laatikko, ei voi kuin suositella! Hintaahan noilla varusteilla tietty kertyy, kun isoin kone ja tomaatti, sen takia itselläkin vain koeajossa! Kyllä tolla vanhallakin ainakin vielä 500tkm ottaa mittariin!
Mutta kun aika koittaa päivittää kalustoa, niin kyllä se tuolla isolla koneella ja automaatilla tulee olemaan.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #14  
Vanha 14.11.2013, 21:21

Joo kuitenkin itse olen vähän tuoreempaa kattonut, Olishan tuo v6 koneella oleva spinter mukava peli vaikka oliskin "vaan" se 184hp, mutta joko hinta pompsahtaa tai sitten on paljon kilometrejä. Ajattelin kuitenkin useemman vuoden ajella niin joku alle 200tkm ajettu vois olla ihan kova sana. Ne 88 heppaset on suljettu jo kokonaan pois, 109hv vois mahdollisesti tulla kuuloon , ja sitten toki seuraava mersussa 129hv ja volkkarissa 136hv , Pakettiautoissa aika vähän käytetty sitä 160 heppasta, mutta sekin vois olla ihan mukava jo ajaa. Kuitenkin sen verran paljon tulee tuolla pakulla ajettua.
Wisa Wisa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2011
ACF jäsen

  #15  
Vanha 14.11.2013, 21:31

Meillä on talossa kaikki Sprinterit yhtä lukuunottamatta 160-versioita. Se yksi poikkeus on juurikin kuutoskoneinen. Kulkemisessa ei ole eroa edes täydellä kuormalla, kuutosessa on aavistuksen laajempi vääntöalue. Löpöä palaa sitten pari litraa reilummin heti. Neloskone ei tietty ole yhtä nätti käyntiääniltään, mutta ei kuutoseen todellista tarvetta ole, ainakaan ellei jatkuvasti kisko raskasta peräkärryä.

Kilometreillä ei tunnu olevan merkitystä näissä vehkeissä, aika ja hoidon puute näitä tappavat. Tietty kannattaa hieman selvitellä, minkä luonteisessa ajossa auto on aiemmin ollut.
JOP-1 JOP-1 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #16  
Vanha 14.11.2013, 21:50

Ja mikäli sille voimalle on oikeasti tarvetta, niin onhan ohjelmointikin yksi vaihtoehto, jos verrataan vaikka tuota 160hp ja V6 konetta.
Raskaalla kuormalla ainakin selvä ero, kun kaverilla 316cdi (W903) demecin ohjelmalla eli noin 200hp, verratuna omaan vakio 316-koneiseen. Kulutus pysynyt täysin samassa!

Tietenkin raskaalla kuormalla ajettaessa kannattaa miettiä sitten noiden koneiden kestoa.
Eikös tuo uudempi 316CDI eli W906 korisessa ole 2.2 tilavuudeltaan, mutta kaksoisahdettu? Ainakin kauhukokemuksia lukenut, miten raskaalla kuormalla ja väännöllä saatu noita koneita hajalle?? Ja vielä kaksi ahdinta, nyttenkin kun yhden kanssa ollut jo tarpeeksi harmia! :)
Mutta tietysti toiselta kantilta ajateltuna, ohjelmoituna oikein mukavasti saatavilla voimaa, kun hyrskyttimiä tarpeeksi!
Wisa Wisa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2011
ACF jäsen

  #17  
Vanha 14.11.2013, 21:55

Joo, 2143 cc nelosdieseli se on, kahdella pienellä turbolla. Ei ole koskaan ollut ahdinmurheita, mutta meillä tosiaan ajo on 95% maantietä. Jos voiman tarve on jatkuvaa, kannattaa kyllä sitten katsoa kuutoskoneista.

