banner  

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Esson baari
Audiclub.fi etusivulle forum

Esson baari Keskustelut asiasta ja sen vierestä. Ei tekniikkakysymyksiä!

Vastaa
 
Työkalut Display Modes
horch horch ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #901  
Vanha 09.06.2017, 11:55

Ei kuulu huolto-ohjelmaan.
audi200tuning audi200tuning ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #902  
Vanha 04.07.2017, 16:59

No nyt on siirrytty 4F maailmaan ja onhan tuo jotenkin paljon nykyaikaisemman tuntuinen Ronsuun verrattuna.Autossa piti olla ilma-alusta,automaatti ja veto-koukku.Ne nyt löytyy ja paljon muutakin nyt vaan ajellaan jos ei tarvis hirveesti harrastella tuota remonttia.

Mites tuo railpumpun hihnan vaihto,kuuluuko mihinkään huoltoon? Onko paha homma vaihtaa itse?

Viimeksi muokannut audi200tuning 05.07.2017 08:30 Perustelu: Lisäys
tarzi90 tarzi90 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #903  
Vanha 05.07.2017, 08:51

Rail hihna vaihtuu helposti. Asb ja bmk menee ilman erikoistyökaluja, c alkuiset tarviis periaatteessa työkalut ajoitukseen. Ahtiputki päältä pois ni mahtuu tekee
Ishtor Ishtor ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #904  
Vanha 16.07.2017, 23:37

Jos tuollaista vajaat 200tkm ajettua 2007 vuosimallista 3.0TDI:tä lähtee ostamaan ja koeajamaan niin mihin kannattaa kiinnittää huomiota? En siis tarkoita listaa potentiaalisista tyyppivioista mistä on jo tässä ketjussa ollutkin juttua jo, vaan mitä voi siinä renkaita potkiessa ja koeajolla oikeasti nähdä/kokea/tuntea. Eli miten koeajoa kannattaa ajaa, jotta esim tietyt potentiaaliset ongelmat tulisivat parhaiten ilmi jne? Kuuleeko esim rallattavan ketjunkiristimen jos on itse ohjaamossa, vai pitääkö ottaa kaveri auton ostoon mukaan starttaamaan autoa...? Saako jotain vaihteiston oireita esiin tietynlaisilla vaihtamismanöövereillä...? Mistä etsiä ruostetta tai maalivaurioita...? Tämän tyylisiä vinkkejä kaipailen.

Toki C5:n omistajana tiedän muutamia koriin ja hallintalaitteisiin liittyvää juttua mitkä ehkä kannattaa tsekata, mutta onhan tuon C6 kuitenkin ihan eri auto, joten siihen ei ehkä samat lainalaisuudet päde. (helppo toki tarkistaa kaikki paikat mitkä omassani ei toimi tai temppuilee)

Onko jotain isoja huoltoja tulossa piakkoin kun kilometrejä on 190tkm? Ei ole aiempaa kokemusta yhdestäkään dieselistä.

Kyseessä tuontiauto (ilmeisesti kuitenkin ollut suomessa jo liikenteessä aiemminkin), eli onko esim huoltokirjan osalta jotain mitä pitäisi huomioida tai katsella kriittisellä silmällä. Meinaan siis mikä on niin sanotusti varma merkki väärennöksistä huoltokirjassa saksantuonneissa?

Onko kääntyvä takapenkki sedaneissa edelleen lisävaruste? Aika karvas kokemus oli eräästä tuontisedanista, että siinä kyseistä ominaisuutta ei oltu raksittu mukaan. Eikä suksiluukkua. Miten persaukinen oli se saksalainen ensiostaja, joka oli noissa jutuissa säästänyt. Eipä siinä tosin ollut muutenkaan juuri mitään varusteita. No, siihen autoon ei kaljakoria isompaa esinettä sitten lastattukaan. :)
-Eemeli- -Eemeli- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #905  
Vanha 19.07.2017, 22:42

Ketjun rallatuksen kuulee startissa myös kuljettajanpaikalle. En ole törmännyt vielä yksilöihin joissa kokoaikaa ketju rallattaisi. Startissa voi kuulua pientä rallatusta mutta tasaantuu yleensä hyvin nopeasti.
Oletan, että tuo on ASB koneella, jos -07 ja 3.0TDI. Siinä tuskin on ketjuvikaa. Toki alkurämähdys voi kuulua.

