Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

moderaattorit

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • moderaattorit

    Mahtaako se olla niin,et kun on uusi käyttäjä audiclubin sivuilla,kaikki pitäisi tietää samantie...jos uusi aihe menee väärään paikkaan ni ei sitä tyhmänä tarvii ruveta pitämää...ja pääsee ehkä helpommalla kun kysyy suoraan ja saa vastaukset suoraan...eikö nämä sivut ole just sitä varten et täällä saa kaikesta audiin liityvästä ja muusta kysellä???

    #2
    Kysellä saa ja pitääkin.

    Lukotus tulee yleensä siitä, että samasta aiheesta on helposti löydettävissä haulla tietoa tai ihan vaikka katsomalla viimeisen päivän tai viikon viestejä. Tällä halutaan myös estää pirstoutumisia, eli samankaltaisia ketjuja ei haluta.

    Comment


      #3
      Ei se meinaa ihan niin olla. Kysyit kysymyksen, joka on monta muutakin askarruttanut ja sinut ohjattiin olemassa olevaan keskusteluun. Tässä ei liene mitään väärää ja varmaankin löysit kysymykseen vastauksia?

      Helpommallahan me kaikki aina haluamme päästä. Tässä yhteydessä se vaan vähän tarkoittaa sitä että kysyjä siirtää vaivannäön vastaajille.

      Comment


      • #4
        Jes,koitan muistaa jatkossa

        Comment


          #5
          Itsekkin aavistuksen tötöilleenä (kumminkin päin). Eli kirjoittanut väärään kohtaan / kysellyt jotain mitä löytää haulla jne.. on ohjeistus/ojennus tullut vähän tylysti. Mutta näin jälkikäteen huomannut, että sitä samaa tulee tehtyä myös muille.

          Eli tarkoitus ei ole olla tyly tai pitää toista idiuuttina, vaan tulee yksinkertaisesti vastattua liian lyhyesti takaisin.

          Pitääpä taas muistaa kirjoittaa "haulla löytyy: ......." lisäksi, mitä hakusanoja/ehtoja tuli käytettyä, että ko. asian löysi. Tai perustella vähän paremmin mihin asia liittyy ja täydentää asiaa paremmin.

          Eiköhän sama päde meidän Moderaattoreihin. Heillä tuppaa olemaan kädet täynnä töitä ja koittavat meitä auttaa, mutta kiireessä saattaa tulla roiskaistua vähän sinnepäin...

          Comment


          • #6
            En usko, että kysymyksessä suinkaan olisi uusien käyttäjien kiusaaminen tai se, että heitä pidetään jo kaikkitietävänä. Samoista kysymyksistä monesti tehdään lukuisia topikkeja, jotka olisivat USEIN löytyneet hakua käyttämällä. Usein korostettuna siksi, että enpä esimerkiksi minäkään ole aina haulla löytänyt, vaikka se olisi ollutkin käytännössä nenän edessä.

            Esimerkiksi FAQ-osiosta, sekä Autowikin VAGipediasta löytyy usein vastauksia. VAGipediasta jos löytää esimerkiksi moottorin tyyppikoodin, auttaa se haun kanssa aika paljonkin.

            EDIT: No olimpas taas liian hidas.

            EDIT #2: Niin joo, jos sopiva aihe löytyy, niin voithan sinne itse lisätä avainsanoja, jotka voisivat helpottaa etsintää jatkossa.

            Comment


              #7
              Ei täällä tarvitse kaikkea tietää, mutta oma-aloitteinen saa olla. Jos haullakaan ei löydy, niin sitten voi tietty kysyä.