Nämä havainnot ovat sitten nimenomaan Sprinteristä. VW Crafterissa on Volkkarin moottorit, muuten se on sama auto, mutta mulla ei ole niistä kokemusta :)
Jukuri Jukuri ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #18  
Vanha 14.11.2013, 21:57

Click image for larger version

Name:	mb508.jpg
Views:	401
Size:	104,5 Kt
ID:	26174
Tässä tosimiehille raksa-auto.
Kohta taas leimattuna. Kuva talvisen Vehon pihasta asianmukaisella parkkipaikallaan.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #19  
Vanha 15.11.2013, 09:33

Joo o. Noita 211cdi spinttereitä sais vaan niin pirun halvalla. Eikä mulla jatkuvaa semmosta älytöntä kuormaa ole, mutta kuitenkin sen verran, että jo jonninverran tuntuu ( LVI-firma kyseessä) Ajo on hyvinkin pitkälti sekalaista, mutta kuitenkin maantietä aika paljon. Joten periaattessa tuo kutonen turha enkä tuota 160 tarvitse, ellei tulis sopivasti vastaan, crafterin 136 riittäis hyvin, ei tuntunut pahalta, vaikka toki tyhjänä olikin. Ja siinä varmaan suurensuurta eroa tuohon mersun 213 jossa se 129hv. Volkkarissa olis vaan vitoskone :D Sitten molemmilla olis vielä se 109hv joka on harkinnan alla. Olis toki kiva kuulla joltain kokemuksia siitäkin ?
En taida olla niin tosimies, että viitteisin pitkiä matkoja tuommosella päivittäin ajella. Taitaa vielä olla kuorma-autokin :D
Jarkki Jarkki ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #20  
Vanha 15.11.2013, 12:35

Lastentaudeista voi puhua kalliimpana nokka-akselin hajoaminen ja siitähän seuraa sitte muutakin kivaa eteki jos pääsee täyttä tuhoa tekemään..
Melkei järestään noista 2.5 koneista on menny 300tkm kohdalla. Omasta tuttavapiiristä niin 4/5 on hajonnu...
Kytkinpaketti (manuaalista puhuttaessa) on kans 300tkm kohdilla, ja turbo alkaa olemaan kanssa siinä samoilla. Tietysti kuten sanoin aikasemmin niin yksilöitähän kaikki on mutta hirmupaljon tuntuu vaan menevän.
Ja tuo pdf pönttö kannattaa heivata ensimmäisenä pois. saa kulutusta alas ja mukavasti voimaa lisää...

Ja autoa kyseisellä koneella jos ostaa niin kannattaa kyllä tarkistaa kehityskytkimien vaihtoaika että onko millon vaihettu vai ei ja millon edessä.
Siitäkään kun ei selviä 100e vaan laitetaa 0 perään niin homma hoidossa...
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #21  
Vanha 15.11.2013, 12:38

Nykyään noissa on heppoja vaikka kuinka. Meillä on -90 vuosimallin 410, joka hinaa vähä reilu 120 mittariin.
Silti sillä on raijattu melkosen isoja lasteja.

Mites noi Peugeot/Citroen/Fiat kloonit? Serkuilla on moinen 3 litrasella koneella ja aika iloisesti se liikahtaa lastutettuna. Toki kuorma-auto rekisteröinti vie ilon hommasta.
kalsket kalsket ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsenvastaava
Admin

  #22  
Vanha 15.11.2013, 13:07

[mainos]
Täällä olisi tuollainen ylimääräisenä:
http://www.nettikone.com/volkswagen/crafter/1212714

Jos kiinnostaa niin: teppo.kalske@iki.fi
[/mainos]
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #23  
Vanha 15.11.2013, 13:26

Kyllä mä oon rajannu ranskalaiset ja italialaiset kokonaan pois. Mielellään jätän myös ivecot ooppelit ja nissanit ..

Jäljelle taitaa sitten enää jäädä crafter, sprinter ja transit. Jos volkkarilla tosiaan noin kalliita "lastentauteja" niin mieluiten sprinteriin kallistuisin.

Tepolle kiitosta mainoksesta, mutta ei kiitos. Kuorma-autoksi rekisteröity ei oikeen toimi kun mulla ei riitä kortti ja sitähän ei enää kannata hommata noiden ajokorttiuudistusten takia. Ja sitten vielä niin umpipakettiauto hakusessa, koska hyllyt melkeempä pakolliset ja vähän hölmö jos on ikkunat..
pulla pulla ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #24  
Vanha 15.11.2013, 13:36

Kenen tekniikka muuten Ivecoissa on?
Niitä tuntuu saavan kohtuu halvalla uusiakin, onko ne sitten ihan susia? Keski-Euroopassa noilla kuitenkin ajellaan paljonkin.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #25  
Vanha 15.11.2013, 14:52