Vaihteiston testaus kannattaa suorittaa maantie/moottoritie nopeuksilla, että kierrosmittari ei humpaa tasavauhdilla ja, että moottorijarrutuksessa ei kierrosmittari humpaa. Toki tämäkin vain, jos on automaatti.

Ruostetta voit etsiä jokaisen oven helmasta ja päädyistä. Kynnyksissä on myös esiintynyt kuplimista. Jos avantti, niin perälunkan osalta valojen alapuoli ja rekisterikilven ympärys on syytä tarkistaa.

Siinäpä jotaki tarkasteltavaa.
maneesi maneesi on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #906  
Vanha 20.07.2017, 03:25

Toisekseen pitkä ja kivinen tie etsiä yksilöä missä laatikko ei jonkin verran humppaisi. Ikäähän korimallilla alkaa jo olla ja siten kilometrejä alla.
Trake Trake ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #907  
Vanha 01.09.2017, 22:34 Audi Quattro

Joo elikkäs uusi käyttäjä tällä foorumilla.
Tiedän että vastaavia aiheita löytyy jo foorumilta, mutten löytänyt niiltä ihan sitä mitä halusin.

Eli ajatellut auton vaihtamista ja haussa olisi A4 Quattro tai A6 Quattro. Nyt käynyt kummatkin mallit koeajamassa ja luultavasti A6 olisi enemmän omaan mieleen. Haussa oleva malli olisi 3.0TDI ja luultavasti automaatti

Omalla kohdalla suurimmat ihmettelyt aiheutti sekä 3.0TDI ja TipTronicin laatikko. Jokusen kerran olen Audin 3.0TDI ja automaatin kyydissä ollut ja silloin ainakin kyseiset vehkeet lähtivät aika pirteästi. Vastaavasti koeajettut autot tuntuivat aika laskoilta nykyiseen kulkineeseen (04 4Motion Passat 96kw) ainakin omasta mielestä.

A4 oli 171kw/233hp ja A6 165kw/224hp?. A4 tuntui todella laiskalta matallilla kierroksilla ja lähti paremmin vetämään vasta jostain 70km/h vauhdista D-asennolla. Sport asennolla lähti huomattavasti pirteämmin, mutta silti tuntui jotenkin laiskalta. A6 taas lähti matalilla kierroksilla ihan ok, mutta tuntui vähän hyytyvän tossa 70km/h kohdalla ja sport asenolla en kyllä huomannut kovin suurta eroa d-asentoon.

Eli kysymys kuulukin, että olenko vain saanut koeajoon oikeasti laiskat vehkeet vai? Autoissa ei ainakaan tuntunut että olis mitään turbo vikaa tai vastaava ollut ja kummatkin oli suht asialisilla kilometreillä ajetut.


Kiitoksia vastauksista jo etukäteen ja pahoittelut ylläpitäjille jos meni väärän aihealueeseen.

Viimeksi muokannut Trake 01.09.2017 23:07 Perustelu: Lisäys
jcarlson jcarlson ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #908  
Vanha 01.09.2017, 22:42

Persdyno hämää. Automaattilaatikollinen 3.0tdi vetää tasaisesti, kun taas manuaalilaatikollinen pumppusuutin 1.9 tekee vääntöpiikin. Jos vertaat kellolla niin huomaat että ovat passattia nopeampia.
Trake Trake ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #909  
Vanha 01.09.2017, 22:54

Tuokin vaihtoehto kävi jo mielessä. Mutta sen verran passatteilla ajaneena, en ehkä puhuisi vääntöpiikistä ainakaan ton avf koneen kanssa. Jos lähdet ihan paikalta auto kyllä vetää tasaisesti niin kauan vain painat sillä menemään. Kun kävin koeajamassa tuon A4 ja tarjosin vaihdossa passattia, niin automyyjä kävi koeajamassa sen ja rupesi kovasti väittämään, että olisi muka lastutettu ja hp olisi n.190. Audeissa tuntui kuten sanoin että vääntö loppui oikeasti jossain kohtaa hetkeksi aikaa ja lähti uudestaan vetämään. En nyt kellolla hirveästi ottanut aikaa, ehkä seuravalla koeajolla. Kuinka suuri ero D-asenolla ja tolla sport asenolla oikeasti on?
jcarlson jcarlson ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #910  
Vanha 02.09.2017, 08:49