              Ja täällä on tapana kirjoittaa äidinkielen sääntöjen mukaisesti, niinkuin jo ala-asteella on opetettu. Kaikilla on helpompi lukea. Täällä lisää siitä (johon tämäkin threadi olisi kuulunut): http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=48261

              Comment


              • #8
                Musta nämä "uusi käyttäjä foorumilla kyselee samoja" topicit ei haittaa mitään. Mä oon Administraattori eräällä toisella melko aktiivisella foorumilla ja tuota linjaa vedetään siellä. Kyllä sinne tietokantaan mahtuu kampetta. Näillä käyttäjämäärillä on mahdoton pitää yllä "eheää" foorumia, jossa tietyistä asioista keskusteltaisiin aina olemassa olevissa ketjuissa. Nuo samojen asioiden kysymiset saavat helposti muutaman vastauksen ja painuvat sitten listassa alaspäin pölyttymään tietokannan nurkkaan eivätkä siten haittaa aktiivisempia keskusteluja.

                Vanhojen ketjujen löytäminen haulla on uusille käyttäjille usein tuskaa. Vanhat käyttäjät taas löytävät nämä helposti, koska muistavat irrallisia sanoja ja/tai suoraan otsikoita näistä etsittävistä keskusteluista. Siksi tietysti on ihan hyvä tapa vanhana käyttäjänä etsiä muutama vastaava topic ja kohteliaasti ilmaista ketjussa, että näistä voisi olla sinulle hyötyä... kuitenkin aina voi olla jokin tietty asia, joka kysyjää askarruttaa ja siihen ei vastausta suoraan löydy vaikka osittainen olisikin.

                Pelkät "käytä hakua" kommentit on täysin turhia. Sitten taas kun se kokeneempi käyttäjä etsii jotain tiettyä topicia niin samassa ajassa olisi jo vastannut suoraan uuteenkin... ellei sitten tästä haulla löytyvästä topicista löydy jo reilusti enemmän hyödyllistä asiaa kysyjälle.

                My two cents.

                Comment


                • #9
                  toisella luokalla luokalle jääneenä,ei tän parempaa pysty!Mut kaikkihan tosta näkyy olevan selvää saanu...en ketään hauku,enkä mollaa...ja ymmärrän asian pointin...

                  Comment


                    #10
                    Veikkaisin että suurin osa (myös minä =)) tulee käymään/on käynyt saman "koulun" läpi, ja minusta on vain hyvä että asiat on muutamassa topicissa kuin että saisi kahlata läpi kymmeniä topicceja, joissa on osittain samoja ja osittain eri asioita käyty läpi.

                    Myönnän toki että on välillä puuduttavaa kahlata läpi esim tuota "Kaikki S4 2.7" viestiketjua, kun on useampia satoja vastauksia ja koittaa sieltä seasta löytää se vastaus joka juuri itsea juuri sillä hetkellä askarruttaa. Mutta toisaalta tulee ohessa opittua kaikkea muuta hyödyllistä samasta aiheesta. Eli omasta mielestä kuitenkin "jää voitolle" niin sanotusti.

                    Ja myönnän itsekkin joskus vastanneeni hiukan tylysti, mutta yleensä kyllä koitan ohjata oikeaan topicciin, vaikkakin välillä hiukan kettuilevaan sävyyn, mutta se taas kuuluu minun tyylini ihan koko ajan.

                    Comment


                    • #11
                      Tuo "etsi aiheesta" namiskuukkeli auttaa myös noissa isoissa topikeissa sitä mitä on hakemassa.

                      Comment


                      • #12
                        Täytyy sanoa kolme vuotta foorumia käyttäneenä, että tuo hakukone on kyllä hiukan hanurista. Ja lisäksi olen myös sitä mieltä että jostain aiheesta olisi paikallaan olla useampi ketju jos samasta asiasta alkaa olla yli sata vastausta. Siinä vaiheessa juttu on mennyt jo niin monta kertaa raiteiltaan ja muuttunut ettei oikeesti jaksa lukea läpi jos tarvii tietoa ja on vaikka vähän kiire.

                        Comment


                          #13
                          Ja oletko Seppo varma että löydät niistä viidestä samanlaisesta ketjusta juuri sen vastauksesi? Vai olisiko sama selata se yksi ja etsiä sieltä se?

