Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

VAG päästöhuijaus dieseleissä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Nyt syynissä ranskanpulla:
    http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ny...aisia/j48P2sxD

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja Toneri Näytä viesti
      Hyvähän se on että heilutellaan käsiä niin maan perusteellisesti mutta jotain konkreettistakin ois nastaa välillä kuulla...
      Näin, mutta toisaalta miksi? Ensinnäkään volkkarillakaan ei varmaan tällä hetkellä ole vielä ihan selvillä, että miten jutun kanssa mennään. Varsinkin kun ja jos korjausjuttuihin liittyy viranomaishyväksyntiä. Ja toisekseen niin "mitä välii"? VMP EVVK, niin kuin nykyinen VVM joskus totesi. Auto käy ja kukkuu kuten eilenkin. Aikanaan sitten tulee korjaamokutsu ja siinä vaiheessa sitten selviää mitä sille autolle tehdään. Jos selviää.

      Jos tehot laskee, niin ainakin oman vehkeen kohdalla se lienee Audille jonkinlainen arvovaltatappio, koska tuo 300+ hp tuntuu olevan teutooniassa joku merkkipaalu ja sillehan nauraa sitten Frans Josefkin, kun Mese ja Bimmeri porskuttaa teholuokassa ja Audi siirtyy kinneriluokkaan.

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja mremonen Näytä viesti
        Näin, mutta toisaalta miksi? Ensinnäkään volkkarillakaan ei varmaan tällä hetkellä ole vielä ihan selvillä, että miten jutun kanssa mennään.
        Koska tuon linkittämäni jutun mukaan viranomaishyväksyntä on olemassa. Tätä hyväksyntää ei tietääkseni voida saada ilman että kullekin moottorikombinaatiolle on ehdotetut korjaukset tehty ja testattu jotta pystytään osoittamaan niiden toimivuus (viisaammat korjatkoon jos olen väärässä). -> tama taasen tarkoittaa että nimenomaan tarkka tieto on olemassa mutta sitä ei julkisuuteen kerrota.

        Varmaankin noin että EVVK monelle. Minulle ei kun sattuu juurikin omaan nilkkaan makiasti tasan viikon auton vaihdon jälkeen. Jos faktat on olemassa niin haluan ilman muuta tietää mitä tuo numeroina tarkoittaa.

        Ja miksikö se on niin tärkeää tietää? Tehot laskee == tuote ei ole myydyn mukainen, päästöt muuttuu == tuote ei ole myydyn mukainen, kulutus nousee == tuote ei ole myydyn mukainen... Ihan mikä tahansa noista vaihtoehdoista + VAG:n "ei me mitään hyvitetä euroopassa" politiikka vie aivan satavarmasti myös suomessa auton myyvän puljun + VV-auton oikeuteen.

        Ja ninjaedit perään: Kyllä, olen juuri se "asiakas on täysi m**kku" leimattu kaveri Pörhön ja VV-Auton asiakasrekisterissä jo vuodesta 2004 kun menin vaatimaan että silloinen bitbo olisi syytä korjata ihan toimivaksi. 3 kuukautta sitä valohoidettiin sekä pörhöllä että VV-autolla (kun uusi ECU olis maksanut liikaa vaihtaa), jonka jälkeen suostuivat kaupanpurkuun ja siirsivät ongelman seuraavalle ostajalle.
        Viimeksi muokannut Toneri; 25.11.2015, 09:39.

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja Toneri Näytä viesti
          Koska tuon linkittämäni jutun mukaan viranomaishyväksyntä on olemassa.
          Näinhän siellä tosiaan taitaa lukea.

          tama taasen tarkoittaa että nimenomaan tarkka tieto on olemassa mutta sitä ei julkisuuteen kerrota.
          Jaa, no siellähän sanotaan notta:
          The 1.2-liter diesel likely only needs a software update, Mueller said in the text of a speech to managers seen by Reuters and Bloomberg.