D ja Sport ei vaikuta tehoon mitenkään, vain laatikon vaihtokäytökseen ja kaasupolkimen herkkyyteen.
Trake Trake ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #911  
Vanha 02.09.2017, 10:09

Tiedän ettei vaikuita tehoon. Esitin kysymyksen ehkä vähän huonosti. Meinasin juuri sitä että paljonko eroa noilla on tossa vaihtamisesssa ja esim. auton kiihtyvydessä. Edellinen passatti oli automaatti, jossa ei ollut mitään sport asentoa. Niin ei hirveästi ole kokemusta sport asennoista.
Latte Latte ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #912  
Vanha 02.09.2017, 10:17

Tästä on tiptronic ketjussa asiaa mutta S asento siis muuttaa kaasu herkkyyttä ja nopeampia vaihtoja laatikossa, D asento taas yrittää maksimoida hieman kulutuksen ja väännön mukaan, juuri niin kuin Jcarlson sanoi ylempänä. Kokeilitko ns kickdown toimintoa? Talla pohjaan audissa aiheuttaa pienen viiveen jonka jälkeen kaikki tehoreservit ovat käytössä, aivan sama oliko S vai D asennossa.

Huomaa myös että A6 3.0tdinäkin painaa yli 2tn toisinkuin passatti jolla painoa on ainakin 500kg vähemmän.

Ja tuolla koneella olevan ei kyllä pitäisi ''hyytyä'' lähelläkään vielä 70 tuntumassa. Persdynoon ei välttämättä kannata luottaa kun vertaa eri vaihteistoja..

Voi myös olla että autossa ei olisi kaikki kunnossa.
tarzi90 tarzi90 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #913  
Vanha 02.09.2017, 10:44

Mielestäni omassani ei juurikaan ole eroa 0-100 oli sitten s tai d päällä, vauhdista kun kiihdyttää niin tottakai s asennolla herkempi kun pienempi vaihde, aivan kuin manuaalissakin, on aivan eri asia lähteä kiihdyttään 1300rpm kuin 2000rpm..

Mitä tuohon hyytymiseen, omassa mennään tyyliin 120-130 aika lailla tasaiseen ennen kuin meno hidastuu..
Trake Trake ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #914  
Vanha 02.09.2017, 10:52

Kickdownia kokeilin oli passatin automaatissa sama aikoinaan. Painoero on hyvä huomio, mutta auton tehoissa ja väännöissä kumminkin aika suuri ero. Passatin paino 1650kg ja pitäisi mennä 0-100kmh/h n. 11sec ja A6 taisi olla se 1900kg ja reilu 7 sec?

Unohdin mainita enemmin, kun kävi A6 ajamassa moottoritiellä. Ajelin aluksi aika rauhallisesti siellä, jonkun kuorma-auton takana n. 100km vauhtia ja siinä moottoritien lopussa sitten päästin ohi, niin tuntui kyllä jotenkin vaikealta. Semmoinen fiilis kyllä jäi molemmista autoista ettei kyllä olisi ihan kaikki kunnossa. Toki se on vaikea sanoa tarkkaan, kun ei ole aikasempaa kokemusta kyseisistä malleista itse ajettuna.
maneesi maneesi on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #915  
Vanha 02.09.2017, 11:01

Ei pitäisi kunnossa olevalla kutosella tuolla tekniikalla vielä olevan vaikeaa ohittaa 100 vauhdista.
hopsis hopsis ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

Vuoden kerholainen 2017
ACF jäsen

  #916  
Vanha 02.09.2017, 11:16

Vaihteistohan on "oppiva". Mamman veljen tiptronicilla kun joskus taannoin ajoin niin eihän sillä perkele päässyt yhtään mihinkään kun aski on opetettu niin rauhalliseksi että kaasua sai painaa 3/4 matkasta että vaihtui pienemmälle. Omat vastaavat on vaihtaneet pienen totuttamisen jälkeen paljon äkäisemmin.