                          Comment


                          • #14
                            En tietenkään, mutta vaikka tuo ketju jonka nimi on ebay-apua. Siihen on vastattu 426 kertaa. Jos joku tarttee apua ebayn kanssa vaikkapa miettiessään Itävaltalaisen pikkupankin palvelumaksuja, ja kirjoittaa kysymyksensä ketjun loppuun joka hukkuu sinne illassa kun jotkut kinastelevat keskenään mikä kauppa myy saksassa halvimmalla A4 audin tuhkakupin kromilistoja.

                            Mutta jos teet oman ketjun vaikka nimellä onko kukaan myynyt ebayssa itävaltaan, niin sinne Samaan ebay-apua ketjuun paukahtaa jos joku mode sattuu näkemään.

                            Esim itse voisin auttaa asiassa jos otsikko olisi selkeästi näkyvissä, eikä kaiken muun sotkun joukossa.

                            Comment


                              #15
                              Joka taas on täysin eri asia kuin se, että että on ketju "S4 2,7 biturbo" kun on on olemassa ketju "kaikki S4 2,7 biturbosta" .

                              Comment


                              • #16
                                Muuhun ota kantaa, mutta tuo haku"kone" vaatii kyllä joskus mielikuvitusta, että löytäis sitä mitä olis etsimässä.

                                Sanoisin nyt esimerkkinä vaihteistoöljyt.
                                Valmiitajuttuja vaikka kuinkapaljon, mutta ei vaan haku hoksannu hakea, mitä ölppää ois pitäny vanhanrouvan askii laitella.

                                No onneks modet ohjas oikeeseen paikkaan. Eli hyvä niin.

                                Comment


                                • #17
                                  Aivan, mutta tuo mun spekuloima tilanne on aivan mahdollinen. Joten parannusehdotuksena voisi ottaa puheeksi sen että tilanteen mukaan käytettäisiin harkintaa, ettei suoralta kädeltä siirrettäisi.

                                  Katotaanpa siirtyykö tämä vastaus parannusehdotus-osioon..heh.

                                  Comment


                                  • #18
                                    mut miettikääpäs,semmoinen juttu,et tarviit hyvää tietoo ja nopeesti,ni totta helvetti mie kysyn,kun vaihtoehtona on 500000 muuta vastausta...ymmärtää kyllä clubin pitäjiä siitä et työllistää paljon,muutta..selkee kyssäri selkee vastaus..on miljoona kertaa parempi kuin sikaa säkissä...ja eräällä toisella clubilla näistä ei tehdä näin vaikeeta...

                                    Comment


                                      #19
                                      Mites sen google haun kanssa kävi? Eikös siitä ollut tässä taannoin ison äläkän kanssa puhetta? Vai oliko kyse vain kuuklen indeksoinnista? Monilla vastaavanlaisilla forumeilla näkee sitä goolen hakua integroituna.

                                      Muuten olen kyllä sitä mieltä että tämän foorumin suht tiukasti moderoitu linja on ihan kohdallaan. Jos sitä tarvitsemaansa tietoa ei malta muutamaa tuntia hakea niin jossain muualla on vika kuin foorumin modeissa.

                                      Comment


                                        #20
                                        Haku vaatii vähän paneutumista, että saa jotain tolkullista aikaan. Se mikä on nörteille ja semi-nörteillekin päivänselvää, ei välttämättä ole kaikille. Tämä on jokerimerkkien käyttö. Sillä haun saa toimimaan jo melko kivasti. vaihteistoö* hakusanana skulaa niin öljyyn kuin ölppäänkin ja samalla kätevästi poistaa suomenkielen sijamuotojen vaikutuksen hakuun. Koskaan ei kannata hakea ihan täydellisellä sanalla vaan aina loppuosan korvaus jokerilla on paikallaan.