Eiköhän niissä ivecon moottorit yms. ole?? Vai tekeekö iveco vain isompia moottoreita? Sitä konetta en itsessään välttele, mutta muuten tuo iveco vaan vähän semmosta vierasta aluetta. Kuorma-autot ainakin käyttää ivecoa ja jossain uusissa traktoreissa käytetään myös. Ainakin case käyttää.. Meiltäkin yksi semmonen löytyy eikä itse moottorissa tunnu vikaa/pahaa sanottavaa olla. Ei muuten vaan tuo iveco nappaa :D
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #26  
Vanha 16.11.2013, 15:27

Lieneekö noi nokkavikaset jotain huonolla pidolla olleita. Itse koittanut kysellä ja en ole keltään kuullut että näissäkin sitä vikaa olis?? Jotain pitkän huoltovälin vehkeitä ollut tjsp??. Eikös 2,5 tdi portter ole kuitenkin pitkälti sama vehje eikä niistäkään kuule mitään pahaa..? Kannattaako pelätä vai jättää huhut omaan arvoonsa? Yks sopiva crafter olis nyt kiikarissa. 150tkm ajettu.
Jarkki Jarkki ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #27  
Vanha 16.11.2013, 19:31

Suurin mikä siihe on syynä et jos auto on paljo tyhjäkäynnillä. Öljynpaine ei oo riittävä ja sitä myöte sitä tuhoa tulee.. Sillä viittasinki että 300tkm kohdalla alkaa olemaa viat esillä...

Itse Yhden omistaneena ja 317tkm kohal remontti tuli. Ja laina-auto oli alla 349tkm mittaris ni hajos..
Ja tuttavapiiristä paljon menny...
Mutta yksilöitä, huonot sattunu tännepäi :)

Jos tuntuu että se o hyvä yksilö mikä löytyy ni se o ostettava.
Tuuripeliähän käytetyt on :)
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #28  
Vanha 20.11.2013, 15:30

Varmaan myös jokatapauksessa nuo pitkän huoltovälin autot herkempiä tuolle rikolle??
Tänään kävin yhtä crafteria taas koeajamassa. Oli ihan eri maata mitä se aikasempi--> paljon kamalampi. Jäykkä ohjata ja kytkin ihan kamala ja tuo mäkilähtöavustimen toiminta jotenkin niihkeempää ja muutenkin aika roisissa kunnossa. Ainoa positiivinen sanottava mitä siitä jäi oli kulkupuoli kun sillä 160 heppasella moottorilla oli.
Etsinnät jatkuu. Liikkeet vaan tykkää pyytää kohtuuttomia välirahoja, mutta ei tässä mikään kiirekkään onneksi ole.
Sen verran kattelin, että kun noita kahella eri kantavuudella niin jos se 3500kg ni melkeen oltava uudempi kun 2008 niin ne päästöt merkitty. Tossa 3000kg se ei vielä niin kauheesti tunnu.
Puuhapete Puuhapete ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #29  
Vanha 21.11.2013, 11:44

Pakettiautojen päästöjen mukainen käytömaksu lähtee vuodesta 2008 vasta. Eli sitä vanhemmat menee painon mukaan.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #30  
Vanha 21.11.2013, 12:54

Niinhän juuri tuossa ylempänä sanoin, tai ainakin tarkotin:D
Mutta jos kokonaispaino on 3000kg ja auto on siis vanhempi kun 2008 niin ei ne verot oo ku n.510e
Jos taas kokonaispaino on 3500kg ja auto tuota vanhempi niin ne on jo 650e.

Jos taas uudempi kun 2008 ja kokonaismassa 3000kg ni ne verot on n.420e
Jos taas 3500kg niin ne on 435e

Tarkotin siis että jos ostan vanhemman kun 2008 ni tuossa 3000kg kokonaispainossa ei nuo verot tunnu vielä niin paljoa. Jos nyt on selkeämmin sanottu.
Eli myöskin tuo kokonaispaino vaikuttaa niihin..