Yksittäinen koeajo ei vielä askin adaptaatioita juuri ehdi muuttamaan. Toki kaasu pohjassa kikkarilla pitää tapahtua mutta vaihtokohtien ja käytöksen arvioinnissa kannattaa ottaa huomioon edellisen omistajan ajotottumukset tai mahdollisuuksien mukaan vaikka VCDS:llä resetoida koko homma alkuarvoihinsa.
Trake Trake ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #917  
Vanha 02.09.2017, 12:33

Tosiaan unohtui toi tiptronicin "mukautuminen" kokonaan. Noissa 1.9 koneissa on vähän samaa vikaa, eli jos niillä ajelee pitkään vain tasaisia nopeuksia ja rauhallisesti, niin menee vähän paikat tukkoon ja ei meinaa kiihtyä totutun laisesti. A4 tuli kokeiltua manuaali vaihdoilla, mutta unohtui kokonaan A6 kokeilun aikana pienen ärsytyksen vuoksi. Auto kun ei kokonaisuudessa vastannut ihan niitä höpinöitä mitä automyyjä sepitti.
tarzi90 tarzi90 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #918  
Vanha 02.09.2017, 15:29

Kyllähän kaikki 4f 3 litraset softaa huutaa, on niin eri auto softauksen jälkeen.. mut vakionakin liikkuu ihan jees.
Ronde79 Ronde79 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #919  
Vanha 19.09.2017, 15:23 4F vs. 4F FL

Onkos käytännön ero sitten mikä tuon vanhemman ja faceliftin kesken? Moottoriteknologia nyt on päivittynyt ja sitä mukaan päästöt sekä kulutus pienentyneet, mutta onko 4F koppa noin yleensäkin kokenut suuria parannuksia? Tyyppivikoja ajatellen, niin varmaan rallattelevat ketjut, suuttimet, imusarjat yms. koskevat myös tuota uudempaa, samoin kuin kaikki TipTroniciin liittyvä.. Kuinkas nuo ovien alalistojen ja peräluukun ruostehommat? Asiaan perehtymättömälle ei myöskään nopealla vilkaisulla isompia eroja näy ulkokuoressa tai sisustassa.

Nyt kun Skooda poistuu, niin Audi A6 maailmaan palaan, makso mitä makso (A6 Avant tai AR, 3.0TDI). Mutta tahtoo siltikin mennä tikku kynnen alle kun vastaavilla varusteilla ja kilometreillä varustettu 2007-2008 vuotuinen A6 on useamman tonnin huokeampi kuin 2009-->. Nuo parhaiten varustellut faceliftit ei sitten paljoa jää edes 4G mallille.
jcarlson jcarlson ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #920  
Vanha 19.09.2017, 15:28

FL mallin 4-kirjaimiset (CCWA mm.) 176kW moottorit ovat selvästi ongelmattomampia kuin alkupään koneet ketjujen ja suutinten osalta. Imusarjoissa on kyllä vikoja mutta ne on suhteellisen helppoja ja halpoja korjata.
Ilkka L Ilkka L ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #921  
Vanha 19.09.2017, 19:02

Veljellä oli 2008 mallinen 4F Avant 3.0TDiq Tiptronicilla. Ajoi sillä n. 100000km. Auto poistui hänen hallinnasta reilu 260tkm ajettuna. Koneessa/laatikossa ei tuona aikana ilmennyt mitään vikoja. Oli muutenkin erittäin vähävikainen auto. Koneen koodia en valitettavasti muista.
audi200tuning audi200tuning ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #922  
Vanha 06.10.2017, 11:15

Jos on tehtaalla asennettu webasto niin onko MMI;ssä oleva yksi asetus vaihtoehto semmoinen että weba käynnistyy aina kun käynnistät auton ja neste ei ole 90c ..sekava kyssäri tiedän mutta kun tuo germaania ei oikein taivu....