          The repair for the 1.6-liter engine is less complex than initially suspected. In addition to upgraded software, the cars will need "relatively simple changes" to the air-filter system,
          Kuinka tarkasti tuo nyt tässä vaiheessa pitäisi kertoa? Tehon muutoksista tuskin tulee mitään lehdistötiedotetta, vaan se pitää sitten tulkita uusista specseistä kun ne julkaistaan.

          Lähinnä mun pointti on se, että turha tässä on itseään raivoon ajaa etukäteen kun ei tiedä mitä tapahtuu. Raivoaa vasta sitten kun faktat on tiedossa. Muuten tulee raivottua vähintään se yksi kerta ihan turhasta liikaa.

          Comment


          • Juurikin näin. Itse ostin juuri kanssa kolmilitraisen, n.3 viikkoa sitten. Viime viikolla taisivat kertoa, että voivoi, nyt on isommissakin dieseleissä ehkä ongelmia. Ainut mitä tuon vaikutus on ollut, on se, etten ole heti lastuttanut tuota, vaan odotan mikä on se vag:n päätös. Näin säästyy turhaa työtä itseltä :) Tuskin tässä nyt kovin isoista asioista on kyse normikuluttajan näkökulmasta.

            Comment


            • Korjausmenetelmät näemmä tarkentuu 1.6- ja 2-litraisten dieseleiden osalta:

              http://www.volkswagenag.com/content/...15/11/KBA.html

              Comment


              • Ja sen verran tähän vielä, että ne tehon-, ym muutoksethan voi sitten pajalla käynnin jälkeen katsoa rekisteriotteesta. Siellähän on mainittu teho ja CO2-päästöt.

                Jos tehot putoaa, niin täytyy pyytää marmorilta voucher lastutukseen. 300+ hp auto on ostettu ja sellaisen aion myös omistaa. Toki päikseen vaihto vaikka R8 V10 Plussaan voi olla mahdollinen, jos saavat siihen suksiboksin ja vetokoukun.

                Comment


                  http://mashable.com/2015/11/25/audi-...-#eY_WXDi8ePqd

                  ei mahda tämäkään hyvitys kampanja tulla suomeen :(

                  Comment


                  • Siinä ratkaisu:

                    http://www.iltalehti.fi/autot/2015112720736789_au.shtml

                    Comment


                      Jokohan noita kampanja korjauksia on alettu tehdä?

                      Comment


                      • Tammikuun aikana pitäisi alkaa takaisinkutsujen rullata.

                        Comment


                        • Ilmoitus tuli, että syksyn 2016 aikana "korjataan". Softapäivitys ja verkko maffille. Jokohan sitten voisi käyttää tarvike ilmansuodatinta, ilman vikakoodia maffista?

                          Comment


                          • Mulle tuli viesti että tän kevään aikana suoritetaan korjaus oman auton kohdalla. Eli ehkä kesäks saa jo lastutettua tonkin vehkeen. :))

                            Comment


                            • Kevään aikana saa minunkin auto kutsun pajalle. Hyvä niin, koska kesällä on tarkoitus
                              viedä ohjelmointiin kuitenkin ja samalla "parantaa pakoputkiston virtausta".

                              Comment


                              • Onnea vaan niille, jotka ovat putkistonsa "päivittäneet" poistamalla hiukkassuodattimen.
                                Jos päästöhuijauskutsunnan tulokset menevät suoraan trafiin vikalistoineen (omat päästöhuijausfixaukset), niin kyllä marmorilla alkaa tapahtumaan.
                                Kutsu kävi kummallekin perheen autolle ja yksi softapäivitys tulee takkiin..

                                Comment


                                  Pyh ja pah. Jos puuttuu pönttö, niin marmori päivittää, vikavalot vilkkuen vaan viripajalle ja softa sisään. Ei marmori raportoi Trafille kuin tasan alustanumeron, että kampanja tehty.
                                  Softan verran tulee nokkiin, siinäpä se.