E:Tänään kävin yhtä 211cdi sprinteriä kattomassa mutte en viitsinyt edes koeajolle mennä kun oli niin roisin näkönen sekin. Olishan siinä taas ollu vertailukuvaa kahelle crafterille, mutta kun kiirekin oli niin jäi ajamatta. Ja jos autosta maksaa n.25k ni kyllä se jo kohtuu siistikin sais olla.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #31  
Vanha 28.11.2013, 11:35

Nyt tuli yks 211 cdi spinteri ajettua. Pientä mersumaista ruostetta, mutta muuten todella siisti ja ihan ok ajettava, ja ainakin tyhjänä liikkui tarpeeksi tuolla 110hv moottorilla. Tiedä sitten kun alka kuormaa olemaan. Kaikin puolin muutenkin fiksu. Yksi mikä jäi mieleen niin mielestäni moottorin ääni kuuluu selkeemmin hyttiin kun crafterissa? Ääni eristykseesä eroja vai johtuneeko vaan siitä kun viispyttynen käy niin kauniisti tuommoseen roksottavaan neloseen nähden? :D Onko noissa kaikissa muuten jo webasto kellolla vakiona ja noita mäkilähtöavustimia ja muuta?
Wisa Wisa ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2011
ACF jäsen

  #32  
Vanha 28.11.2013, 12:57

Ei se mersun nelonen kyllä mitenkään kauniskäyntinen moottori ole. Erisorttisia äänieristyksiä on ollut mahdollista ruksia tehtaalta, tavaratilankin vanerointi vaikuttaa meluihin melkoisesti, jopa moottoriääneen. Webasto yhden vuorokauden kellolla saattaa kuulua Suomi-varustukseen, samoin sähkövastus lämminilmakanavassa, mutten laita päätäni vadille tästä.

211 saattaa jossakin kohtaa varsinkin kuormattuna alkaa tuntua laiskalta, mutta saahan siihen ohjelmoitua lisää jerkkua :)
pulla pulla ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #33  
Vanha 28.11.2013, 13:05

Kannattaa selvittää, maalaako Veho vielä takuuna noita mätiä Sprinttereitä, ainakin kaverilla meni muutaman vuoden vanhasta takuuseen mädät kyljet.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #34  
Vanha 28.11.2013, 14:57

Itselläkin semmonen näkemys, että ainakin noihin uutena suomeen tuotuihin sprinttereihin olis webasto ollut vakiona. Tavaratilan vaneroinnit olikin ja on vaatimuksenakin. Muuten todella siisti, mutta tosiaan nuo parit mätäpaikat on ja mikä ihmeellisintä pyöränkaarissa tai noissa perus mersun paikoissa ei juuri ollut, vaan parissa kohdassa keskellä peltiä. Tuo kyllä sen verran vanha ettei varmaan enää mene takuuseen, mutta yks halpa ja hyvä maalari kyllä tiedossa joka audin puskureitakin maalaillut. Eikä niiden korjaus siinä mielessä iso rasti kun tuossa portterissakin rupee noita jotain paikkamaalausta kaipaavia kohtia olemaan.

Tosiaan tuo 211 vähän laiska, mutta tuota itsekin mietin, että tarpeen tullessa ohjelmalle sitten.
Concah Concah ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #35  
Vanha 29.11.2013, 21:31

Sen verran kannan korttani kekoon, että Transitia en valitsisi. Sprintereistä sen sijaan hyviä kokemuksia. Raskaassa työkäytössä nuo Transitit ovat osoittautuneet ainakin B-rekisteröitynä käsittämättömiksi vikapesiksi. Parhaimmillaan näistä kuudesta kolme on ollut samaan aikaan pajalla, eikä tosiaan suunnitellusti.

Startin hajottua hinausauton kuljettaja kommentoi, että joissain konemalleissa jäähdytysnestettä falskaa liittimestä kastellen startin, joka pettää aikanaan. Jäähdytysnestettä onkin saanut lisätä jopa neljään Transitiin viidestä samalla viikolla. Söipä kerran nesteet maksimista minimiin parissa-kolmessa päivässä ilman että näkyi lätäköitä. Lisäksi turbot vaihdettu järjestään alle 100tkm ajoilla. Parhaimmillaan jokin perän/kardaanin laakeri alkoi ulisemaan alle 90tkm ajoilla. Jo 100tkm kohdalla tuli taloon linjaus, että huolimatta Sprintereitä selkeästi halvemmasta hankintahinnasta ei Fordeja enää tule taloon. Olivat jo nimittäin huoltojen ja pois käytöstä olleiden tuotantopäivien ansiosta selkeästi negatoineet hintaeron Mersuun.