09 3.0 tdi kyseessä
protoni protoni on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #923  
Vanha 06.10.2017, 13:31

Korjatkoon joku viksumpi jos olen väärässä, mutta ei sitä taida saada sieltä rukattua? Webasto lienee pakko-ohjattu ja haistelee varmaan myös ulkoilman lämpötilaa. Kun ei se taida kesällä käydä kylmästarteissakaan. Eikä se jäähdytysnesteen lämpötilarajakaan taida olla 90, vaan muistaakseni jossain 80 haminoilla.
Buuhiz- Buuhiz- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #924  
Vanha 28.11.2017, 14:08

Olikos näissä vielä 5-vaihteisia laatikkoja jotkut? Koeajoin yhden -09 mallisen 176kw, jossa tippi ei vaihtanut 5 isommalle millään. Ei automaattina, ei käsivalintaisena.
jcarlson jcarlson ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #925  
Vanha 28.11.2017, 14:25

Ei, se oli vaan rikki. :)
Buuhiz- Buuhiz- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #926  
Vanha 28.11.2017, 14:28

Niin meinasinkin, piti vaan varmistaa :D
Buuhiz- Buuhiz- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #927  
Vanha 28.11.2017, 14:35

Voiko ajokäytöksellä olla osuutta tuohon? Lähtee liian äkkiä liikkeelle ennenkuin vaihteenvalitsin kunnolla D:llä?
VilleP VilleP on kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #928  
Vanha 28.11.2017, 14:42

Onko näitä saanut muilla ohjauksilla kun vakiolla ja servotronicilla? Muutama servo versiota ajanut ja tuntuivat ihan hyvältä. Sitten kävin yhtä jossa oli aivan todella kevyt ja tunnuton ohjaus niin parkkiksella kun motarillakin.
Horley Horley ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #929  
Vanha 14.01.2018, 19:56 3.0 TDI quattro hankinnassa

Suunta kohti autokauppoja. Tuleeko mieleen jotain välttämättömiä tarkastuksen kohteita autoa koeajaessa ja tutkiessa. Onko kenelläkään yli 200k ajettuja tiptronikkeja isolohkolla? Muuta huomioon otettavaa ?
Buuhiz- Buuhiz- ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #930  
Vanha 15.01.2018, 04:33

Ajatuksella läpi koko ketju niin selviää. Tipin humppaaminen ja toiminta ylipäätään, jakoketjun rämähdys, ruosteviat ovissa yms yms.
Vpat Vpat ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #931  
Vanha 15.01.2018, 10:03

Ja sitten kun ne ovet on fixattu ja maalattu niin sävyero voi olla häiritsevänkin iso. Riippuu katsojasta tietty, mutta itselle deal-breaker monessa yksilössä.
Hook Hook ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #932  
Vanha 24.01.2018, 19:31 Audi A6 Avant 3.0 TDi C6 2011

Soturit!

Vasta rekisteröitynyt, noviisi forum- käyttäjä, joten älkää tuomitko ruoskittavaksi.

Otsikon mukainen Audi tuli vaihdettua vähän nuoremman A4:n tilalle.

Muutama kysymys tuohon A6:een liittyen:

Millainen tehtaan huolto-ohjelma on jarrunesteiden osalta ja sisältyykö huolto-ohjelmaan lainkaan laatikkoöljyjen vaihtoa? Moottoriöljyn vaihtoväli lienee jotain 30tkm/2v?

Onko kukaan laittanut Binaria tai vast polttoainakäyttöistä lisälämmitintä ko. autoon? Mahtuuko lämmitin oikean etupyörän etupuolelle? Tai onko jotain selkeää paikkaa lämmittimelle?

Varmasti toimiva autolaturi ei saa virtaa tupakansytyttimestä. Katsoin jotain keskustelua täällä, jossa tupakansytyttimen valokaan ei palanut, mutta minulla palaa valo vaan ei lataa. Onko kokemusta mistä voisi olla kyse?


Edellinen audi oli tosiaan A4, mutta manuaali ja vajaavetoinen toisin kuin nykyinen. Lisäksi se oli 1.9 TDi koneella, joten melkoinen ero on autoissa. A4 toki vielä pihassa, fiksausta vaille myyntiin lähdössä.