                                  Comment


                                    Jos huomaavat marmorilla pöntön puuttumisen niin takuuseen tuskin tulevat jatkossa mitään antamaan.

                                    Comment


                                    • [COLOR=#0066cc]Yleisradion uutisen http://yle.fi/uutiset/jokamiehen_paastohuijaukset_yleistyvat_nyt_kovaa_v auhtia__trafi_uhkaa_vastaiskulla/8486593[/COLOR]
                                      mukaan liikenteen turvallisuusvirasto Trafi varoittaa ottavansa käyttöön aseita, joilla kansalaisten huijaukset paljastetaan. Aseensa Trafi pitää vielä piilossa.

                                      Nyt vain trafille avautui tilaisuus päästä kampanjan turvin näkemään toimivatko vakiosoftat peleissä. Ainoa santio on vain hylsy katsastuksessa ;-)

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja sv Näytä viesti
                                        Jos huomaavat marmorilla pöntön puuttumisen niin takuuseen tuskin tulevat jatkossa mitään antamaan.
                                        Takuut nyt menee aina kun softaa. Kampanjat hoidetaan kaikissa tapauksissa, kutsukampanjat myös.

                                        Karma: Marmorin ja Trafin suhde on seuraava:
                                        Trafilla on lista autoista, joihin pitää tuo kutsukampanja tehdä.
                                        Sitä mukaan kun marmori tekee autoja, menee ilmoitus Trafiin. Ilmoitusväliä en tiedä, olkoot se viikko kuukausi tai vuosi. Sinne ilmoitetaan vain auton alustanumero ja onko tehty vai ei. Ei mitään muuta.
                                        Luultavasti aikaa on vuosi jonka jälkeen tilannetta katsotaan ja lisäkutsuja lähetetään omistajille jotka eivät ole korjauksessa käyneet. Trafi voi myös lähettää uhkauksen perään.

                                        Arvan alla on se, kun ohjainlaite on ohjelmoitu muualla kuin tehtaan testerissä, että tunnistaako tehtaan järjestelmä softaa vai ei, siinä saattaa vaikuttaa kuka, missä ja miten softa on tehty. Yleensä kuitenkin kaikki tehtaan ECU päivitykset vain kirjoittaa koko ECUn yli ( Flash, Eprom....) ja näin virisofta katoaa.
                                        Luultavasti jos ohjattu toiminto ei sitä suorita, se voidaan pakottamalla vetää yli.

                                        Ja nuo Trafin puheet on toistaiseksi tyhjiä, kas kun esim. testilaitteen mukaan ottaminen katsastukseen vaatii lakimuutoksen ja ihan äkkiä en keksi että jokainen konttori joutuu hommaamaan, heitetään nyt hatusta 10ke laitteen ihan tuosta vain ( isoilla ketjuilla tarkoittaa satojen tuhansien investointia). Eikä konttoreita ole ko.asian suhteen informoitu mitenkään ainakaan toistaiseksi.
                                        Pelkkä koputtelu putkeen ei riitä todisteeksi että pönttö on tyhjä.

                                        Comment


                                        • Softa on yksi juttu, mutta sitten pönttö- ja EGR-viritykset. ECUn päivityksen jälkeen mittaristo on kuin joulukuusi ja mitenkäs marmori siihen suhtautuu? Tuskin nyt viallista autoa suoraan luovuttavat takaisin, vai luovuttavatko?

                                          Niijuu, ja sitten tulee näitä mukavia "ylläreitä". Olet ostanut auton käytettynä liikkeestä tai yksityiseltä ja päivitys paljastaa, että auto on ollut viritetty. Saattaa siinä jollain tulla paha mieli.

                                          Lisäksi uusien Audien osalta saattavat nostaa sen TD1:n pystyyn, jos päivitys tarkistaa alla makaavan softan.

                                          Comment


                                            Kun siitä softasta on kuitenkin jäämässä kiinni, niin lienee korrektia ilmoittaa että saattaa pari vikakoodia ilmaantua päivityksen jälkeen.