Transit on toki näppärä ajaa, mutta onhan se kauhea rimpula Sprinteriin verrattuna. Sprinterissä vaivanneet lähinnä sivuoviviat sekä jotkut oudot sähköviat. Uusikoppaiset toimineet silti hyvin, ja parhaalla vanhakoppaisella kruisailtu 960tkm.

Työkäyttö on toki työkäyttöä, mutta jotain alkaa uskomaan kun Ford on jättänyt kolme kertaa tielle eikä Vaggineet, Mersut tai Toyotat kertaakaan. Kaikilla neljällä merkki(ryhmä)llä tullut kuitenkin ajettua likimain yhtä paljon.
Japi Japi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #36  
Vanha 29.11.2013, 22:45

Itse taas valitsisin mielummin Transitin kuin Sprinterin. Entisessä työpaikassa oli minulla "vakioajokkina" olleen transitin lisäksi Sprintereitä joilla joskus joutui ajamaan auton ollessa huollossa. Sprinter on hyvä ajaa tiellä mutta kaupunkipyörittelyssä varsinkin jos on kuormaa jossa painopiste on vähänkään ylempänä tuo mersun huojuminen alkaa käydä hermoille.
Ajoin Transitilla noin 300tkm ilman suurempia vikoja. Eberin hehku meni kerran, raidetangon päät molemmille puolille kerran ja vesipumppu vaihdettiin joskus 200tkm jälkeen.
quattro20v quattro20v on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #37  
Vanha 30.11.2013, 08:57

Meillä on nyt kaksi transittia ja kaksi transportteria, ajelisin minä päivänä vaan ennemmin portteria kuin ransittia. :)

Voisin kyllä vaihtaa crafteriin niin voisin huollattaa sitä tässä kotinurkilla, mites korkeita pelejä sinne pullan pajalle mahtuu sisään? ;)
pulla pulla ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #38  
Vanha 30.11.2013, 09:47

Ei mahdu Crafteri ovesta sisään.
Japi Japi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #39  
Vanha 30.11.2013, 10:37

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja quattro20v Näytä viesti
Meillä on nyt kaksi transittia ja kaksi transportteria, ajelisin minä päivänä vaan ennemmin portteria kuin ransittia. :)

Voisin kyllä vaihtaa crafteriin niin voisin huollattaa sitä tässä kotinurkilla, mites korkeita pelejä sinne pullan pajalle mahtuu sisään? ;)
No tokihan portteri on mukavampi ja henkilöautomaisempi ajettava kuin Transit. Paljolti tietysti riippuu käyttötarkoitukseesta ja tilantarpeesta. Nythän etsittiin isompia pakettiautoja. Hommissa jossa aiemmin ajoin Transitilla, olisi portteri ollut ylöspäin kapenevan kontin muotonsa takia poissuljettu vaihtoehto. Leipälaatikoita ei reunimmaisissa pinoissa olisi saanut lähellekkään ylös asti pinottua. Lisäksi kontti oli sen verran kapeampi että rinnakkain mahtuu yksi pino vähemmän.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #40  
Vanha 30.11.2013, 10:38

Eihän matala crafteri älyttömän korkea ole? Niitäkin jonkun verran katsonut, Sais kattotelineet katolle niin pystyis esim 6m tavaraa kuskaamaan sielä helposti, Korkeaan crafteriin/sprinteriin saakin sitten kiipeä jo että saa katolle jotain ja alkaa olemaan hölmön näköstäkin :D
Transittia en varsinaisest ole kattonut, mitä nyt välillä seurannut jos olis joku sopiva yksilö. Eikös uudemmat transitit vaan ole melkeen kaikki takavetoset kuorma-autoja. Ja siis mielellään takavetoisen haluisin. Portterissa ainakin huomattua kun pieni moottori keulilla ja paljon painoa takana niin se etupää niin kevyt, niin joka paikassa jumissa. Vai lieneekö vaan audiin tottunut:D
Onko nuo crafterit ja sprinterit maalattu jossain eripaikassa vaikka samalta tehtaalta tuleekin kun mersu niin paljon herkiempi ruostumaan?
Concah Concah ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #41  
Vanha 30.11.2013, 18:25