Jos jollain on jotain tipsejä antaa A6:een, esim mitä kannattaa huomioida jne niin otan mielellään vastaan! :) Tavoitteena, että autolla olisi mahdollisimman huolettomia kilometrejä edessä.
jarppa^ jarppa^ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #933  
Vanha 24.01.2018, 19:42

Huoltojen tiedot löytyy kyl huotokirjasta, mut jarruneste ekan kerran 3 kohdalla sit 2 vuoden välein, s-tronicin öljyt 60tkm välein. Tupakansytyttimestä katsoisin ekana sulakkeen.
Killeri Killeri ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #934  
Vanha 24.01.2018, 19:54

Tervetuloa foorumille, haulla löytyy hyvin juttua. Esim:

http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...17#post1334017
http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...ar#post1330347
http://www.audiclub.fi/audifinns/sho...d.php?t=126144

Jatkokysymykset tekniikka-asioista niihin, kiitos!
Ilkka L Ilkka L ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #935  
Vanha 24.01.2018, 21:34

Lainaus:
Varmasti toimiva autolaturi ei saa virtaa tupakansytyttimestä. Katsoin jotain keskustelua täällä, jossa tupakansytyttimen valokaan ei palanut, mutta minulla palaa valo vaan ei lataa. Onko kokemusta mistä voisi olla kyse?
Oiskohan huono kosketus laturin ja pistokkeen välillä, jos laturin valo kerran syttyy niin tuleehan sieltä tupsytpistokkeesta jännitettä. Itse olen törmännyt useampaa autolaturiin, joissa se runko on aavistuksen kartiomainen - ei vaan sovi kunnolla kaikkiin autojen tupsytpistokkeisiin eli ei mene riittävän syvälle sinne tökkeliin. Jos tästä kyse, niin näyttää pikkuisen hiemopaperia sille laturin rungolle niin (saattaa) alkaa pelittämään.
Tero V. Tero V. ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #936  
Vanha 25.01.2018, 14:30

Lainaus:
s-tronicin öljyt 60tkm välein
Paitsi että 4F:ssä (C6) ei ole s-tronic eikä ole myöskään Audin mukaan tarvetta vaihtaa vaihteistoöljyjä. Ne kyllä kannattaa vaihtaa jossain vaiheessa.
Petri R Petri R ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #937  
Vanha 12.06.2018, 17:22

A6 4F, onko näihin ollut saatavilla ns. huonon tien pakettia alustaan? Eli vähän korkeampaa (20-30mm?) rautajousi-alustaa? Saakohan tarvikkeena/alustasarjana joltain toimittajalta? Vai onko sitten vaihtoehtona ollut aina vaan ilma-alusta tai Allroad malli? Allroad olisi kyllä makea konsepti, mutta alkavat olla jo niin vanhoja ja ajettuja, että alustan kunnossapito lienee aika arvokasta?
^^tomppa^^ ^^tomppa^^ ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #938  
Vanha 12.06.2018, 21:15

Kannattaa muistaa, että 4F pussialusta on jo laadukkaampi kuin edellisessä korimallissa. Toki huonoa tuuriahan voi aina käydä kun ei mikään ole ikuista, mutta en sulkisi ilma-alustaa pois kuitenkaan.
Petri R Petri R ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #939  
Vanha 16.06.2018, 12:33

Voi olla hyvinkin parempi mitä edellisessä sukupolvessa. Mutta aika paljon siinä on huollon ja remontin kohteita ja osa niistä vielä erittäin kalliitakin verrattuna perinteiseen rautajousialustaan. Toki mukavuus ja monikäyttöisyys on myös parempaa.
J-M Koopikka J-M Koopikka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #940  
Vanha 17.06.2018, 12:45

Ei ne pussit ceevitosessakaan mitää susipaskoja ollut, jos vain piti hieman puhtaana jousia, ettei tullu hankauskulumaa. noin 100tkm oli mulla allussa takajousien vaihtoväli edessä ei tarvinnut vaihtaa kertaakaan. Jotkut on tainnu ajaa vieläkin enemmän niillä jousilla.