                                            Ja kaikissa noissa nousee TD1 pystyyn mutta se nyt lienee kaikilla tiedossa, eikä pitäisi olla yllätys. Takuut siitä voimansiirrosta on kuitenkin mennyt kun softa on laitettu.
                                            Viimeksi muokannut pulla; 13.1.2016, 21:15. Perustelu: Typoja

                                            Comment


                                              Luulisi, että vaihtoehtoisesti voi ilmoittaa modanneensa tuotetta (autoa) alkuperäisestä poikkeavaksi, joten maahantuojalla ei ole velvoitetta tehdä mitään muutoksia. Varsinaista "tuotetta" kun ei enää sellaisena ole olemassa, vaan ainoastaan tuotteen pohjalta tehty oma muunnelma.

                                              Mutta kuka sellaisen vaihtoehton haluaa, kun pykälien mukaan tuollaisia ei Trafiin rekisteröitynä saa olla... :)

                                              Comment


                                                Saako näitä lastutettuja muutoskatsastettua? Silloinhan voisi takaisinkutsun kiertää, kun autossa ei ole enää huijaussoftaa.

                                                Comment


                                                  Ainakin Saksassa Audia saa suoraan marmorilta uutena ABT softalla - vois kuvitella, että pystyy? Ehkä myös MTM, Revo, BSR ja APR?

                                                  Comment


                                                    Ei saa Suomessa muutostettua jälkikäteen mitään vaihtoehtoa.

                                                    Comment


                                                    • Hei hulinaa, ranskista viedään...

                                                      http://www.hs.fi/autot/a1452744267937

                                                      Comment


                                                      • Alkuperäinen kirjoittaja pta Näytä viesti
                                                        Saako näitä lastutettuja muutoskatsastettua? Silloinhan voisi takaisinkutsun kiertää, kun autossa ei ole enää huijaussoftaa.
                                                        Joitain saa. Aikanaan otin Saappiin leimat, kun siihen laitettiin tehtaan virisofta. Sain tarvittavat paperit Metro-Autolta, sitten vain konttorille ja uusi rekisteriote uusilla tehoilla. Tämä oli kuitenkin aikaa ennen CO2-juttuja.

                                                        Comment


                                                          Mitenkähän se menee, jos toimiva auto korjauksen jälkeen ei toimikkaan. Onko asiakas siis velvollinen korjauttamaan sen kuntoon merkkiliikkeessä. Korjaus lienee pakko tehdä merkkiliikeessä mitä Trafi velvoittaa?

                                                          Comment


                                                          • Varmaan liike sen korjauttaa, jos johtuu softapäivityksestä. Jos taas siitä, että sieltä on poistettu EGR ja/tai hiukkassuodin + ajettu joku random-softa sisään, niin eiköhän siltä osin maksaja ole selvillä. Tai sitten liike sanoo, että he eivät tee vehkeelle mitään, ennen kuin se on palautettu tyyppihyväksytyn mukaiseksi ja lopun sitten hoitelee Trafi ajokiellon muodossa.
                                                            Viimeksi muokannut jasso; 14.1.2016, 15:16.

                                                            Comment


                                                            • Faktatietoa: Kaikki viritetyt pyydetään palauttamaan vakio-ohjelmalle asiakkaan omalla kustannuksella ennen kampanjan suorittamista. Jos asiakas ei kerro, että kyseisessä autossa laiton virisofta (ei muutoskatsastettu), mahdollinen ohjainlaitteen rikkoontuminen jää asiakkaan maksetavaksi. Laillisesti muutoskatsastettujen autojen kustannuksiin palautuksesta vakioksi ja takaisin virisoftalle saa mahdollisesti kuittia vastaan hyvitystä. Asiakas voi kieltäytyä päivityksestä, mutta mutaman vuoden päästä autoa ei saa enää katsastettua.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X