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Japi
Itse taas valitsisin mielummin Transitin kuin Sprinterin. Entisessä työpaikassa oli minulla "vakioajokkina" olleen transitin lisäksi Sprintereitä joilla joskus joutui ajamaan auton ollessa huollossa. Sprinter on hyvä ajaa tiellä mutta kaupunkipyörittelyssä varsinkin jos on kuormaa jossa painopiste on vähänkään ylempänä tuo mersun huojuminen alkaa käydä hermoille.
Tuo on jollain lyhyellä Sprinterillä tullut havaittua, pitkillä en ole vastaavaa ilmiötä havainnut. Olisikohan se huojuva yksilö ollut lyhyt paripyöräinen, en tarkkaan enää muista. Se kyllä totta tosiaan jokaisessa töyssyn tai reunakiveyksen ylityksessä oli melkoinen kiikkulauta.

Päästään taas vanhaan totuuteen "älä osta/tilaa kokeilematta". Kunpa sitä vaan voisikin aina testata juuri haluamaansa kombinaatiota.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja jünther
Transittia en varsinaisest ole kattonut, mitä nyt välillä seurannut jos olis joku sopiva yksilö. Eikös uudemmat transitit vaan ole melkeen kaikki takavetoset kuorma-autoja. Ja siis mielellään takavetoisen haluisin. Portterissa ainakin huomattua kun pieni moottori keulilla ja paljon painoa takana niin se etupää niin kevyt, niin joka paikassa jumissa. Vai lieneekö vaan audiin tottunut:D
Kyllä noita B-transitteja takavetoina on, mutta ovatpa huonolla talvikelillä aika toivottomia vaikka muutama sata kiloakin olisi tavaraa. Tyhjempänä sitten voi jo oikeasti jäädä tasamaallekin jumiin jos on ikävä keli. Näin siis lyhyillä ei-paripyöräisillä ainakin.

Viimeksi muokannut Concah 30.11.2013 18:31
Japi Japi ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #42  
Vanha 30.11.2013, 18:58

Meillä oli vain pitkiä ja korkeita sprintereitä ja kaikissa meinasi tulla merisairaaksi. Kannattaahan kaikkia vaihtoehtoja käydä kokeilemassa. Jos huojuminen ei haittaa ja varsinkin jos kuorman painopiste on alhaalla niin hyviähän nuo sprinterit on ajaa.
Tuo minun ajokki oli C-transit ja taitaa olla isommilla pyörillä kuin b-versio. Liekö sillä ollut vaikutuksensa kun sprinterit tuntui jäävän tuota helpommin kiinni vaikka luulisi pitkän peräylityksen ansiosta omaavansa enemmän painoa takapyörillä.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #43  
Vanha 05.03.2014, 15:53

Montahan näitä tuli ajettua, mutta nyt on pari kuukautta jo tullu ajeltua tällä omalla sprinterillä. Elikkä 215 cdi automaatti ja -08. Keskipitkä ja korkea, eikä mun mielestä kyllä paljoa portteria enempää huoju.

Kahen kuukauden sisään on pari vikaa jo kerennyt ilmaantua. Elikkä hehkun valoa alko polttamaan aina käynnistyksen jälkeen n.minuutin. (viittasi rikkinäiseen hehkuun. ) Mutta se korvattiin veholta mulle ilmaseks.

Toinen vika jonka takia aloin edes kirjottamaan, on se kun sisävalot pimeni kaikki.
Sen verran tutkinut, että sulake on ehjä ja siihen asti tulee virtaa. Sulakkeelta valolle sitten hävii jonnekkin. Sulakerasiathan näissä jo semmosia, ettei ite mitään asiaa sinne "pohjaan" tsiigailemaan jos sieltä joku olis mennyt. Eli onko teillä ollut samaa vikaa ja mistä löytyy syyllinen? Ehdotuksiakin toki saa antaa.