Kaikki menee rikki jos ei huolla. Olen todistanut muutamia 4F-koreja joissa mennyt jousia, toki ne alkaa olla rippukouluiässä jo osa.
Petri R Petri R ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #941  
Vanha 18.06.2018, 08:53

Miten ilma-alustaa sitten kannattaisi huoltaa? Millä keinoilla voi ennaltaehkäistä kalliita remontteja? Kuivausryynien vaihto säännöllisesti? Jousien pesu ? jollain tavalla useasti?
tarzi90 tarzi90 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #942  
Vanha 24.06.2018, 22:09

4f on niin hyvin suojatut pussit että hiekka ei ole ongelma kuten 4b koppasessa. Mulla ollut allu 270thkm- 307thkm ja takapussit olen uusinut ja ne oli orkkikset, yli 10v vanhat. Toinen vuoti, toinen räjähti. Edessä kaikki alkuperäistä, kompuran oon ns. Huoltanut. Ei mielestäni paha..
Ronde79 Ronde79 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #943  
Vanha 26.06.2018, 06:12

Itelläkin kun nyt tuo ilma-alusta löytyy, niin kiinnostaa myös jos se jotain spesiaalia huomiota vaatii. Ilmeisesti ei mihinkään virallisiin ohjelmiin noiden komponenttien huolto kuulu, mutta mitä siis käytännössä kannattaisi tehdä että eliniänodote pysyisi mahdollisimman korkeana?
Kyseessä siis "normaali" A6 Avant mallia FL.

Muutenkin on viime aikoina alkanut kohtuu paljon esiintymään Facelift mallin A6 3.0TDI kohtuu kattavilla varusteilla Nettiautossa yms. Tuo omakin osui sattumalta silmään ja erottui edukseen varusteilla vaikka ajomäärä oli hiukan enemmän kuin miettimäni maksimi. Vastaavasti toki maksupuolellakin selvisi sitten jokusen tonnin halvemmalla.

Viimeksi muokannut Ronde79 26.06.2018 06:18 Perustelu: Lisää vähän
J-M Koopikka J-M Koopikka ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #944  
Vanha 26.06.2018, 07:47

Eipä kannata muuta, kuin kuunnella kompuran käyntiä, että tarvisko mahdollisesti kuivata ryynit. Ja että käykö se normaalia pitempään. Ja pitää jousien alue puhtaana, eli tarkistaa joka pesun yhteydessä se ympäristö.

Vinkkinä Janille, Laulaja tietää mistä tilata tarvikeosia noihin ilma-alustoihin ;) Ja niillä on jo jonkin verran kokemusta eri merkkien alustoista.
Ronde79 Ronde79 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #945  
Vanha 26.06.2018, 12:03

Lainaus:
Laulaja tietää mistä tilata tarvikeosia noihin ilma-alustoihin
Näin olen ymmärtänyt kyllä...
Juissijv Juissijv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #946  
Vanha 03.08.2018, 21:57 A6 ALLROAD QUATTRO 3.0 TDI quattro, 233 Hv, [4F5, C6], Vuosimalli: 2007, Moottorikoo

A6 ALLROAD QUATTRO 3.0 TDI quattro, 233 Hv, [4F5, C6], Vuosimalli: 2007, Moottorikoodi: ASB
Mitäs tyyppivikoja on tiedossa koneessa ja laatikossa?
pulla pulla ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #947  
Vanha 04.08.2018, 11:07

Joko luit tämän ketjun läpi?
Ja hait foorumilta esim. 3.0tdi hakusanalla keskusteluja?
Juissijv Juissijv ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #948  
Vanha 04.08.2018, 12:59

Olen tässä hakuja koittanut, mutta en näköjään aina löydä etsimääni...
pulla pulla ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen
Moderaattori

  #949  
Vanha 04.08.2018, 13:58

Selaamalla viimeistään löytyy. Näistä on foorumilla keskusteltu noin vuodesta 2008 asti runsaasti.
tommi674 tommi674 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #950  
Vanha 09.08.2018, 19:10

Oon ostamassa 4fl:ää 3litrasella koneella. Oliko näin, että facelifteissä ei ole enää suutin vaivoja?
horch horch ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #951  
Vanha 09.08.2018, 19:12