                                        Comment


                                        • #21
                                          no tähän kevennyksenä voin sanoo et en enää ole moista hankkimassa...tuli ajettua 250km suuntaansa,ja näki vain läjän paskaa...mittarista puuttui ainaskii 100 000 km...melkein toivon et kukaan ei tuota yksilöä osta,ainaskaa tuohon hintaan...onnea myyjälle jos meinaa saaha kaupaksi :)

                                          Comment


                                            #22
                                            Ihan kuriositeettinä, montako moderaattoria tältä foorumilta löytyy?

                                            Comment


                                            • #23
                                              Kiitti porkkikselle, hyvä vinkki näinhän se on. Ei vaan ole tullu mieleenkään tuollalailla koittaa.
                                              No seuraavalla kerralla sitten. (se kun on tuo sama pää kesät talvet)

                                              Comment


                                              • #24
                                                Auttaisiko yhtään jos perustaisi ketjun tyyliin "käytin hakua, enkä löytänyt etsimääni"? Sinne voisi selittää mitä on hakemassa esim. "yritin etsiä täällä joskus näkemääni kuvaa senjasen auton välijäähdyttäjän pakkassuojasta."

                                                Joku foorumilainen huomaa, että: "Perhana, minun autoonihan se merkkarilla askarreltiin viime talvena, kun auto oli jatkuvassa vikatilassa, ja taisinpa laittaa kuvankin virityksestä siihenjasiihen ketjuun", linkittäävinkittää kyselijän oikeaan ketjuun. Tai kuka tahansa foorumilla kuvaan törmännyt.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Eikös tätä käytännössä tapahdu jo kokoajan. Ainakin itse olen huomannu, että jos joku kysymys askarruttaa, niin kyllä ainakin joku kysymyksen lukijoista linkittää oikeaan paikkaan. (tai sitten ei)

                                                  Sinänsä hieno idea sulta Tuomo, ei muuta kun siitä vaan.

                                                  Pannu merkille kuitenkin, että aina jossain ketjun vaiheessa jollain virsu lipsuu hieman OT, ja sitten ei ollakkaan enää siinä varsinaisessa aiheessa, vaan välillä maan ja taivaan ;)

                                                  (siis hypätään alkuperäisestä aiheesta aasinsillan kautta ihan johonkin muuhun aiheeseen, mikä ei palvele kysymyksen alkuperäistä kirjoittajaa)

                                                  Vastaan jo valmiiksi, kyllä: Katson peiliin;)

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Tietysti, voisi olla paikallaan ohjeistaa miten valjastetaan kuukkeli käyttöön forumihakuun ;)

                                                    Kirjoita siihen hakurivin alkuun site:audiclub.fi ja sitten mitä yrität hakea. Google kun osaa yllättävän hyvin arvioida mihinpäin pitäisi lähteä.

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Tästä ACF Google search kirjanmerkiksi... (http://www.google.com/webhp?sitesearch=audiclub.fi)

                                                      Tai joku voisi löytää tälle sopivan kohdan foorumin layoutissa.

                                                      Koodi:
                                                      <form method="get" action="http://www.google.com/search">
                                                      
                                                      <div style="border:1px solid black;padding:4px;width:20em;">
                                                      <table border="0" cellpadding="0">
                                                      <tr><td>
                                                      <input type="text"   name="q" size="25"
                                                       maxlength="255" value="" />
                                                      <input type="submit" value="Google Search" /></td></tr>
                                                      <tr><td align="center" style="font-size:75%">
                                                      <input type="checkbox"  name="sitesearch"
                                                       value="www.audiclub.fi" checked /> Etsi vain ACF:n sivuilta<br />
                                                      </td></tr></table>
                                                      </div>
                                                      </form>
                                                      Pitäisi vissiin laittaa tuonne -> http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=69137

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Joku tuollainen oma ketjunsa yleisiä pieni kysymyksia varten olisi ihan hyvä idea mm. jonku palikan vag numeron voisi siellä kysyä tai jotain muuta mistä ei kannata tehdä omaa ketjua.

                                                        Comment

                                                        Working...
                                                        X