Mersuforumilla ei näytä kovin avuliaita auttajia olla, niin koitetaan jos audimiehistä olis johonkin :D
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #44  
Vanha 29.11.2017, 10:23

Herätellään tämäkin vanha henkiin. Auton vaihto saattais olla taas hiljalleen edessä ja kysymys kuuluukin. Onko niin että noista sprinteistä/ vitoista tuo X16 cdi moottorissa oli sitä kiertokanki yms vikaa vai oliko nämä jo näissä tupla turbo X15 cdi koneissa? Vai lieneekö tuo vaan pelottelua?

Sitten toinen kyssäri. Onko kukaan vielä käynyt uutta crafteria ajamassa tai omistanut? Siitäkin olis kiva kuulla kokemuksia.
masuuuu masuuuu on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #45  
Vanha 29.11.2017, 11:25

Uutta crafteria olen reilun 10km lenkin ajanut. Manuaalilaatikko oli omasta mielestäni samanlainen fiilikseltään edellisen crafterin kanssa, ihan mukava siis sekö kaupungissa että suuremmissakin nipeuksissa. Pienellä kuormalla ajaessa maantieajo oli erittäin mukavaa ja auto kulki kuin juna. 102hv versio oli ainakin edellisessä korissa tosi epämukava liikkeelle lähtiessä kun tahtoi aina sammua ilman reilua kytkimen luisutusta, tämä koeajamani malli oli ilmeisesti 177hv koneella. Tämän enempää en osaa pienen lenkin jäljiltä sanoa, mutta suosittelen kyllä koeajoa.
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #46  
Vanha 29.11.2017, 13:42

Voishan tossa kun kerkee käydä lenkin heittämässä. Vaatimukset vaan hieman lisääntynyt ja niihin kuuluu jokapyörä veto. Hinnat vaan tuntuu siinä vaiheessa pomppaavan. Perkele kun parivuotta viitteis vielä ajella sprinterillä niin noissakin varmaan olis hinnat vähän alempana ja lasten taudit ajettu ulos. Alkaa vaan noi kaksvetoset riittämän omalle kohalle:)
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #47  
Vanha 20.02.2018, 17:00

Mieli muuttunut taas. Tällä kertaa kokemuksia kaivataan "uudesta" transit vanista. 155hv 2.2tdci ja neliveto. Noita saa kuitenkin aika paljon halvemmalla kun sprinter/ Crafter.
QHad QHad ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #48  
Vanha 20.02.2018, 21:21

Karmean näköinen keula siinä ainakin on, sen takia valitsin vanhemman 103kW spartalaisnelivetoisen ja puolikorkean ;)
jünther jünther ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #49  
Vanha 21.02.2018, 17:37

Jaa, no mun silmä ainakin tottunut tuohon uuden keulaan ja pidän sitä melkeempä pakuksi ihan hyvänkin näkösenä. Tuommosta vanhempaa tosin ihan etuvetosena olenkin jonkun verran ajanut ja se ei tuntunut oikeen käteen sopivalta ja sprinterin jälkeen tuntuu, että tarvii käydä lentokentällä kääntymässä. Taidan käydä koeajolla, mutta oishan se kiva kuulla kokemuksia tekniikka puolelta.
QHad QHad ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #50  
Vanha 22.02.2018, 00:20

Joo, vanhempi etuvetoisena on aika eri auto, kun tuo taka/neliveto. Taka/neliveto on oikeestaan "kevytkuorkkialustainen", missä voimalinja myös pitkittäin. En tiedä kuinka hyvä se Sprintteri on, mutta ei mulla kyllä hirveesti tästä ole pahaa sanaa, ihan mielellään ajelee.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Esson baari > Keskustelua isommista pakettiautoista


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Pois päältä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
Talvi tulee , Defa ym keskustelua Matiask Sisusta ja sähköt 199 08.11.2017 12:55
Öljysuosituksia 2.7t S4? / keskustelua öljyistä salmite Moottori ja voimansiirto 313 12.10.2017 20:53
Keskustelua moottorin vesiruiskuista Mikse Moottori ja voimansiirto 147 05.10.2016 19:52
Keskustelua autodigiboxeista Jani Sisusta ja sähköt 58 28.03.2013 17:44
VOIPpi / Skype keskustelua seppo.kuisma Muu tekniikka 0 13.04.2010 17:29


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 18:59.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.