Esim. ASB:ssä ei enää ole, samoin jakopää on parempi.
tommi674 tommi674 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #952  
Vanha 09.08.2018, 19:17

Jakopäästä olinkin tietoinen. Eikös asb ole vielä 2008 tai vanhempi? Kyseinen auto on 2009 vuosimalliltaan.
horch horch ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #953  
Vanha 09.08.2018, 19:32

On kyllä, sekoitin nyt. Samat suuttimet BMK ja ASB. 2009 on jo uudemmat suuttimet.
tarzi90 tarzi90 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #954  
Vanha 09.08.2018, 21:37

07 vuonna tuli parannus suuttimiin, joten asb koneessa on ne paremmat.
Joopakoo Joopakoo ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #955  
Vanha 09.08.2018, 22:00

Onko sitten - 07-> A6 ASB-koneessa eri suuttimet kun esim -05 (pre-fl) A8 ASB? Niissä ainakin kuraa suuttimet..
tommi674 tommi674 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #956  
Vanha 11.08.2018, 12:25

Tarjolla olisi hyvältä vaikuttava facelift 3.0tdi. auto rekisteröity 10/08 saksassa, huollettu 2010 mittarilukema ollessa 27000. Tuotu Suomeen 2010. Voiko pitää paikkansa, että Saksassa olisi ajettu ensimmäisen kahden vuoden aikana ainoastaan alle 30tkm??
jannes jannes ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #957  
Vanha 11.08.2018, 13:03

Miksipä ei, jos on ajeltu lähinnä vaikka vain kotikaupungin alueella?
tommi674 tommi674 ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #958  
Vanha 12.08.2018, 09:38

Voihan se niinkin olla. Kuulostaa vaan hölmöltä, että miksi joku ostaisi uude ison dieselin ja ajaisi reilun 10tkm vuodessa..
jannes jannes ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille


  #959  
Vanha 12.08.2018, 10:22

Totta, mutta voihan joku (epäilemättä moni tälläkin foorumilla) haluta ison dieselin ihan muistakin syistä kuin että kilsoja tulisi paljon. Toki totta on sekin, että tuossa kopassa mittarin ruuvaus onnistuu helposti, joten mistäpä tuota tietää.
Ilkka L Ilkka L ei ole kirjautuneena
Nimeä ei näytetä kirjautumattomille käyttäjille

ACF jäsen

  #960  
Vanha 13.08.2018, 18:54

Niinpä, ison dieselin käyttöominaisuudet, pienemmät CO2-päästöt (verot Suomessa) ja tietysti selvästi parempi taloudellisuus suhteessa samantehoiseen bensakoneeseen kallistaa helposti vaakakuppia dieselin puolelle. Vaikka niitä kilometrejä ei hirmuisesti tulisi. Ei minullekaan tule 15tkm enempää vuodessa kilometrejä mutta silti on vaikea kuvitella, että vaihtaisin tuon 3,0Tdin saman suorituskyvyn tarjoavaan bensakoneiseen.
Vastaa

Palaa takaisin   Audifinns > Yleiset > Esson baari > Ostoa harkitsemassa: A6 (C6/4F) TDI

Avainsanat
3.0tdi, audi, auton osto, ensimmäinen audi, koeajo, quattro, tiptronic


Aktiivisia käyttäjiä katsomassa tätä aihetta: 1 (0 käyttäjää ja 1 vierasta)
 
Työkalut
Display Modes

Kirjoittamisen säännöt
Et voi aloittaa uusia aiheita
Et voi kirjoittaa viestejä
Et voi liittää liitetiedostoja
Et voi muokata viestejäsi

BB-koodi on Päällä
Hymiöt ovat Pois päältä
[IMG] koodi on Pois päältä
HTML koodi on Pois päältä


Samanlaisia aiheita
Aihe Aiheen aloittanut Aihealue Vastaukset Viimeisin viesti
A6 3.0tdi quattron tarkistuslista? Puuhapete Diesel 10 22.10.2008 15:04
kompuran sopivuus? shemeikka Sisusta ja sähköt 3 18.01.2005 13:00


Kaikki ajat ovat GMT +2. Kellonaika on nyt 09:05.


vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.